پخش زنده
امروز: -
بر اساس مطالعات جهانی ده درصد جمعیت دنیا را معلولین تشکیل می دهند که اگر بخواهیم حتی نصف این مبنا را برای ایران در نظر بگیریم، باید بگوییم که نزدیک به 4 میلیون از جمعیت کشور را معلولین تشکیل می دهند.
پژوهش خبری صدا وسیما: بر اساس مطالعات جهانی ده درصد جمعیت دنیا را معلولین تشکیل می دهند که اگر بخواهیم حتی نصف این مبنا را برای ایران در نظر بگیریم، باید بگوییم که نزدیک به 4 میلیون از جمعیت کشور را معلولین تشکیل می دهند.
مدیر روابط عمومی فدراسیون ورزش های جانبازان و معلولین در گفتگو با پژوهش خبری با بیان این مطلب افزود: البته معلولیت ها اعم از معلولیت جسمی-حرکتی، ذهنی، ناشنوایی و نابینایی است که جمعیت نابینا و ناشنوای کشور تحت نظر فدراسیون های ورزشی نابینایان و ناشنوایان به فعالیت می پردازند؛ اما فدراسیون ورزش های جانبازان و معلولین در این میان تنها متکفل معلولیت های جسمی-حرکتی و ذهنی است.خود معلولیت های جسمی-حرکتی و ذهنی به دسته هایی نظیر معلولیت های ضایعه نخاعی، قطع عضو و ... تقسیم می شوند. معلولیت های ذهنی نیز به نوبه خود تقسیماتی دارد. این گستردگی جامعه هدف اقتضا می کند حمایت های بیشتری در جهت کمک به این عزیزان صورت پذیرد.
محمد کشاورز نوری در باره دستاوردهای فدراسیون ورزش های جانبازان و معلولین در آستانه چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی گفت: این فدراسیون در چهار دهه فعالیت خود نقشی کارآمد و موثر در آماده سازی ورزشکاران جانباز و معلول داشته است. از مهم ترین افتخارات فدراسیون کسب 2451 مدال رنگارنگ در 8 دوره مسابقات پارا المپیک، و همچنین دو دوره مسابقات پارا آسیایی و سایر رقابت های جهانی بوده است. 136 مدال حاصل شرکت فدراسیون در مسابقات پارا المپیک و 200 مدال رنگارنگ حاصل شرکت ما در دو دوره مسابقات پاراآسیایی بوده است.
وی مهمترین فعالیت های این فدراسیون را تحت پوشش قراردادن 72000 نفر در ورزش همگانی در سطح کشور، سازماندهی ۱۸ هزار ورزشکار در ۲۶۸ هیات استانی و شهرستانی، و توسعه ورزش جانبازان و معلولین از 4 رشته در بدو تاسیس به 18 رشته تا امروز دانست و تصریح کرد: ساماندهی 18 هزار ورزشکار در 248 هیات استانی و شهرستانی نشان می دهد که ورزش جانبازان و معلولین در حال توسعه است. هیات ها تمام تلاش خود را در جذب استعدادها و آماده سازی ورزشکاران به کار می بندند که بهبود این روند خود حمایت های بیشتری را می طلبد. با حمایت هیات دولت سالن های ویژه ای برای هیات های استانی ورزش جانبازان تخصیص یافته است ولی برای توسعه بیشتر نیازمند تخصیص منابع بیشتری هستیم.
مدیر روابط عمومی فدراسیون ورزش های جانبازان و معلولین درباره دلایل موفقیت ورزش جانبازان و معلولین طی این سال ها گفت: فدراسیون ورزش های جانبازان و معلولین یک فدراسیون ارزشمدار است که سنگ بنای آن بر فرهنگ ایثار و شهادت گذارده شده است. مدیران فدراسیون نیز تحت تاثیر همین ارزش های والا کار و تلاش در این عرصه را بسیار جدی گرفتند. همچنین توجه و حمایت مقام معظم رهبری و روسای محترم جمهور و رسانه ها نسبت به ورزش جانبازان و معلولین بسیار حائز اهمیت بوده است؛ برای مثال در هیات دولت موصوباتی گذرانده شده است که طی آن همه سازمان ها موظفند از ورزش جانبازان و معلولین حمایت کنند. در نهایت باید گفت ثبات مدیریتی فدراسیون باعث تمرکز برنامه ها، جلب اعتماد و پیشرفت بوده است.
کشاورز نوری در خصوص جایگاه ورزش جانبازان و معلولین کشورمان نسبت به سایر کشورها افزود: ما تا کنون 5 جشنواره بزرگ فرهنگی ورزشی برگزار کرده ایم. در سال های 1376 و 1382 حضور عالی ترین مقام کشوری مقام معظم رهبری و مهمانان خارجی در این جشنواره ها چشمگیر بود. در جشنواره سال 1382 هنگامی که آقای فیلیپ کریون رئیس کمیته بین المللی پارا المپیک با جمعیت 7 هزار نفری مواجه شد با شگفتی اظهار کرد که در هیچ جای دنیا چنین توانی را در هماهنگی ورزشکاران جانباز و معلول ندیده است و اضافه کرد که ایران در کنار برزیل و چین جزو سه کشور توسعه یافته و پیشرفته در عرصه ورزش جانبازان و معلولین است.
وی در پایان تاکید کرد: این فدراسیون تلاش کرده است تا با جذب منابع مورد نیاز ، ورزش جانبازان و معلولین را توسعه دهد و هیئت های ورزشی سراسر کشور را در جهت شناسایی و پرورش استعدادها از میان جامعه 4 میلیونی معلولین و جانبازان تقویت کند. در حال حاضر فدراسیون ورزش های جانبازان و معلولین 18 رشته ورزشی را در بخش آقایان و 12 رشته را در بخش بانوان پوشش می دهد. رشته های ورزشی بانوان رشته هایی نظیر والیبال نشسته، تنیس روی میز، تیراندازی و تیر و کمان و ... است که بانوان توان فعالیت در آنها را دارند. هم سیاست وزارت ورزش و هم فدراسیون بر توسعه ورزش بانوان تاکید دارد.