پخش زنده
امروز: -
سرانه مصرف آبزیان در شهرستان های مختلف استان البرز متفاوت و متوسط آن در استان 9 کیلوگرم در سال است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز البرز، مدیرشیلات سازمان جهاد کشاورزی استان البرز ضمن اعلام این خبر، گفت: میانگین سرانه مصرف آبزیان در جهان 20 و در ایران 11 کیلوگرم در سال است. با این حال، در ایران سرانه مصرف آبزیان از سال 2005 تا 2016 (11 سال) از 5 به 11 کیلوگرم رسید و سریع ترین ضریب رشد را نسبت به سایر فرآورده های گوشتی داشت.
لاله ضیائیان در خصوص سرانه مصرف این ماده پروتئینی گفت: در ایران سرانه مصرف آبزیان پس از گوشت مرغ و گوشت قرمز در رتبه سوم قرار دارد . این درحالی است که در سال های اخیر گرایش در سیاست کلی و توصیه های تغذیه ای جهانی به سمت گسترش مصرف گوشت سفید به ویژه گوشت ماهی بوده است اما با این وجود، سهم مصرف آبزیان و فرآورده های آن در سبد غذایی خانوارهای ایرانی در مقایسه با متوسط مصرف جهانی بسیار پایین است.
این مسئول در جهاد کشاورزی البرز با بیان اینکه تغذیه سالم یكى از ابعاد زندگى سالم و مصرف آبزیان شاخصی مهم برای تغذیه سالم است، افزود: آبزیان تاثیر مهمى بر سلامت انسان و پیشگیرى از بروز انواع بیمارى ها دارند و در همین خصوص سازمان جهانى بهداشت، مصرف ماهى به میزان دو بار در هفته را توصیه مى كند.
وی گفت: ضریب هوشی کودکان با مصرف منظم آبزیان به طور متوسط 6 واحد بالاتر از دیگر کودکان است و افراد مصرف کننده گوشت ماهی 36 درصد امراض قلبی کم تری نسبت به دیگر افراد دارند.
این مسئول شیلاتی در البرز با ذکر اینکه پروتئین ماهی تقریبا به طور کامل در دستگاه گوارش هضم و جذب میشود، اضافه کرد: ماهی یكی از منابع غنی آهن است که در خون سازی و حفظ مقاومت بدن نقشی مهم دارد و آهن موجود در ماهی، نسبتاً آسان جذب بدن می شود و نیز جذب آهن موجود در منابع گیاهی را تسهیل میکند.
ضیائیان افزود: ماهی حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامینهای گروه B است که در تنظیم فعالیت سلول های عصبی و حفظ سلامت پوست موثر است.
وی با بیان اینکه ماده مغذی دیگری كه در ماهی به وفور وجود دارد، روی است، اضافه کرد: روی بر رشد كودكان و بلوغ جنسی نوجوانان موثر است و همچنین ماهی از منابع غنی فلوئور است که در سلامت ، استحكام و پیشگیری از پوسیدگی دندان نقشی مهمدارد و همینطور مصرف ماهی بر کنترل قند خون موثر است.
مدیرشیلات سازمان جهاد کشاورزی استان البرز در مورد افزایش سرانه های مصرف ماهی در البرز گفت: مدیریت شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان البرز تحقیقاتی را آغاز نموده است که بر اساس نتایج بررسی های انجام شده در سطح شهرستان های شش گانه استان البرز، میزان سرانه مصرف ماهی و موارد اصلی بازدارنده افزایش سرانه مصرف مشخص گردید .
ضیائیان افزود: سرانه مصرف در استان البرز و سطح کشور فاصله زیادی با مقادیر استاندارد و ایده آل جهانی یعنی حدود 20 کیلوگرم در سال دارد. بنابر این در دوره حاضر اعمال سیاست های مدیریتی افزایش سرانه مصرف آبزیان ضروری است.
وی در پایان گفت: عرضه محصولات آبزی تازه با بسته بندی و قیمت مناسب به بازار ، ایجاد بازارها ونمایشگاه های دوره ای عرضه محصولات آبزیان در سطح استان و نیز فرهنگ سازی و برگزاری هرچه بیشتر جشنواره های طبخ آبزیان می توانند در افزایش سرانه مصرف آبزیان در استان البرز موثر باشند.