پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس:در جلسه امروز،بر افزایش ظرفیت مناسبات دوجانبه با کشورهای منطقه تاکید شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حشمت الله فلاحت پیشه پس از جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس که با حضور وزیر امور خارجه برگزار شد در جمع خبرنگاران افزود : در این جلسه نمایندگان مجلس سوالات مختلفی را مطرح کردند که مهم ترین سوالات درباره شرایط پسابرجام ، مناسبات جمهوری اسلامی ایران و کشورهای منطقه و نقش وزارت امور خارجه در شرایط اقتصادی فعلی بود .
وی گفت : همچنین موضوع تنش زدایی با کشورهای منطقه ، بحث امنیت مرز به ویژه در میرجاوه، رژیم حقوقی دریای خزر و روادید برخی کشورهای منطقه در جلسه امروز مطرح شد که نمایندگان مجلس از حدود 70 درصد پاسخ های وزیر امور خارجه قانع شدند و حدود 30 درصد از پاسخ ها هم نتوانست نمایندگان مجلس را قانع کند که این سوالات در صحن علنی مجلس بررسی می شود و از آقای ظریف هم دعوت خواهد شد تا پاسخ دهد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: کلیت توضیحات وزیر امور خارجه در موضوع شرایط پسا برجام این بود که وزارت امور خارجه در حوزه اقتصادی سعی می کند تا از ظرفیت های موجود حداکثر استفاده را بکند و به ویژه در مناسبات با کشورهایی مثل اتحادیه اروپا، چین و روسیه بعد از مصوبات اخیر درباره الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم دیگر بهانه ای برای اینکه مناسبات این کشورها با ایران دچار نوسانات ناشی از تحریم های امریکا شود وجود ندارد .
فلاحت پیشه خاطر نشان کرد: تا دو روز آینده سند مربوط به مناسبات اقتصادی اروپا با ایران پس از خروج آمریکا از برجام باید آماده شود و ما منتظر دریافت این سند هستیم .
وی با اشاره به اینکه در 8 گروه منطقه ای در وزارت امور خارجه مناسبات با کشورها تعریف شده است گفت: در مناسبات دو جانبه که عمدتاً درباره کشورهای منطقه است ماموریت خاصی در وزارت امور خارجه داده شده است برای اینکه سعی کند در شرایطی که امروز برجام شرایط خاص خود را دارد از ظرفیت های مناسبات دو جانبه را فعال کند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه محدودیت های بودجه ای در وزارت امور خارجه و وزارتخانه های دیگر که رایزن در سفارتخانه ها دارند وجود دارد افزود: به عنوان مثال برخی کشورهای منطقه 22 رایزن تجاری و بازرگانی در سفارتخانه خود دارند ولی ما در عراق فقط یک رایزن اقتصادی داریم.
فلاحت پیشه با ابراز تاسف از اینکه برخی از مصوبات بودجه ای به وزارت امور خارجه داده نشده است گفت : باید این بودجه ها تامین شود تا وزارت خارجه بتواند در زمینه فعالیت های اقتصادی پشتیبانی کند .
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین از نهایی شدن بسته سازو کار مالی اروپا تا قبل از 13 آبان ماه خبرداد.
حشمت الله فلاحت پیشه پس از جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس که با حضور وزیر امور خارجه برگزار شد گفت : در جلسات کارشناسی که با طرف اروپایی برگزار شده است نظرات جمهوری اسلامی هم به طور کامل مطرح شده است .
وی افزود : ما منتظریم و به اعتقاد ما اروپایی ها عزم لازم را برای اینکه برجام را حفظ کنند و سیاست مشارکت جویانه ایرانی را با یک نگاه مثبت پاسخ دهند دارند. اما اینکه چقدر توان دارند هنوز باید منتظر بود .
فلاحت پیشه گفت : متاسفانه نوع رفتاری که در شرکت های بزرگ و کوچک اروپایی و حتی بانک ها دیدیم نشان می دهد که آنها توان لازم را برای مقابله ندارند .
وی اضافه کرد: منتهی سیاست های که اروپایی در قالب قانون انسداد که حمایت از شرکت های همراه ایران و حتی تحریم شرکت های است که ایران را همراهی نمی کنند می تواند این سیاست ها تاثیرگذار باشد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: بحث ساز و کار مالی و واحد پولی خاصی که باید با ایران در ارتباط باشند جزء مواردی است که ما باید در بسته راه کار مالی اروپایی ها منتظر باشیم.
وی افزود: هیئت های اروپایی در ملاقات با هیئت های ایرانی اظهار می کنند که دچار نوعی غافل گیری شدند و تا کنون نفهمیدند که امریکایی ها چطور در حوزه اقتصاد حکومتی عمل می کنند ولی کشورهای اروپایی ها را برای حکومتی عمل کردن در حوزه های اقتصادی و مناسبات تجارت خارجی منع کردند.
فلاحت پیشه گفت: اکنون موضوع ایران به چالشی در این زمینه تبدیل شده و در راس دولت ها کشورهای اروپایی قرار دارد.
وی ادامه داد: یکسری سناریو سازی ها در اروپا شکل گرفته و اتهاماتی علیه ایران مطرح شده است تا کلیات مناسبات ایران با اروپا را تحت تاثیر قرار دهند.
وی گفت: اما نوع مواضع ای که ما در حوزه بین الملل دیدیم اعم از نشست شورای امنیت رای دادگاه لاهه مهلت چهار ماه در اف ای تی اف به ایران و اینکه آژانس بین المللی انرژی اتمی دیگر به محلی برای بهانه جویی علیه ایران تبدیل نمی شود نشان می دهد که دیپلماسی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در کل خوب عمل کرده است و مانع از شکل گیری اتحادی دیگر علیه ایران شده است .
وی تصریح کرد: بسته مالی اتحادیه اروپا در عمل می تواند اثر جدی در این مورد داشته باشد.