پخش زنده
امروز: -
سران حاضر در اجلاس آسیا-اروپا در بروکسل «حمایت جمعی» خود را از توافق هسته ای سال 2015 درباره برنامه هسته ای ایران اعلام کردند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما؛ سران حاضر در اجلاس آسیا-اروپا در بروکسل روز جمعه (امروز)، «حمایت جمعی» خود را از توافق هسته ای سال 2015 درباره برنامه هسته ای ایران اعلام و خاطرنشان کردند این توافق «کارساز بوده و هدف آن نیز در حال تحقق است».
سران حاضر در اجلاس آسیا-اروپا در بروکسل روز جمعه (امروز)، «حمایت جمعی» خود را از توافق هسته ای سال 2015 درباره برنامه هسته ای ایران اعلام و خاطرنشان کردند این توافق «کارساز بوده و هدف آن نیز در حال تحقق است».
پيشتر نظر پایگاه اینترنتی شبکه بلومبرگ در گزارشی به قلم «جاناتان استرنز» از تلاش اتحاديه اروپا براي جلب نظر آسيا براي مقابله با سياست هاي رئيس جمهوري آمريکا خبر داده بود.
به گزارش بلومبرگ اتحادیه اروپا انتظار دارد در مسیر تلاش برای مقابله با چالش هایی که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای قوانین تجارت جهانی، مبارزه با تغییرات آب و هوایی و همچنین توافق هسته ای بین المللی درباره برنامه هسته ای ایران ایجاد کرده است، حمایت سیاسی آسیا را جلب کند.
در پیش نویس اجلاس آسیا-اروپا در بروکسل اتحادیه اروپا اعلام کرد رهبران کشورها بر سر «نیاز مبرم به حفظ اقتصاد باز جهانی و همچنین سیستم تجارت قانونمند و چند جانبه که سازمان تجارت جهانی در رأس آن قرار دارد، توافق کردند. طبق این پیش نویس، سران کشورهای آسیا و اروپا، «چالش جدی ناشی از تغییرات آب و هوایی، اثر عظیم آن که در سراسر دنیا حس می شود و نیاز به اقدام فوری و تأثیرگذار» را درک می کنند. در متن اولیه بیانیه همچنین به «حمایت جمعی» کشورهای حاضر در اجلاس از توافق هسته ای مورد حمایت سازمان ملل درباره برنامه هسته ای ایران، اشاره شده است.
در همين حال آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان روز جمعه پیش از آغاز دومین روز فعالیت اجلاس آسیا- اروپا گفت:«اجلاس نشان می دهد کشورهایی که از اروپا و آسیا گردآمده اند، خواستار تجارت جهانی قانونمند و تعهد به چندجانبه گرایی هستند. این، پیام مهمی است، زیرا حدود دو سوم از تولید ناخالص جهانی در اینجا حاصل می شود.»
اجلاس بروکسل، بیانگر مانورهای سیاسی در عرصه جهانی برای رسیدگی به پیامدهای سیاست «اول آمریکا» است که باعث شده است واشنگتن، نقش سازمان تجارت جهانی را زیر سؤال ببرد، توافق تاریخی سال 2015 سازمان ملل را برای مقابله با افزایش گرمای زمین را کنار بگذارد و از توافق بین الملل دیگری در همان سال برای مهار فعالیت های هسته ای ایران، که پس از مبارزه و تلاش های دشوار حاصل شد، خارج شود.
«سباستین کورتس» صدر اعظم آلمان که ریاست چرخشی اتحادیه اروپا را در دوره شش ماهه کنونی بر عهده دارد، گفت:«زمانیکه پای تغییرات آب و هوایی در میان است، مهم است که همکاری این کشورها (آسیایی) را جلب کنیم و مهم است که به شکل واحد اقدام کنیم».
اجلاس دو روزه بروکسل با حضور سران بیش از پنجاه کشور اروپایی و آسیایی، از جمله 28 عضو اتحادیه اروپا، روسیه، چین، ژاپن و کره جنوبی برگزار می شود.
«خاویر بِتل» نخست وزیر لوکسامبورگ می گوید:«ما باید نشانه ای بگذاریم که چند جانبه گرایی هنوز برایمان اهمیت دارد. سیاستمداران می کوشند اینگونه باور کنند که چندجانبه گرایی منفی است، اما من مجاب شده ام که این پدیده ای مثبت است».