پخش زنده
امروز: -
وزیر جهاد کشاورزی از افزایش ۶ درصدی بهره وری آب کشاورزی بصورت سالانه در ۵ سال گذشته در اراضی زیر کشت کشور خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ محمود حجتی در نشست صبحانه کاری با فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه این افزایش بهره وری از طریق مکانیزاسیون، بذر، پایش، استفاده از تکنولوژی و مراقب عملیاتی شده است گفت: در راستای بهره وری انجام شده در آب، به ازای یک واحد آب، 30 درصد حجم تولید محصولات کشاورزی افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه این حجم از بهره وری را در هیچ جای دیگر اقتصاد کشور نمی توان دید افزود: در بخش راندمان انتقال نیز با سرمایه گذاری های انجام شده از سوی دولت، از 37 درصد به 44 درصدرسیده ایم که طبق اسناد موجود در هیچ مقطعی از تاریخ چنین سرمایه گذاری در بخش انتقال و مصرف انجام نشده است.
وزیر جهاد کشاورزی حجم سرمایه گذاری در بخش آب و خاک را در سال گذشته 9 هزار میلیارد تومان دانست و ادامه داد: این سرمایه گذاری درحالی بوده که سال گذشته در بخش کشاورزی بسیار سخت بوده است.
حجتی با اشاره به اینکه با وجود سختی های سال گذشته، حجم تولید در بخشهای مختلف افزایش داشته است گفت: از 8.5 میلیون تن تولید گندم در سال گذشته به 9.5 میلیون تن درسال جاری و از 60 هزارتن کلزا در دوسال گذشته به 360 هزارتن در سال جاری رسیده ایم.
وی حجم بارش های موجود در ایران را یک سوم متوسط بارش در جهان اعلام کرد و افزود: این در حالیکه 90 درصد تولیدات ما آبی است اما این رقم دنیا فقط 30 درصد از محصولات کشاورزی را تشکیل می دهد.
وزیر جهاد کشاورزی پایداری در تولید محصولات کشاورزی را مستلزم توجه به منابع آبی دانست و گفت: اما کم بودن منابع آبی به معنای افزایش قیمت آن نیست، ما باید از کشاورزان حمایت کنیم چراکه این افراد بیشتر از همه ارزش آب را می دانند اما امکانات لازم را برای بهره وری از آن در اختیار ندارند که ما باید این امکان را فراهم کنیم.
حجتی با اشاره به حمایتهای بسیار زیاد در دنیا از این بخش افزود: ما باید سفره های آب را با تعادل بخشی حفظ کنیم که این موضوع در برنامه ششم توسعه نیز مورد توجه قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه واردات آب مجازی نیز در دستورکار دولت قرار دارد گفت: به علت افزایش مصرف سالانه، یک میلیون تن ذرت دانه ای با رشد صنعت دام و طیور، کشت ذرت دانه ای بصورت فراسرزمینی در دستور کار قرار دارد که کشت ارزش افزوده قابل توجهی را برای کشور ایجاد خواهد کرد.
وزیر جهاد کشاورزی اختصاص ارز نیمایی را برای محصولات اساسی و حذف چند نرخی بودن ارز را یک تصمیم دانست و افزود: من با این تصمیم موافق نیستم زیرا نرخ جو به عنوان یک نهاده دامی با ارز 4200 تومانی از سال گذشته تاکنون 40 درصد افزایش قیمت داشته است بنابراین ارز 8 هزارتومانی ارز ثانویه برای جامعه و اقشار ضعیف بسیار سنگین خواهد بود و این مصالحی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
حجتی درخصوص پیمان سپاری ارزی گفت: با توجه به بالابودن حجم تقاضا،کشور نیازمند ارز است و اگر ارز حاصل از صادرات به کشور نیاید امکان پاسخگویی به این نیاز امکان پذیر نیست و این اتفاق به معنای ایجاد محدودیت و اختلال در فعالیتهای کشور است.
وی با اشاره به اعلام بانک مرکزی درخصوص کمبود ارز اضافه کرد: دولت از این شرایط استقبال نداشته و این شرایطی تحمیلی است بنابراین با توجه به مشکلات بانک مرکزی در تامین ارز ، از سوی سران سه قوه اختیارات ویژه ای به بانک مرکزی سپرده شده است که مانیز باید آن را انجام دهیم.
وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر لزوم بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور گفت: باید برای رفع این مشکل برروی روشهای بازگشت این ارز تلاش شود و همچنین به دلیل اینکه ممکن است همه ارز قابل بازگشت نباشد در برخی موارد شاید مجبور به اعمال تخفیف هایی در بخش صادرات باشیم.
حجتی با اشاره به تنش های ایجاد شده در چندماه گذشته به دلیل نوسانات ارزی بیان کرد: طبق اعلام کارشناسان تثبیت نرخ ارز تصمیمی ناکارآمد بوده است درحالیکه اگر سالانه رشد نرخ ارز همراه با تغییرات آرام حقوق و دستمزد عملیاتی می شد این مشکلات رخ نمی داد.
وی با بیان اینکه درکشور 200 هزار تن مرغ تولید وکمتر از یک هزار تن صادر می شود افزود: ظرفیت اقتصادی کشور 10 هزار تن است که برای تنظیم آن تلاش خواهیم کرد.
ادامه دارد...