پخش زنده
امروز: -
معاون اول رییس جمهور: با وجود محدودیتهای بودجه ای، در تلاشیم اعتبارات پژوهشی و تحقیقاتی را تأمین کنیم.
به گزارش خبرگزاري صداوسيما به نقل از پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري، اسحاق جهانگيري در این جلسه با بيان اينكه تأمين نکردن نيازهاي پژوهشي و تحقيقاتي كشور ممكن است آسيب هاي جبران ناپذيري براي كشور به همراه داشته باشد، تصريح كرد: با آنكه بودجه دولت با محدوديت هاي زيادي رو به روست، اما تلاش دولت اين است كه اعتبارات مورد نياز برنامه هاي پژوهشي و تحقيقاتي را تأمين كند چرا كه نمي توان برنامه هاي علمي و تحقيقاتي كشور را ناديده گرفت.
معاون اول رئيس جمهور با اشاره به نوسانات نرخ ارز و مشكلات دانشگاه هاي كشور براي تأمين بودجه مورد نياز فرصت هاي مطالعاتي و كارهاي تحقيقاتي و پژوهشي، گفت: دانشگاه ها و مراكز تحقيقاتي و پژوهشي كشور از نظر بودجه در تنگنا قرار گرفته اند كه بايد به گونه اي برنامه ريزي كنيم تا اين كمبودها جبران شود.
وي از دستگاه هاي اجرايي خواست از طرح هاي كلان ملي مطالعاتي حمايت كنند و براي تأمين بودجه مورد نياز اين طرح ها در حد امكان كمك هاي لازم را انجام دهند.
آقای جهانگيري همچنين با اشاره به پيشنهاد دبيرخانه شوراي عالي عتف در خصوص ايجاد نظام هماهنگ برنامه ريزي و عملكرد پژوهش و فناوري كشور، تدوين يك برنامه پژوهشي بلندمدت را براي كشور، مثبت و سازنده ارزيابي و تاكيد كرد: تهيه برنامه پژوهشي بلندمدت براي كشور لازم است كه بايد دبيرخانه شورا ضمن هماهنگي هاي لازم با سازمان برنامه و بودجه كشور به عنوان متولي اصلي برنامه ريزي كشور، برنامه هاي مطالعاتي را براي حل چالش هاي اصلي كشور تدوين كند.
در اين جلسه كه وزراي علوم، تحقيقات و فناوري؛ آموزش و پرورش؛ نيرو؛ دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح و ارتباطات و فناوري اطلاعات؛ رؤساي فرهنگستان هاي علوم، زبان و ادبيات فارسي و علوم پزشكي و رئيس دانشگاه آزاد اسلامي نيز حضور داشتند، دبير شوراي عالي عتف پيشنهادهای كميسيون دائمي اين شورا را درخصوص بازنگري اركان اجرايي دبيرخانه شوراي عالي علوم، تحقيقات و فناوري مطرح كرد كه پس از بحث و تبادل نظر، تصميمات لازم اتخاذ شد.
برنامه ساماندهي طرح هاي كلان ملي پژوهش و فناوري از ديگر موضوعاتي بود كه در اين جلسه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و ضمن مرور اهم مصوبات شورا در خصوص طرح هاي كلان ملي، گزارشي از وضعيت كلي اعتبارات طرح هاي كلان فعال و اولويت بندي اين طرح ها براساس ميزان تأثير بر تحقق شاخص هاي اقتصاد مقاومتي ارائه شد.
در ادامه اين جلسه همچنين دبير شورا پيشنهاد ايجاد نظام هماهنگ برنامه ريزي و عملكرد پژوهش و فناوري كشور را مطرح کرد كه پس از بحث و بررسي مقرر شد اين موضوع با هماهنگي سازمان برنامه و بودجه در قالب يك پيشنهاد جامع در جلسه آينده شورا مطرح شود.