پخش زنده
امروز: -
هیئت اتاق بازرگاني ایران در نشستی با حضور فعالان اقتصادی ایران و انگلیس راه های گسترش روابط اقتصادی را بررسی کردند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما، هیات سی نفری اتاق ایران به همراه ده ها نفر از کارشناسان، سرمایه گذاران، فعالان اقتصادی و بازرگانی ایران و انگلیس در نشستی در لندن راه های گسترش روابط اقتصادی و بازرگانی میان ایران و انگلیس را بررسی کردند.
" لرد لامونت" نماینده ویژه دولت انگلیس در امور بازرگانی با ایران در این همایش با اشاره به ظرفیت ها و جایگاه ایران در منطقه گفت : ایران دارای منابع غنی و کمترین بدهی خارجی است و کاهش ارزش پول ملی ایران عجیب و ناشی از جو روانی است که راهبران تحریم ها نیز بیشتر روی افکار عمومی و جو روانی آن حساب بازکرده اند .
لرد "نورمن لامونت" با تاکید بر ضرورت حفظ برجام؛ افزود: من به عنوان نماینده دولت انگلیس در امور بازرگانی با ایران برضرورت گسترش روابط اقتصادی و بازرگانی با ایران تاکید می کنم و ما با حمایت از برجام نشان دادیم درباره ایران راهی غیر از آمریکا را که به صورت سنتی متحد و شریک راهبردی ما بود؛ انتخاب کرده ایم.
وی با بیان اینکه برخی ایرانیان متوجه اهمیت این رفتار انگلیس که مخالفت آشکار با رویکرد آمریکا در قبال ایران است ؛ نمی شوند گفت : می دانیم که ایرانیان از انگلیس که متحد آمریکاست دل خوشی ندارند اما مخالفت با متحد دیرین از نظر ما کار بزرگی است.
عضو مجلس اعیان انگلیس رویکرد تشدید تحریم ها ضد ایران را نادرست خواند و افزود : آمریکا راه معقولی را در قبال برجام انتخاب نکرده است و ما در کنار دیگر کشورهای اروپایی در این باره موضع صریح خود را اعلام کرده ایم زیرا معتقدیم برجام دارای مزیت هایی است و نیز می تواند زمینه گفتگو درباره دیگر مسائل را حفظ کند .
"لرد لامونت" استفاده از حربه تحریم را برای رسیدن به مقاصد سیاسی با فشار بر مردم نادرست خواند و گفت: تحریم ها بیشتر به زیان قشرهای کم درآمد شده است و به ویژه در مورد کالاهایی اساسی و دارو اقدامی مضموم است .
وی گفت : انگلیس در رایزنی با دولت آمریکا اطمینان گرفته است کالاهای اساسی و اقلام خوراکی و انساندوستانه از فهرست تحریم ها حذف شود و اکنون دولت های اروپایی در تلاشند تا تحریم های بانکی آمریکا در این مسیر خللی ایجاد نکند.
"لرد لامونت" با اشاره به ضرورت فعالیت های بانکی ایران مطابق با استانداردهای بین المللی و ضرورت رعایت این استانداردها در برخی بانک های ایران افزود: ایران با امضای FATF وارد دوره جدیدی شده و ممکن است تا چند ماه آینده شرایط برای ایران دشوار باشد اما من اطمینان دارم چنانچه ایرانیان این مدت را با صبوری سپری کنند به نتیجه مطلوب خواهند رسید .
در این نشست "جک استراو" وزیر خارجه اسبق انگلیس نیز اقدام آمریکا را در تحریم همه جانبه ضد ایران نا عادلانه ، غیر انسانی و انتقام جویانه و مردود دانست .
وی با اشاره به ضرورت حفظ برجام؛ پافشاری دولت انگلیس بر حفظ آن برخلاف میل متحد اصلی اش را اقدامی در خور دانست افزود: این می تواند علامت مثبتی برای ایران باشد .
"جک استراو" که به کنایه گفت من از قبیله دیگرم ( منظور حزب کارگر و رقیب حزب حاکم محافظه کار) و طبعا نباید از کار دولت تقدیر کنم اما این کار دولت در پای بندی به حفظ برجام قابل تقدیر است .
