پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران اجرای قانون خرید تضمینی را ناکارآمد و بازبینی نظام سیاستهای حمایتی بخش کشاورزی را ضروری دانست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ غلامعلی فارغی در نشست امروز اتاق بازرگانی ایران با وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه نبود زیرساخت ها و بسترهای اجرای قانون خرید تضمینی دلیل ناکارآمدی این قانون است افزود: تشکیل کارگروه سه جانبه با حضور وزارت صمت، اتاق بازرگانی و دانشگاه برای مطالعه میدانی و تطبیقی در خصوص سیاستهای حمایتی پیشنهاد ارائه شده از سوی اتاق بازرگانی است که بتوان نتایج خروجی این تحقیقات را به عنوان الگوی حمایتی مورد استفاده قرار داد.
وی خرید تضمینی را سبب تحمیل هزینه به دولت و تولید کننده دانست و گفت: مطالعه این قانون روش مناسب اصلاح آن است.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران افزود: ناپایداری سیاستهای تجاری، محدودیت های وارداتی و ممنوعیتهای صادرات، تاخیر در ثبت سفارش ها، تخصیص و تامین ارز سبب رکود در بخشی از کالاها من جمله واکسن است بطوری که هم اکنون ما با کمبود شدید واکسن مارکدر جامعه صنعت طیور مواجه هستیم که این موضوع می تواند به یک معضل جدی در صنعت مرغداری تبدیل شود.
فارغی بیمه محصولات کشاورزی، تاخیر در پرداخت و میزان خسارت وارده در آنفولانزا را از معضلات دیگر این بخش دانست و ادامه داد: سالهاست که این موضوع مطرح شده است اما به دلیل تعیین نشدن خسارت و مقدار آن این موضوع کتمان می شود.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران سرکوب قیمتها را یکی دیگر از مشکلات عنوان کرد و گفت: صنعت مرغداریاز اهمیت زیادی برخوردار است اما این اهمیت سبب سرکوب قیمتها شده است.
وی با بیان اینکه صنعت مرغداری در 5 سال گذشته سودی حاصل نکرده است افزود: این از علائم ناکارآمدی دولت در بخش کشاورزی است که این صنعت نه تنها سودی نداشته بلکه تولید کنندگان آن دچار خسارت شده است.
فارغی گفت: در 6 ماه گذشته بخش مرغ مادر 500 میلیارد خسارت دیده است و این درحالی است هنوز قیمت ها اصلاح نشده است.