پخش زنده
امروز: -
برداشت انگور به عنوان یکی از مهمترین محصولات کشاورزی آذربایجان غربی هر سال در اواخر شهریورماه آغاز و تا پایان مهرماه ادامه می یابد و باغداران این استان مرزی از ۲۳ هزار هکتار سطح زیر کشت ، این محصول با ارزش را برداشت می کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز آذربایجان غربی ، رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی پیش بینی میزان برداشت انگور امسال را ۱۶۰ هزار تن اعلام کرد و گفت : در حال حاضر در رتبه چهارم تولید انگور کشور قرار داریم .
آقای کریم زاده می گوید : این استان با تولید ۳۰ رقم انگور ویژگی ممتازی به لحاظ تنوع تولید دارد و ارقامی همچون سفید کشمشی ،قرمز کشمشی ، تبرزه سفید و قرمز ، ریش بابا ، حسینی ، خلیلی ، لعل بیدانه و قیزل اوزوم ازمهمترین و بازار پسندترین ارقام به شمار می روند.
آقای حیدرنژاد رئیس اتحادیه صادر کنندگان میوه آذربایجان غربی انگور این استان را مرغوب ترین انگورجهان اعلام می کند و پیش بینی می کند امسال بیش از ۶۰ هزار تن به صورت تازه خوری صادر شود.
وی از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس ، روسیه ، عراق ، افغاستان ، پاکستان و کشورهای اروپایی به عنوان کشورهای هدف صادراتی نام می برد و می گوید قیمت انگور صادراتی امسال بین ۱ تا۲دلار می باشد.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ، صنایع و معادن و کشاورزی آذربایجان غربی هم با اشاره به ارزش اقتصادی انگور از صادرات ۷۰ هزارتن فرآوری های انگور از جمله آب میوه و کنسانتره ،کشمش و دوشاب ( شیره انگور ) خبر می دهد و معتقد است باید با هدف بالا بردن ارزش اقتصادی انگور به سمت صنایع فرآوری رفت .
آقای تاج الدینی با اشاره به اهمیت انگور و مصرف آب کم آن تأکید دارد باید تلاش کنیم بخشی از باغهای سیب را به باغ انگور تبدیل کنیم تا هم سیب ارزش اقتصادی پیدا کند و هم انگور .
آقای امانی معاون باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی هم با تاکید بر توسعه باغات انگور می گوید : با توجه به این نکته که سیب یک محصول کوهپایه ای است و تولید آن در دشت های استان با توجه به دو برابر مصرف آب نسبت به انگور و همچنین طعم و مزه مناسب نیست و از طرف دیگر با توجه به وضعیت نامناسب دریاچه ارومیه باید هرچه سریعتر باغات سیب در دشت ارومیه را به انگور تبدیل کنیم.
آقای صفوی مدیر تنها واحد تولید کشمش در آذربایجان غربی هم با اشاره به صادرات مناسب کشمش به اروپا ، روسیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس با قیمت کیلویی ۲۵ هزار تومان اعتقاد دارد هرچقدر کشمش تولیدشود باز هم مشتری خواهیم داشت و نگران فروش نیستیم .
آقای ایزدنیا مدیر عامل یکی از شرکت های تولید آب میوه وکنسانتره هم از صنایع فرآوری به عنوان دستاورد اقتصادی نام می برد و خاطرنشان می کند : صادرات آب میوه و کنسانتره در راستای توسعه صادرات غیر نفتی حائز اهمیت است و صنایع فرآوری استان توان ۵ برابر تولید فعلی را دارند.
آقای بالازاده کشاورز و تولید کننده انگور که ۱۰ هکتار از باغات سیب را به باغان نوین انگور به حالت ایستاده و آبیاری قطره ای تبدیل کرده است می گوید : امسال با یک سوم آب مصرفی ۳ برابر سود داشته ام و قصد دارم باغات انگور را باز هم توسعه بدهم.
در حال حاضر درآمد آذربایجان غربی از کل مشتقات انگور ۱ هزار میلیارد تومان است که در صورت توسعه باغات انگور و همچنین اجرای برنامه های صنایع فرآوری می توان این درآمد را به راحتی چند برابر کرد .
خبرنگار و تنظیم کننده : امید شکریازی