پخش زنده
امروز: -
کم توجهی به امور اعتقادی و فرهنگی، موجب صدمه دیدن برخی اصول فرهنگی و اعتقادی و به دنبال آن تغییر سبک زندگی می شود، تغییری که جامعه و فرهنگ سنتی خوزستان هم از آن بی نصیب نمانده.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان،آنچه موجب تغییر سبک زندگی در جامعه ی ما شده را می توان به دو مقوله ی داخلی و خارجی تقسیم کرد.از موارد داخلی می توان به وضع اقتصادی مردم، وضع فرهنگ و امور فرهنگی و کم کاری در حوزه های اعتقادی نام برد و در حوزه ی خارجی هم به تهاجم فرهنگی و زندگی های تک نفره و مدرن و الگو گیری از شیوه های زندگی در غرب اشاره کرد.
معتمدی یکی از اساتید فعال در حوزه ی فرهنگ خوزستان می گوید: وضع اقتصادی، سبک زندگی مردم را به سمتی هدایت کرده است که مادر خانواده هم باید هم پای پدر برای امرار معاش، خارج از منزل مشغول کار شود که همین امر موجب کم توجهی به همسر و امور فرزندان در حوزه های فرهنگی و اعتقادی شده.
به گفته او امروزه زنان خوزستانی نیز به سمت کار و فعالیت بیرون از خانه رو آوردهاند هرچند کارکردن زنان در بیرون از خانه مزایایی دارد، اما تبعات آن سبب ایجاد تغییراتی در عادتها و شیوههای زندگی مردم شده است.
فاطمه شهروند اهوازی که به تازگی ازدواج کرده و در پتروشیمی کار می کند می گوید: ما جوانان نیاز به آموزشهای زندگی متناسب با شرایط روز را داریم و زمان گوشه نشینی خانم ها و پخت و پز در خانه دیگر تمام شده.دیگر کمتر دختری را می توان پیدا کرد که با شیوه های زندگی سنتی به خانه ی شوهر برود یا به سبک مادران خود زندگی کند.
تغییر سبک زندگی سفره های خوزستانی ها را هم بی نصیب به گونه ای که سفره های رنگین و پر طمطراق جنوب که زبان زد خاص و عام استکم کم به حاشیه رفته و به محل صرف انواع فست فود و سیبزمینی سرخ شده تبدیل شده است .
فریبا علی نظری کارشناس تغذیه نیز در این باره میگوید:نعمت های خوردنی خداوند در میان خوزستانی ها از دیرباز حرمت بسیاری داشته، اما امروزه بسیاری از خوراک های بومی و حتی آداب اصیل خوردن نیز در میان مردم رو به فراموشی سپرده شده است.
او گفت: این در حالی است که خوراکی های سنتی و محلی خوزستان به دلیل تازه بودن مواد اولیه، استفاده از منابع گیاهی و نداشتن مواد افزودنی بر بسیاری از خوراک های آماده موسوم به فست فودها از نظر ارزش غذایی اولویت دارد و نشانه فرهنگ غنی و کهن منطقه است.تغییر در این زمینه حتی در میان خانواده های سنتی رسوخ کرده و بیماری های مختلف گوارشی و کبدی در بین خوزستانی ها ایجاد کرده است.
امروزه شبکه های اجتماعی و محیط های مجازی و مطالب و عکس هایی که در آنها ردو بدل می شود فضایی را فراهم کرده که موجب تضعیف خیلی از اعتقادات مذهبی و اصول زندگی ایرانی و اسلامی شده و این تغییر نگرش و نوع پوشش جامعه بی تاثیر نبود.
مجید دانشجوی پزشکی در اهواز که اعتقادی به زندگی سنتی و روش های آن ندارد معتقد است باید در این مورد به الگوها و شیوه های نوین و مدرن روی آورد.
آقای مرادی امام جماعت یکی از مساجد اهواز نیز اعتقاد دارد تغییر سبک زندگی موجب شد که همسایه از همسایه خبر نداشته باشد و افراد را به زندگی های انفرادی الگو گرفته از غرب و دنیای مدرن ترغیب کند.او این آسیب را موجب شده تا در مواقعی جرات امر به معروف و نهی از منکر از جامعه گرفته شود .
تغیر سبک و الگو زندگی غربی آنقدر در جامعه نفوذ کرده که می توان آن را بر تن مانکن ها در پشت ویترین ها ،در ازدواج و همسرگزینی به سبک غربی، دوری از فرزند آوری، تجمل گرایی، لاکچری شدن و تضادهای طبقاتی مشاهده کنیم.
کم توجهی به امور اعتقادی و ارزشی در جامعه چه از سوی مردم چه از سوی مسئولان می تواند آثار مخرب خود را با تغییر سبک زندگی و به تبع آن فرهنگ جامعه به صورت پیشرونده در نسل های آینده بروز دهد و جامعه ی سنتی و صمیمی ما را به جامعه ای بی تفاوت، فردگرا و به دور از فرهنگ ناب اسلامی سوق دهد.