پخش زنده
امروز: -
صدها هزار نفر از قشرهای مختلف انگلیس با برگزاری گسترده ترین تظاهرات، ضمن اعتراض به وضع موجود خواستار برگزاری انتخابات مردمی درباره برگزیت شدند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما از لندن، صدها هزار نفر از قشرهای مختلف انگلیس با برگزاری گسترده ترین تظاهرات، ضمن اعتراض به وضع موجود خواستار برگزاری انتخابات مردمی درباره برگزیت شدند .
سازمان دهندگان راهپیمایی بزرگ لندن، شمار شرکت کنندگان در این رویداد را بیش از 670 هزار نفر برآورد کردند.
این رویداد بزرگ که «راهپیمایی رای مردم» نامگذاری شده بود در هاید پارک آغاز و در میدان پارلمان پایان یافت. سخنرانان در این گردهمایی تاکید کردند مردم انگلیس باید این فرصت را داشته باشند و در زمینه نتیجه نهایی گفتگوهای برگزیت بین دولت شان و اتحادیه اروپایی حرف آخر را بزنند.
صادق خان، شهردار لندن، در این گردهمایی بزرگ گفت: «این دولت دارد ما را به سمت توافقی بد بر سر برگزیت و یا بدتر از آن، خروج بدون توافق رهنمون می شود. این گزینه ها با آنچه که وعده داده شده بود میلیون ها کیلومتر فاصله دارد. حکم نیست که دولت بر سر آینده ی ما قمار کند. آیا می خواهیم کنار بایستیم و اجازه بدهیم هر کاری می خواهند انجام بدهند؟ (جمعیت فریاد زدند «خیر»). اگر مردم حرف آخر را نزنند دولت آینده و زندگی بچه های ما را در معرض خطر قرار می دهد. آیا ساکت می نشینیم؟ (جمعیت فریاد زدند «خیر»). دولت دارد سیاست حزبی را برتر از منافع ملی قرار می دهد. آیا اجازه خواهیم داد هر کاری دلشان می خواهد بکنند؟ (جمعیت فریاد زدند «خیر»). می دانید چیست! دروغ ها، مکر و حیله و نیرنگ ها دارد آشکار می شود و پیرو آن، خواست و اراده مردم انگلیس هم دارد تغییر می کند. چه چیزی دموکراتیک تر و چه چیزی انگلیسی تر از اطمینان به قضاوت و داوری مردم است؟ اجازه بدهید پیام ما امروز با صدای بلند و روشن طنین انداز شود. وقت آن رسیده است این موضوع حیاتی را از دست سیاستمداران در وست مینیستر خارج کنیم. وقت آن رسیده است تصمیم گیری درباره برگزیت به مردم واگذار شود. وقت آن است کنترل اوضاع را به دست بگیریم!»
چوکا اومونا، نماینده حزب کارگر، حزب مخالف دولت در پارلمان انگلیس هم گفت: «حقیقت این است؛ آنچه که ما هم اکنون می دانیم؛ فرقی نمی کند کجا زندگی می کنید و اهل کدام منطقه هستید، اکنون می دانیم که برگزیت قرار نیست هیچ یک از مشکلات ما را برطرف سازد برعکس مشکلات بدتر خواهد شد و توافقی که روی میز است به هیچ عنوان با توافقی که هم اکنون داریم برابری نمی کند. لذا مردم باید حرف آخر را بزنند؛ دیگر به هیچ یک از سیاستمداران اعتمادی نیست؛ ما رای و نظر مردم را می خواهیم و مردم هستند که هم اکنون باید تصمیم بگیرند.»
آنا سوبری، نماینده محافظه کار پارلمان انگلیس هم گفت: «ما داریم در بحث و مناقشه برنده می شویم، و مهم تر از همه، استدلال ما بر افرادی اثرگذار بوده که به خروج از اتحادیه اروپایی رای دادند؛ ما داریم از جانب آنها می گوییم که برای گرفتار شدن در چنین گندابی که پر از هرج و مرج است رای نداده اند. روی سخن من به ویژه با کسانی است که رای به خروج از اتحادیه اروپایی دادند؛ آنها هنگامی که به کودکان و نوه های خود می نگرند با خود می گویند منافع و آینده اینها از همه چیز مهم تر است و هنگامی که به این موضوع می اندیشند به این نتیجه می رسند که برگزیت برای آینده کشور ما فاجعه به بار خواهد آورد.»
این نماینده حزب محافظه کار در پایان پرسید: «سران برگزیت کجایند؟ چرا مسئولیت گندی را که به بار آورده اند و هرج و مرجی را که ایجاد کرده اند به گردن نمی گیرند؟ آنها کنار کشیده اند اما ما کنار نمی کشیم؛ ما مسئولیت پذیر هستیم و با برگزاری همه پرسی دیگری بر سر برگزیت اوضاع را سامان خواهیم داد.»
تظاهرات کنندگان با تهیه طومار ضمن حمایت از اتحادیه اروپا، رجوع به نظر مردم با رای گیری مستقیم برای توافق نهایی درخصوص برگزیت را خواستار شدند.
روزنامه ایندیپندنت از هواداران اتحادیه اروپا خواسته است با امضای طومار، دولت انگلیس را وادار سازند تا توافق نهایی بر سر خروج از اتحادیه اروپا را به تصویب مردم یا نمایندگان آنان در مجلس برساند. تاکنون بیش از 945 هزار نفر این طومار را امضا کرده اند و در صورت رسیدن امضاها به یک میلیون، مجلس به بررسی آن خواهد پرداخت.
در تظاهرات گسترده امروز در لندن که به دعوت کارزار رای مردم (People's Vote) برگزار شد و به گفته تحلیلگران بزرگ ترین تظاهرات در مخالفت با نتیجه همه پرسی خروج از اتحادیه اروپاست، حمایت از برگزاری همه پرسی دوم بر سر خروج از اتحادیه اروپا، تقویت شد. اگر چه "ترزا می"، نخست وزیر بریتانیا، قبلا بارها این موضوع را رد کرده است.
در همه پرسی سوم تیرماه سال 1395 (23 ژوئن 2016) 51.9 درصد مردم بریتانیا (شامل انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی) به خروج از اتحادیه اروپا و 48.1 درصد نیز به ماندن در این اتحادیه رأی دادند اما در اغلب نظرسنجی های اخیر، اکثریت مردم از باقی ماندن کشورشان در این اتحادیه حمایت کرده اند.
به گفته سامان دهندگان این تظاهرات و راهپیمایی، بیش از 670 هزار نفر در مراسم امروز لندن حضور داشتند و ده ها هزار نفر از تظاهر کنندگان با صدها اتوبوس و قطار از شهرهای گوناگون براي شرکت در راهپیمایی امروز وارد لندن شدند.
روزنامه گاردین در تارنمای خود، شمار شرکت کنندگان را بیش از نیم میلیون نفر اعلام کرد.
بی بی سی گزارش داد صدها هزار نفر در این تظاهرات گسترده شرکت کردند و به نقل از برگزارکنندگان، شمار تظاهر کنندگان را 600 هزار نفر اعلام کرد.
پلیس این کشور هم اعلام کرد قادر به تخمین شمار راهپیمایان نبوده است.