به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما ، سردبیر روزنامه رأی الیوم و تحلیلگر معروف عرب با اشاره به تلاش های ترامپ برای تبرئه ولیعهد عربستان از جنایت قتل احتمالی جمال خاشقجی نویسنده مخالف سعودی، نوشت: تحرکات گسترده مخالفان سیاست های ترامپ در کنگره و به عبارتی دولت پنهان آمریکا برای برکناری محمد بن سلمان، انتشار مستمر جزئیات این ماجرا توسط نهاد امنیتی ترکیه و طرح مستمر جزئیات ماجرای قتل خاشقجی در رسانه های آمریکایی مانع از ختم زودهنگام این پرونده خواهد شد.
اکنون سه مانع در برابر طرح های ترامپ برای بستن پرونده جنایت قتل جمال خاشقجی نویسنده سعودی در کنسولگری کشورش در استانبول و تلاش های وی برای تبرئه محمد بن سلمان ولیعهد و حاکم عملی عربستان از هرگونه سرزنشی، قرار دارد و من بر این باورم این سه مانع حرف آخر را خواهد زد:
- نخست تحرکات گسترده عناصر بارز نهاد قانون گذاری آمریکا "کنگره" برای سرنگون کردن بن سلمان و مسئول دانستن وی در مساله دست داشتن در این پرونده که مهمترین آنها دو سناتور جمهوری خواه یعنی مارکو روبیو کاندیدای سابق ریاست جمهوری، لیندسی گراهام و 22 نماینده دیگری هستند که خواستار اجرای بند تحریم کشورهای ناقض حقوق بشر در قانون اساسی آمریکا هستند.
دوم: مقامات ترکیه خواستار تداوم هجمه رسانه ای کنونی درباره مسئله خاشقجی با انتشار مستمر خبرهایی هستند که قتل و مثله شدن وی را تایید می کند و مثل مجموعه های تلویزیونی درام ترکی جزئیات این واقعه را بیان می کند.
سوم: رسانه های آمریکا که به منظور مخالفت با شیوه دولت ترامپ جبهه واحدی تشکیل داده اند و بر افشای ماهیت عوامل این جنایت و مجازات آنان و در رأس آنها محمد بن سلمان پافشاری می کنند.
حمله تند سناتور گراهام به بن سلمان در خور توجه بود. وی با توصیف بن سلمان به عنوان مردی ویرانگر، آشکارا وی را به این متهم کرد که در مصاحبه با شبکه تلویزیونی نزدیک به ترامپ و مورد قبول وی یعنی فاکس نیوز، دستور ترور خاشقجی را صادر کرده است. گراهام تاکید کرد عربستان برخورد اهانت آمیزی با ارزشهای آمریکا دارد و این مرد یعنی بن سلمان باید برود چرا که او شخصیتی آزار دهنده است و نمی تواند در عرصه بین المللی رهبری کند.
سناتور مارکو روبیو نیز که چیزی نمانده بود در انتخابات حزب جمهوری خواه برای نامزدی ریاست جمهوری ترامپ را شکست دهد، با مخالفت با ترجیح دادن قراردادهای تسلیحاتی بر حقوق بشر، برخورد تندتری با این دو یعنی بن سلمان و دوستش ترامپ داشت. وی گفته بود: "هیچ پولی نمی تواند اعتبار ما را درباره حقوق بشر بخرد". این دو سناتور نماینده دولت پنهان آمریکا یا جناحی هستند که با سیاست های دولت ترامپ در مدیریت این بحران با باج خواهی از مقامات سعودی و بهره برداری از ضعف کنونی دولت عربستان برای دستیابی به پولهای بیشتر چه با سرمایه گذاری یا با خرید سلاح مخالفند و از حمایت های بیشتر همکاران خود در سنا و مجلس نمایندگان برخوردارند.
هدف از انتشار مرحله ای گزارش های فجیع نهاد امنیتی ترکیه درباره شیوه اعدام خاشقجی، مثل اینکه گفته می شود هنگام بازجویی از وی در کنسولگری پیش از بریدن سرش انگشتان او را قطع کرده اند، بسیج افکار عمومی جهان علیه مقامات سعودی و مشخصا محمد بن سلمان، تحریک برای برکناری وی از قدرت، زنده نگه داشتن این ماجرا در رسانه های سنتی و الکترونیکی و اشاره به این مطلب است که رجب طیب اردوغان به ازای بستن یا دور کردن این پرونده از طرف اصلی که پشت صحنه ماجراست یا جستجو به دنبال «قوچ قربانی»، در پی معامله نیست.
شاید بد نباشد بگویم روزنامه واشنگتن پست که خاشقجی یکی از نویسندگان آن بود و اکنون پیگیر ماجرای اوست و از خانواده وی حمایت می کند، همان روزنامه ای است که رسوایی واترگیت را فاش کرد و موجب سرنگونی ریچارد نیکسون رئیس جمهور آمریکا شد. فکر نمی کنم این روزنامه ماجرا را نیمه کاره رها کند، به ویژه اینکه هماهنگی هایی بین واشنگتن پست و مقامات ترکیه وجود دارد و تقریبا پیش از همه خبرهای مربوط به این جنایت را منتشر می کند. بعید هم نیست در پایان ماجرا این روزنامه سرنخهایی از محمد بن سلمان به دست بیاورد.
به نظر می رسد تلاش برای عادی سازی ماجرا چه با تشکیل کمیته سعودی برای تحقیق درباره این جنایت، شناسایی عاملان آن و محاکمه آنها به بهانه اقدام به این جنایت بدون اطلاع مقامات عربستان از این امر، یا با خریدن ترامپ و جلب رضایت وی با دستیابی به پول و عقد معاملات، شاید تا حدودی موفقیت آمیز باشد. آخر چطور ممکن است متهم اصلی جنایت ترور به تحقیق درباره آن اقدام کند؟ و بدتر از آن تحقیقات او جدی گرفته شود!