پخش زنده
امروز: -
خانه پیرنیا شهرستان نایین با معماری منحصر به فردش به نوعی الگوی معماری خانههای کویر مرکزی ایران است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اصفهان؛ رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان نایین با اشاره به اینکه این خانه در زمان صفوی در اختیار خانواده قاضی نور الهدی بوده و در دوران قاجار در اختیار خانواده پیرنیا قرار گرفته است، گفت: گچبری های بسیار زیبای ایوان شاه نشین و اتاق نشیمن و کرسی که هفت پیکر نظامی را به تصویر کشیده و در نوع خود منحصر به فرد است، یکی دیگر از ویژگی های خانه تاریخی پیرنیاست.
مدنیان افزود: از دیگر تزیینات این بنا میتوان به تزیینات معماری کاربندیها، یزدی بندیها و رسمی بندیها اشاره کرد
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان نایین گفت: گچبریهای خانه پیرنیا شامل قابهای متعددی بوده و داستانهای هفتپیکر نظامی شامل داستانهای خسرو و شیرین، یوسف و زلیخا، صحنههای شکارگاه و داستانهای عاشقانه را به تماشا گذاشته است.
مدنیان افزود: یکی از بخشهای مهم این بنا وجود فضای گودال باغچه در مرکز حیاط است که بهعنوان تابستان نشین خانه و به جهت دسترسی به آب قنات حفر شده است.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان نایین گفت: این خانه را در سال1349 وزارت فرهنگ و هنر وقت خریداری کرد و پس از مرمت های لازم، باتوجه به معماری خاص که داشت و اهمیت آن در بحث مردم شناسی، در اسفند1373 به موزه مردم شناسی کویر نایین تبدیل شد.
خانه تاریخی پیرنیا در سال1356 به شماره 995 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
شهرستان نایین بیش از 1200 اثر تاریخی دارد که 80 اثر آن به ثبت ملی رسیده است.
نایین با بیش از 38 هزار نفر جمعیت در 140کیلومتری شرق اصفهان قرار دارد.