پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان حج و زیارت: مردم به هیچ وجه فریب کسانی که ادعا میکنند ما روادید سریع برایتان میگیریم نخورند و هزینه اضافی پرداخت نکنند.
حمید محمدی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما افزود: با توجه به اینکه فقط ۹ روز تا اربعین باقیمانده است، تا ساعت ۱۰ صبح امروز ۱ میلیون و ۴۲۰ هزار نفر در سامانه سماح ثبت نام کرده اند که استقبال نسبت به سال گذشته بسیار گستردهتر بوده است به طور مثال در استان تهران انجان ثبت نام ۲ و نیم برابر بیش از سال پیش بوده است.
وی گفت: در این روزهای پایانی تا اربعین که بسیاری از زائران، مقدماتی ازجمله خرید بلیت هواپیما برای این سفر فراهم کرده اند برای اینکه به موقع روادیدشان صادر شود حتماً به دفاتر زیارتی مجاز که اسامی شان در سایتها و کانالهای اطلاع رسانی منتشر شده است مراجعه کنند.
رئیس سازمان حج و زیارت افزود: کسانی که دسترسی به اینترنت دارند میتوانند مستقیماً با مراجعه به سامانه سماح و ثبت اطلاعاتشان اولین گام برای صدور روادید را بردارند و بلافاصله میتوانند در همان سامانه، نزدیکترین دفتر زیارتی را انتخاب کنند تا مدارک شان را به آنجا تحویل دهند.
وی گفت: ثبت نام کنندگانی که به صورت انفرادی یا برای یک گروه اقدام به ثبت نام میکنند توجه داشته باشند که پس از ثبت اولیه اطلاعات شان در سامانه سماح بلافاصله باید پیامکی برایشان ارسال شود که این پیامک به معنای آن است که فرآیند صدور روادید آغاز شده است و دریافت نکردن این پیامک به منزله آن است که ممکن است در دفاتر غیرمجاز ثبت نام کرده باشند.
رئیس سازمان حج و زیارت تأکید کرد: سامانه سماح به طور میانگین ۳ روزه روادید صادر میکند و ما تلاش میکنیم این زمان را هم کاهش دهیم.
محمدی با تأکید بر اینکه هزینه مصوب ثبت نام برای شرکت در راهپیمایی اربعین ۲۳۴ هزار و ۸۷۵ تومان اعلام شده است، گفت: گزارشهایی به ما رسیده است که بعضی دفاتر غیرمجاز هزینههایی تا ۶۳۰ هزار تومان از مردم دریافت میکنند که مردم باید درخصوص این دفاتر هوشیار باشند.
وی با اشاره به اختصاص ارز همراه برای زائران اربعین افزود: از آنجاکه همراه داشتن ارز برای زائران یک ضرورت بوده با پیگیریهای سازمان حج، ستاد اربعین و بانک مرکزی، بنابراین شده است که بانک ملی پرداخت ارز همراه را برعهده بگیرد و اطلاع رسانی شده که تمام زائران با مراجعه به پیام رسان «بله» این بانک، معادل ۱۰۰ هزار دینار عراقی را که حدود ۹۶۶ هزار تومان میشود روی سامانه پرداخت کنند و با دردست داشتن رسید و شماره پیگیری، آن سوی مرز با مراجعه به شعب بانک ملی که در نجف و کربلا و کاظمین است ارزشان را دریافت کنند.
محمدی با تأکید بر اینکه این مبلغ با ارز حمایتی تخصیص یافته است و تفاوت قابل توجهی با قیمت دینار آزاد دارد، گفت: سازوکار اجرایی ارز همراه را بانک ملی تدارک دیده است و امیدواریم با این سازوکاری که گفته اند نیازی به مراجعه زائران به بانکها در ایران نباشد تا زائرین بتوانند در کشور عراق بدون مشکل ارزشان را دریافت کنند.