به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، امروز چهارمین روز از هفته خدمات الکترونیک قضایی است که به روز مراقبت الکترونیکی نامگذاری شده است.
به همین بهانه به سراغ مدیر حقوقی پروژه مراقبتهای الکترونیکی قضایی رفتیم تا از کمیت و کیفیت این طرح مطلع شویم.
مجید بشیری در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت : از یک سال و نیم گذشته طرح آزمایشی پابند الکترونیکی پس از یک سری مطالعات تطبیقی حقوقی در کشورهای دیگر آغاز شد و با تدبیر رئیس قوه قضائیه این طرح ابتدا به طور آزمایشی درباره 10 نفر اجرا و در دستورالعمل بعدی اجرای طرح درباره 300 نفر دیگر نیز صادر شد.
وی افزود : دهم تیر امسال آیین نامه ای از سوی ریاست قوه قضائیه ابلاغ سراسری شد و اجرای سراسری این طرح در هفته خدمات الکترونیک قضایی کلید خورد.
بشیری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه این طرح برای زندانیان در چه محدوده مکانی اجرا می شود ؟ گفت : تعیین محدوده با موافقت خود متهم است ، خود فرد تعیین می کند در چه محدوده ای باشد و قاضی هم بر همان اساس حکم صادر می کند و این محدوده کنترل می تواند در منزل ، محله ، منطقه ای از شهر ، شهر یا یک استان باشد.
مدیر حقوقی پروژه مراقبت های الکترونیکی قضایی گفت : فعلاً مانیتورینگ این طرح در تهران مستقر است و اگر تعداد زندانیان بیشتری در برخی استانها مشمول این طرح شوند، می توان مونیتورینگ و سرور آن را به آن استانها هم برد.
بشیری افزود : در این طرح وثیقه دو میلیون و دویست هزار تومانی از فرد دریافت می شود و برای اجرای طرح نیز ماهانه 300 هزار تومان دریافت خواهد شد.
وی گفت : همه قضات با این طرح آشنایی کامل دارند و برای برخی زندانیان که شرایط را داشته باشند، اجرا می شود.
بشیری افزود : این طرح در خصوص 170 نفر از زندانیان در استانهای تهران ، یزد ، کرمان ، چهارمحال و بختیاری و قزوین اجرا شد که حدود 70 نفر دوران محکومیتشان را به همین منوال سپری کردند و حکم هم اکنون درباره 100 نفر در حال اجراست.