پخش زنده
امروز: -
دبیر علمی همایش سالانه انجمن علمی روانپزشکان ایران گفت: بین ۱۰ تا ۲۰ درصد کودکان مبتلا به اوتیسم اگر به درمان جواب بدهند ممکن است که دیگر در طیف این بیماران قرار نگیرند و درمان پذیر باشند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی این همایش؛ دکتر کتایون رازجویان در حاشیه سی و پنجمین همایش سالیانه انجمن علمی روانپزشکان ایران افزود: با توجه به اینکه پیشگیری میتواند از افزایش تعداد مبتلایان به اختلالات اوتیسمی بکاهد، میتوان با پیشگیری و درمان به موقع بخشی از مشکلات آنان را حل کرد.
وی گفت: براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی تا چندین سال گذشته ۷۰ درصد کودکان دارای اختلال اوتیسم درگیر این بیماری میشدند، اما اکنون این رقم به ۳۰ درصد کاهش یافته است، چون اکنون مراحل رفتاردرمانی، گفتاردرمانی و توانبخشی برای این افراد بیشتر شده است.
رازجویان افزود: یکی از مسائل مهم و مطرح در جامعه اختلال اوتیسم است که براساس اعلام آمارهای جهانی به ازای هر ۱۵۰ هزار نفر، یک کودک به اوتیسم مبتلاست که طبق آمار وزارت بهداشت این آمار در ایران نیز صدق میکند.
وی گفت: ممکن است تعداد زیادی از کودکان در این زمینه درگیر باشند، اما اینکه هنوز علت اختلال اوتیسم مشخص نیست، یک مشکل است، البته برخی علتها شامل کلام نداشتن بچه ها، مشکلات رفتاری و اینکه از هوششان استفاده نمیکنند، میتواند از علائم این بیماری باشد، اما هنوز علت اینکه آمار بیشتر شده است، مشخص نیست.
رازجویان با بیان اینکه با بروز این اختلال اکنون وزارت بهداشت، وزارت آموزش و پرورش، بهزیستی و چندین دستگاه دیگر درگیر هستند، افزود: اوتیسم اختلالی است که در برخی مواقع از ابتدا با کودکان است، برخی بچهها علامتهایی دارند، اما با گفتاردرمانی و توانبخشی میتوان آنها را برای ورود به اجتماع آماده کرد.
وی که روانپزشک کودک و نوجوان است، گفت: به همین منظور سند ملی برای این موضوع تدوین شده است، چون معتقدیم روند درمانی این کودکان کار تیمی را میطلبد، اما معتقدیم پیشگیری از همه مسائل مهمتر است.
رازجویان با بیان اینکه متاسفانه هنوز علت بروز این اختلال ناشناخته است، افزود: مسئله ارثی بودن در این افراد بسیار موثر است، چون در میان اعضای خانواده برخی افراد مبتلا به اختلال اوتیسم، افراد دیگر نیز مبتلا هستند.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی شروع اختلال اوتیسم را از یک سالگی بیان کرد و گفت: این افراد ارتباط غیرکلامی ضعیفی دارند، ممکن است اختلالات حرکتی یا حسی داشته باشند و بازیهای دو طرفه آنها محدود است، ممکن است حتی برخی از کودکان با اختلال اوتیسم وسواس و رفتارهای کلیشهای و تکراری نیز داشته باشند.
دکتر مریم رسولیان رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران نیز گفت: این گونه همایشها میتواند به تعمیق و توسعه علم کمک کند و امیدواریم اجتماع روانپزشکان، جامعه روانپزشکی پویایی را شکل دهد.
وی افزود: امسال ۲۵ نشست تخصصی با مسائل مربوط به حوزه روانپزشکی در این همایش چهار روزه ارائه میشود، البته ارائه سخنرانی و پوستر از دیگر برنامههای این همایش است.
سی و پنجمین همایش سالیانه انجمن علمی روانپزشکان ایران از امروز به مدت چهار روز در محل بیمارستان میلاد تهران در حال برگزاری است.