وزیرخارجه اسبق انگلیس خطاب به حاضران گفت : می دانید در ایران به آمریکا می گویند شیطان بزرگ و به بریتانیا می گویند روباه پیر که در دوران مختلف سیاست های مشخصی را دنبال کرده اند اما ما مذاکراتی را که سال 2006 آغاز کردیم در دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد تصمیم گرفته شد به ان پایان داده شود و ما هم تحریم هایی ضد ایران وضع کردیم که در حد معقول بود و هدف ما از تحریم ها نیز آوردن ایران به پای میز مذاکره بود و اکنون بولتون می گوید ما نمی گذاریم حتی یک بشکه نفت ایران صادر شود و این حرف معقولی نیست .
وی گفت : آشکار است که تحریم ها به قشر کم در آمد فشار می آورد زیرا پولدارها در صورت مطلوب نبودن شرایط همیشه راهی برای خارج شدن از فشارها دارند .
وزیر خارجه اسبق انگلیس با اشاره به همراهی نکردن اروپا با آمریکا در تحریم ایران و خروج از برجام گفت : دولت ترامپ هیچگاه بدون حمایت اروپا نخواهد توانست شدید ترین تحریم ها ی ادعایی خود را ضد ایران اعمال کند .
در این نشست شماری از کارشناسان و فعالان اقتصادی دیدگاههای خود را درباره ظرفیت های موجود و راههای استفاده مطلوب از آن برای گسترش روابط اقتصادی و بازرگانی ایران با کشورها از جمله انگلیس بیان کردند .
حجم مبادلات بازرگانی ایران و انگلیس سال گذشته نسبت به سال قبل از آن حدود 30 درصد افزایش داشت و دو طرف امیدوارند در ادامه سلسله نشست های دو جانبه ، مبادلات بازرگانی دو کشور با سرعت بیشتری افزایش یابد .
اعضای هیئت ایرانی به سرپرستی "امیر هوشنگ امینی" قرار است در مدت پنج روز اقامت در انگلیس با فعالان بخش خصوصی و اعضای اتاق انگلیس و ایران دیدار و برای گسترش همکاری درزمینه های مختلف از جمله صنایع نساجی ، ماشین آلات سنگین ، نفت و انرژی و فرآورده های ، خدمات مالی و گسترش مبادلات بازرگانی با آنان گفتگو کنند .
در این نشست همچنین شماری از بازرگانان و فعالان اقتصادی ایرانی مقیم لندن و نمایندگان بانک ها نیز حضور داشتند .
نماینده انگلیس در امور بازرگانی با ایران: ایران مهارت خاصی در مبارزه با تحریم ها دارد
در همين زمينه، نماینده ویژه دولت انگلیس در امور بازرگانی با ایران گفت : ایران در مدیریت تحريم ها مهارت های خوبی پیدا کرده است.
لرد نورمن لامونت در همایش بررسی راه های گسترش روابط اقتصادی و بازرگانی ایران و انگلیس که با حضور بازرگانان ایرانی و انگلیسی عضو اتاق های بازرگانی مشترک دو کشور و شماری از مدیران بانک ها و موسسات مالی ایران در انگلیس در محل رزیدانس ایران در لندن برگزار شد گفت : بریتانیا بر سر برجام با آمریکا اختلاف نظر دارد و با حمایت از برجام مخالفت خود را به صورت آشکار با واشنگتن در این باره اعلام کرده است .
عضو مجلس اعیان انگلیس افزود: از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون، انگلیس نزدیک ترین متحد آمریکا بوده و اکنون به نظر ما، ترامپ درباره ایران در اشتباه است.
"لرد لامونت" در ادامه سخنانش اظهار داشت :اروپا در حال توسعه سازوکاری است که بتواند شرکت های اروپایی طرف تجارت با ایران را از تحریم های آمریکا مصون دارد و همچنین ایران بتواند به منابع ناشی از فروش نفت به سهولت دسترسی داشته باشد .
نماینده ویژه انگلیس در امور بازرگانی با ایران در این نشست با بیان اینکه ایران پیش تر نیز تحرم ها را تجربه کرده است، گفت: تفاوت این است که این بار برخلاف موارد پیشین، اروپا در طرف آمریکا نیست و به نظرم آمریکا قادر نخواهد بود در درازمدت تحریم ها را ادامه دهد .
" لرد نورمن لامونت" ابراز امیدواری کرد: در آستانه گفتگوهای ایران، سه کشور اروپایی و اتحادیه اروپا؛ راه ها و سازوکارهای مناسب مالی و اقتصادی برای گسترش بازرگانی میان ایران و انگلیس فراهم شود.