به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما ، وال استریت ژورنال نوشت: مرگ جمال خاشقجی به جنگ اطلاعاتی در منطقه خاور میانه [غرب آسیا] دامن زده است.
این روزنامه آمریکایی در پایگاه اینترنتی خود و در تفسیری به قلم روری جونز و سامر سعید افزود: عربستان سعودی و قطر بر سر مرگ روزنامه نگار سعودی جنگ اطلاعاتی به راه انداخته اند و در این جنگ که اختلاف ها در خاور میانه را برجسته تر می کند، از طریق ابزارهای توئیتری به یکدیگر ضربه متقابل وارد می کنند.
عربستان سعودی و قطر که زمانی دو دوست نزدیک در منطقه محسوب می شدند، بیش از یک سال است درگیر یک مناقشه سیاسی شده اند. اکنون مرگ جمال خاشقجی در کنسولگری عربستان در استانبول به نقطه اشتعال دیگری برای این دو متحد آمریکا تبدیل شده است.
حدود سه هفته است که الجزیره، شبکه ملی قطر، به طور 24 ساعته اخبار مربوط به ناپدید شدن خاشقجی را پوشش می دهد. یک شرکت نیز که با اخوان المسلمین در ارتباط است، یک پایگاه اینترنتی انگلیسی زبان راه اندازی کرده است تا مدیران غربی را از حضور در کنفرانس سرمایه گذاری در ریاض باز دارد.
این جنگ خبری حتی پس از آنکه عربستان سعودی روز جمعه اعلام کرد عوامل این کشور بدون اطلاع محمد بن سلمان، ولیعهد، مسئول مرگ خاشقجی بوده اند، همچنان ادامه دارد.
پیش از اعتراف عربستان به دست داشتن در قتل خاشقجی، رسانه های خبری سعودی قطر را به سازماندهی این حادثه به منظور توطئه چینی برای عربستان و تضعیف موقعیت منطقه ای این کشور متهم می کردند. یک کمپین توئیتری در عربستان که به نظر می رسد هماهنگ شده باشد، هرچند مشخص نیست هدایتگر آن کیست، خواستار تعطیل شدن شبکه الجزیره شده است.
روز شنبه عرب نیوز، روزنامه وابسته به دولت سعودی، تمرکز خود را بر روی بیانیه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، قرار داد که در آن انجام شدن تحقیقات و برکناری مقامات ارشد سعودی گامی مثبت ارزیابی شده بود.
برنامه های شبکه الجزیره هم بر روی پرسش های نمایندگان آمریکا درباره معتبر بودن تحقیقات عربستان سعودی متمرکز شده بود و این تفکر را ترویج می کرد که اکنون زمان آن رسیده است جهان دریابد عربستان سعودی دیگر نماینده جهان اسلام به شمار نمی رود.
با وجود تمایل مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، مبنی بر حل و فصل اختلاف ها، درگیری های عربستان سعودی و قطر همچنان ادامه دارد. پمپئو به دنبال ایجاد جبهه ای واحد متشکل از کشورهای عربی منطقه در برابر ایران است. عربستان سعودی به همراه امارات عربی متحده، مصر و بحرین در ژوئن سال 2017 [1396] تحریم اقتصادی ضد قطر به اجرا گذاشتند. آنها قطر را به دامن زدن به بی ثباتی ها در منطقه تا حدودی از طریق گزارش های رسانه ای، متهم می کنند. دوحه این ادعا را رد کرده است.
از آن زمان عربستان سعودی در شرکت های رسانه ای سرمایه گذاری کرده و به مشارکت با برخی شرکت های خبری غربی مانند بلومبرگ پرداخته است. اما تاکنون نتوانسته است برای سلطه الجزیره بر منطقه چالش جدی ایجاد کند. پخش ماهواره ای برنامه های الجزیره در دو دهه گذشته باعث گسترش نفوذ دوحه در خاور میانه [غرب آسیا] شده است.
تعطیل شدن الجزیره یکی از خواسته های کلیدی مقامات سعودی از قطر به عنوان پیش شرط برای ازسرگیری روابط بود.
به گفته غانم نسیبه، بنیانگذار و مدیر کورنرستون گلوبال اسوشییتس، پوشش خبری ناپدید شدن خاشقجی در شبکه الجزیره باعث واکنش سعودی ها شده است.
دفتر مطبوعاتی دولت قطر اعلام کرد بر محتوای برنامه های شبکه الجزیره کنترلی ندارد. یک سخنگوی الجزیره نیز گفت این شبکه و دیگر سازمان های خبری به دنبال دفاع از آزادی بیان و اثبات لزوم محافظت از روزنامه نگاران و آزادی رسانه ها هستند.