پخش زنده
امروز: -
با ادامه جنگ و تجاوز عربستان سعودی ضد یمن، بیماران کلیوی در این کشور به سبب کمبود شدید دارو و افزایش قیمت ها با خطر مرگ رو به رو هستند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صداوسيما به نقل از شبکه تلویزیونی العالم، با آشکار شدن بحران جدید به سبب قطع برخی داروهای ضروری و افزایش قیمت دیگر داروها به علت ادامه تجاوز و محاصره یمن توسط عربستان، رنج بیماران مبتلا به نارسایی کلیه در یمن هر روز وخیم تر می شود. شمار بیماران مبتلا به بیماری های کلیه در یمن به هفت هزار نفر رسیده است و این افراد به سبب کمبود شدید محلول های لازم برای انجام دیالیز و ادامه زندگی با خطر مرگ رو به رو هستند.
خالد الصایدی خبرنگار العالم در صنعا گزارش داد از میان دهها بیمار کلیوی در بیمارستان الثوره در صنعا پایتخت یمن، شکیب (یکی از بیماران) منتظر است تا نوبتش برای دیالیز که قرار است دو روز در هفته انجام شود برسد. پنج سال از زمانی که شکیب به نارسایی کلیه مبتلا شد گذشته است. اما اکنون وضعیت او چنین است. به سبب نبودن محلول های لازم برای دیالیز در بیمارستان ها و افزایش قیمت این محلول ها در داروخانه ها، زندگی شکیب و هفت هزار بیمار کلیوی در هر لحظه با خطر مرگ رو به رو است.
شکیب گفت: "حدود پنج سال است که به نارسایی کلیه مبتلا هستم. برای درمان که باید هفته ای دو بار انجام شود با سختی هایی رو به رو هستم."
خبرنگار افزود واقعیت سخت زندگی شکیب فقط به دشواری در به دست آوردن تخت در یک بیمارستان دولتی محدود نمی شود، بلکه مشکل، در دشواری تهیه داروهایی است که قیمت آن بیش از دو برابر افزایش یافته است. شکیب در خانه محقری در کنار همسر و دو دختر خود زندگی می کند که پرداختن کرایه آن برای وی سخت است و آنها با شرایط اقتصادی بسیار پیچیده و سختی رو به رو هستند؛ به ویژه پس از آنکه شکیب تنها منبع درآمد خود را از دست داد و تنها رزق و روزی آنها کمک هایی است که افراد خَیّر به آنها تقدیم می کنند.
همسر شکیب گفت: "شکیب بسیار خسته است و نمی دانیم چگونه راه درمانی برای او و لقمه نانی برای زندگی بیابیم. شکیب، کار خود را از دست داد و در بستر افتاد. برای من سخت است ببینم همسرم این چنین درد می کشد. دوست دارم کلیه خود را به او بدهم. اما درمان و معاینات برای ما هزینه بر است."
خبرنگار افزود شکیب و خانواده او مانند بسیاری از دیگران به کمک های دارویی سازمان های بین المللی دسترسی ندارند و این در شرایطی است که نهادهای فعال در حوزه حقوق بشر از افزایش هولناک شمار افرادی گلایه می کنند که به کمک نیاز دارند.
خبرنگار در پایان افزود: چه بسا جزئیات زندگی شکیب با جزئیات زندگی دیگران بسیار متفاوت باشد. چراکه این خانواده بیش از هر چیز دیگر به فکر یافتن دارو و فراهم کردن لقمه نانی برای زندگی در کشوری هستند که از بدترین بحران بشری در جهان رنج می برد.