مناسبتترین مواد غذایی برای تغذیه کودکان کدامند؟
هر چه میزان تحرک و فعالیت بدنی دانش آموز بیشتر باشد به انرژی بیشتری نیاز دارد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، کارشناس تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: میزان انرژی موردنیاز کودکان به دلیل تفاوت در اندازه بدن، میزان تحرک و سرعت رشد آنها متفاوت است.
عاطفه کهنسال افزود : در دوران مدرسه رشد کودکان به صورت یکنواختی ادامه دارد، بنابراین تامین انرژی موردنیاز بسیار ضروری است،
وی، کربوهیدرات و چربیها را منابع تامین کننده انرژی معرفی کرد و ادامه داد: در صورتی که انرژی موردنیاز از این منابع تامین نشود، پروتئین مصرفی که باید صرف رشد و ترمیم بافتهای بدن شود به مصرف تولید انرژی میرسد و رشد کودک مختل میشود.
این کارشناس تغذیه گفت: گروه نان و غلات مانند نان، برنج و ماکارونی، تنقلاتی مانند برنجک و گندم برشته و چربیها مانند روغن، کره، خامه، سرشیر برای تامین انرژی موردنیاز کودکان سنین مدرسه مفید هستند و باید در برنامه غذایی روزانه در حد متعادل گنجانیده شوند.
وی اضافه کرد: بسیاری از بیماریهای دوران بزرگسالی مانند بیماریهای قلبی و عروقی، افزایش فشار خون، بعضی از سرطان ها، افزایش چربی خون و دیابت به نحوه تغذیه مرتبط است و چون عادات غذایی از کودکی شکل میگیرد، بنابراین اصلاح عادات غذایی این دوران میتواند از بروز این بیماریها در بزرگسالی پیشگیری کند.
کهنسال با اشاره به اینکه انواع مواد غذایی که در بوفه مدرسه عرضه میشود نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت دانش آموزان و ایجاد عادات غذایی مناسب در آنها دارد؛ ادامه داد: مراقبان بهداشت در مدارس، معلمها و مسوولان مدرسه باید از عرضه موادی مثل انواع پفک ها، یخمک، نوشابه، آدامس، شکلات و هر نوع محصولات غذایی بدون بسته بندی، فاقد پروانه ساخت، کد بهداشتی و تاریخ مصرف، جلوگیری کنند.
وی اظهارداشت: باید مسوول بوفه ها را به عرضه موادی مثل ساندویچ نان و پنیر، نان و تخم مرغ با بسته بندی بهداشتی، شیر، بیسکویت، کلوچه و کیکهای دارای پروانه ساخت و انواع تنقلات سنتی مانند نخودچی، کشمش، خرما، انواع خشکبار و انواع میوهها تشویق کرد.