پخش زنده
امروز: -
با فرارسیدن فصل پاییز، انارستانهای خوزستان همچون فرشی نقاشی شده با یاقوت هایی سرخ،زینت بخش کوه پایه های زاگرس می شوند .
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خوزستان ،این میوه بهشتی که در خوزستان طرفداران زیادی دارد با برداشتش از روی شاخه ، راه خود را تازه آغاز می کند تا به فراورده و محصولات دیگری تبدیل شود.
محمد قاسمي نژاد معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهاد کشاورزي خوزستان با اشاره به این موضوع می گوید فصل برداشت انار که در زبان محلی به آن اَنار چینون می گویند، علاوه بر جنبه ی تولیدات کشاورزی بر جاذبه های توریستی تفریحی مناطق انارستان خوزستان هم می افزاید.
شهرستانهای باغملك، ايذه، انديكا،لالی،اندیمشک،رامهرمز و دزفول از مناطق عمده توليد انار در استان هستند که هرساله میزبان گردشگرانی می شوند که طالب زیبایی های مراسم سنتی انار چینون می باشند.
امسال هم برای نخستین بار،با مشارکت سازمان جهاد کشاورزی خوزستان و اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان، اولین جشنواره برداشت انار در شهرستان باغملک برگزار و بهانه ای شد برای جشن شکر گزاری از پروردگاری که نعمت های خود را ارزانی می بخشد.
جلال غریبوند کارشناسان کشاورزی و نباتات خوزستان و یکی از متولیان برگزاری جشن برداشت انار است. او می گوید امسال برای اولین بار این جشنواره در دو روز برگزار شد و هدف آن آشنایی گردشگران با ارقام مختلف انار و فرآورده های آن در خوزستان بود.
انار خوزستان معمولا شامل ارقام محلي و بومي، زاغ، ملس ساده، جفتی، سبزه انار، زرده انار، رباب و شیشه گپ مي باشد که تنوعی زیبایی از انارستانها را در استان رقم می زند.
تعدادی از باغهای انار خوزستان به صورت پراکنده در شهرستان باغملک قرار دارند و به دلیل داشتن آب و هوای مساعد برای پرورش انار، ارقام مختلفی در این شهرستان می توان کشت کرد که در نوع خود بی نظیر است.روستاییان اطراف این شهرستان بیشتر پیشینه رب گیری و تولید محصولات جانبی از میوه انار دارند .
یکی دیگر از انارستانهای زیبای خوزستان در روستای نورآباد در 76 کیلومتری شهرستان دزفول و در بخش کوهستانی شهیون قرار دارد که به علت داشتن چشمه های دایمی و باغ های انار خودرو که در زبان محلی به انار وحشی معروف هستند جاذبه ی گردشگری زیبایی را به وجود آورده است.
علی رضا از ساکنان این روستا می گوید : هیچ چیز از انار دور ریخته نمی شود و تمام قسمت های آن را به محصول تبدیل می کنیم . او گفت از انار محصولاتی همچون دون انار،رب انار،ترشی انار،لولشک انار،آب انار و خیلی چیز های دیگر فراوری می شود .
به گفته بابا نور علی ،از کهنسالان این روستا ، حتی از چوب و پوست انار برای مصارف پزشکی و رنگ کردن پشم قالی استفاده می شود. او گفت دود چوب انار موجب پراکندگی حشرات و پشه ها شده و جوشانده پوست انار برای گلو درد و زخم گلو مفید می باشد.
در قرآن مجید نام میوه انار سه بار در آیات 99 و 141 از سوره انعام و آیه 68 از سوره الرحمن آمده است که خود همین امر نشان از اهمیت و شفابخشی این میوه بهشتی دارد ،موضوعی که متخصصان علم پزشکی بر آن صحه می گذارند .
متخصص تغذیه و رژیم درمانی و رئیس انجمن تغذیه خوزستان با تایید این موضوع می گوید : ساقه و روغن انار دارای خاصیت ضد سرطانی است و در طب یونان از عصاره گل انار جهت درمان دیابت هم استفاده شده است.
دکتر مجید محمد شاهی می گوید : تمام قسمتهای درخت انار جهت مصارف درمانی و صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد همچنین اثرات مفید آب انار بر سطح قند خون، چربی های خون وفشارخون دربیماران دیابتی و افراد مبتلا به فشارخون اثبات شده است.
به گفته این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اهواز ، آب تغلیظ شده انار یا همان رب انار دارای خاصیت اشتها آوری بوده و به طور وسیعی در داروهای گیاهی اشتها آور استفاده می شود . این درحالیست که میوه کامل انار به دلیل فیبر بالا و خاصیت پرکنندگی برای ایجاد سیری و جلوگیری از پرخوری در افراد چاق توصیه می شود.
مصرف این میوه بهشتی بدن را در مقابل بسیاری از عوامل بیماری زا در فصل پاییر مقاوم و به کاهش فشار خون کمک می کند و برای بیماران قلبی بسیار مفید است، به توصیه پزشکان انار به علت داشتن ترکیبات آنتی اکسیدان و روغنی که در هسته ی خود دارد بهتر است به صورت جویده مصرف ، تا تمام خاصیت و ویتامینهای آن جذب بدن شود.