پخش زنده
امروز: -
سومین نمایشگاه لباس عاشورایی صبح امروز در مراسمی در سالن رودکی تالار وحدت آغاز بکار کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دبیر علمی این نمایشگاه در مراسم گشایش نمایشگاه لباس عاشورایی گفت: محرم و عاشورا پر از نماد و نشانه است که بسیاری از آنها به فرهنگ ملی ما بر میگردد و متاسفانه به خوبی طرحها و فرمهای اصیل شناخته نشده است و نباید گذاشت تا جریانات ناآگاهانه در این حوزه شکل گیرد.
محبوبه الهی افزود: امیدواریم این نمایشگاه در سالهای بعد با کمک پژوهشگران پررنگتر برگزار شود و امید اینکه موتور محرکه این جریان که جوانان و دانشجویان هستند، با طرحها و الگوهای خود حضور بیشتری داشته باشند.
وی با اشاره به طراحی دو برنامه در کنار نمایشگاه لباس عاشورایی گفت: دو مسابقه از جمله «مسابقه تصویرسازی متناسب با نمادهای عاشورایی» را در نظر گرفته ایم و دیگری برنامه از «ایده تا اجرا» که به صورت گروهی اجرا میشود برگزار میکنیم.
الهی همچنین به برپایی نشستها و کارگاههای علمی و پژوهشی در طول برگزاری نمایشگاه خبر داد.
سومین نمایشگاه لباس عاشورایی با شعار «این جامه سیاه فلک در عزای کیست» از ساعت ۱۰ تا ۱۸ تا ۴ آبان در تالار وحدت برپاست.
این نمایشگاه به همت کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور با هدف ترویج لباسهای مناسبتی در شان ایام محرم و تحقق اهداف سبک زندگی اسلامی و ایرانی و استفاده ازقابلیتهای طراحی دوخت و تولید درعرصه لباسهای مناسبتی و عاشورایی و ترویج هرچه بهترشعائردینی وعاشورایی برگزار شده است.
ترغیب و تشویق طراحان برای ارائه ایدهها با نگاه دینی و طراحی لباسهای مناسبتی، مذهبی و عاشورایی، تقدیر از زحمات پیشکسوتان، چهرههای ماندگار و فعالان این عرصه در حوزه تولید و توزیع، برگزاری نشستها و کارگاههای آموزشی، برگزاری مسابقه ایده تا محصول ومسابقه تصویرگری عشق ماندگار از برنامههای سومین نمایشگاه مد ولباس عاشورایی است.
سومین نمایشگاه لباس عاشورایی در دو بخش اصلی و جنبی برگزار میشود.
بخش مسابقات شامل پوشاک آقایان، پوشاک بانوان، پوشاک کودک و نوجوان، طراحی پارچه و لباس تولید شده کاربردی است.
بخش جنبی نیز شامل نشستها و کارگاههای آموزشی، مسابقه ایده تا محصول، مسابقه تصویرگری عشق ماندگار است.
از محورها و اولویتهای بخش مسابقه سومین نمایشگاه لباس عاشورایی، میتوان به لباس عزاداری اقوام استانها در ماه محرم، لباسهای آئینی در مراسم عزاداری در تکایا و هیاتها، لباس مراسم تعزیه خوانی واقعه عاشورا، طراحی داستانهای وقایع عاشورا روی لباس، طراحی پارچه با مضامین و اشعار مرتبط با موضوع عاشورا، استفاده و بکارگیری اشعار محتشم کاشانی، عمان سامانی در طراحی لباس و پارچه اشاره کرد.