پخش زنده
امروز: -
محققان علوم پزشکی می گویند صبحانه بی کیفیت، بر سلامت قلب و عروق کودکان، تاثیر منفی می گذارد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت؛ محققان علوم پزشکی در اسپانیا در مقاله ای در شماره اخیر نشریه مغذی ها Nutrients اعلام کردند صبحانه بی کیفیت، بر سلامت قلب و عروق کودکان، تاثیری منفی می گذارد.
دکتر لید آرنازا و همکارانش در موسسه الهویار فوندازیوآ در دانشگاه گرانادا اعلام کردند کودکانی که صبحانه های بی کیفیت و با تمرکز انرژی زیاد مصرف می کنند بعدها کلسترول و اسید اوریک بالاتری خواهند داشت و میزان مقاومت بدن آنها در برابر انسولین زیاد خواهد بود.
محققان توصیه می کنند صبحانه کودکان باید به سوی غذاهایی هدایت شود که میزان تمرکز انرژی آنها در واحد گرم زیاد نباشد و در واقع پرانرژی نباشند.
محققان می گویند صبحانه نه فقط اولین تغذیه روزانه بلکه مهم ترین وعده غذای روزانه محسوب می شود در حالی که برخی دانش آموزان بدون صرف صبحانه به مدرسه می روند و این بدان معنی است که هنگام ناهار گرسنه ترند و ممکن است بیش از آنچه که لازم است غذا بخورند.
اکنون جدای از لزوم صرف صبحانه، بر کیفیت آن نیز تاکید می شود.
دانشمندان با بررسی عادات غذایی 203 کودک دبستانی بین 8 تا 12 سال که مبتلا به اضافه وزن بودند دریافتند 13 درصد آنان به طور کلی صبحانه ای مصرف نمی کنند و در صورتی که گاهی صبحانه بخورند از نوع بی کیفیت آن که شامل میزان خیلی زیادی انرژی در واحد گرم است استفاده می کنند که به افزایش کلسترول و اسید اوریک خون آنها می انجامد.
محققان توصیه می کنند والدین برای صبحانه کودکان برنامه داشته باشند زیرا صبحانه مهم ترین وعده غذایی است و باید همه روزه و از نوع با کیفیت باشد.