پخش زنده
امروز: -
مدیر عامل توانیر: در 40 سال گذشته رشد مصرف برق در ایران هشت برابر رشد جمعیت کشور بوده به همین دلیل چندین برابر سایر بخشهای زیربنایی و خدماتی، صنعت برق فعالیت کرده و همیشه این صنعت تحت فشار اقتصادی بوده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ محمدحسن متولی زاده در سی و سومین کنفرانس بین المللی برق و ششمین کنفرانس فناوری نانو در صنعت برق افزود: در سالهای گذشته نگاه دولتمردان و قانونگذاران باعث شده نرخ تکلیفی فروش برق پایین تر از هزینه واقعی آن باشد و این موضوع فشار زیادی به این صنعت وارد کرده است .
وی گفت: بدلیل تعامل سازنده با نخبگان و ارائه راهکارهای مناسب و همت تولید کنندگان داخلی و توانمندی پیمانکاران و مشاوران کارنامه عملکرد صنعت برق در سالهای گذشته قابل قبول است بطوریکه در بسیاری از شاخص های کلیدی، صنعت برق در منطقه و در سطح جهان رتبه و جایگاه مناسبی دارد.
مدیر عامل توانیر افزود: در حال حاضر مسئله اصلی صنعت برق اقتصاد برق است و راهبرد وزارت نیرو در این زمینه مدیریت عرضه و تقاضاست.
وی اضافه کرد: تامین برق در تابستان 98 نیز بعنوان یک شاخص و فرصت مناسب برای ارائه راهکارهای حل این چالش هاست.
متولی زاده گفت: اصلاح مدل مصرف برق باید بعنوان یک مطالبه و گفتمان عمومی در کشور تبدیل شود.
وی با اشاره به اینکه هدف مسئولان برق آموزش و ایجاد انگیزه مناسب برای اصلاح مدل مصرف مشترکان است ادامه داد: بهینه سازی مصرف بویژه مدیریت بار در تابستان از اولویت های بعدی کنفرانس برق است.
متولی زاده گفت: یکی از اهداف اصلی این صنعت تشویق مردم برای مشارکت حداکثری در تولید برق در مقیاس های کوچک و در محل مصرف است.
مدیر عامل توانیر افزود: برای تشویق مردم در زمینه مشارکت در طرح های مدیریت بار و همچنین تشویق سرمایه گذاران برای تولید برق در زمان پیک مصرف بسته های تشویقی مناسبی تهیه شده که بزودی اطلاع رسانی خواهد شد.
بیست و سومین کنفرانس بین المللی برق و ششمین کنفرانس فناوری نانو در صنعت برق از امروز تا دوم آبان در پژوهشگاه نیرو برپاست در این کنفرانس 220 مقاله به صورت شفاهی ارائه می شود و 383 مقاله از میان 1074 مقاله ارسالی داخلی و خارجی برگزیده شده اند؛ هدف از برگزاری این کنفرانس آشنایی صنعتگران داخلی با آخرین فناوری روز دنیا اعلام شد.
برای مواجه شدن با ابرچالش ها، باید مسیرمان را تغییر دهیم
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: برای مواجه شدن با ابرچالش ها و همزمان نزدیک شدن با محدودیت ها، باید مسیرمان را تغییر دهیم چون با حرکت در مسیر قبلی نمی توانیم مشکلات این صنعت را حل کنیم.
همایون حائری در بیست و سومین کنفرانس بین المللی برق افزود: در تابستان گذشته کار بزرگی انجام شد و توانستیم از پیک با کمترین مشکلات عبور کنیم در شرایط حاضر باید وارد فضایی شویم که رشد پایداری را بهمراه داشته باشد.
وی ادامه داد: بیش از دو هزار مگاوات صرفه جویی در تابستان امسال انجام شده که انتظار داریم مسئولان اجرایی استانها نیز برنامه هایی در این زمینه داشته باشند مانند آنچه که امسال در استان خوزستان رخ داد و این استان در زمان پیک تابستان حدود 700 مگا وات صرفه جویی در مصرف برق داشت.
حائری گفت: با مشارکت بخش خصوصی در زمینه ساخت نیروگاهها و تولید برق، می توانیم بهترین صادرات را داشته باشیم و درآمد ارزی خوبی کسب کنیم.
وی با اشاره به اینکه نرخ خاموشی ها به ازای هر کیلو وات ساعت 4 دهم دلار است گفت: حدود 37 هزار میلیارد دلار کیلووات ساعت از نیروگاههای سیکل ترکیبی در سال جاری برق تولید شده است و اگر بودجه لازم برای ساخت 7500 مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی اختصاص یابد 67 هزار میلیارد کیلووات ساعت برق تولید خواهد شد.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی اضافه کرد: اقتصاد کشور متکی به مواد اولیه است با توجه به اینکه مواد اولیه را بدون تبدیل به محصول نهایی به فروش می رسانیم بهترین صادراتی که می تواند منافع ملی را محقق سازد در حال حاضر برق است .