به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سيما ، ذوالفقاری گفت: صبح امروز هم سفارت عراق اعلام کرد که 464 هزار ویزا صادر شده که 364 هزار ویزا به دفاتر ارسال و 100 هزار ویزا نیز به زودی ارسال می شود.
ذوالفقاری به کاهش هزینه های اربعین حسینی اشاره کرد و افزود: امسال با توجه به کاهش ارزش پول ملی یکی از مشکلات هزینه صدور ویزا بود که اگر از بازار آزاد تهیه می شد، هزینه برای زائران زیاد بود که مکاتبات با دولت، بانک مرکزی و نمایندگان مجلس نهایتا منجر شود که با ارز بازار ثانویه هزینه های ویزا محاسبه شود و در روزهای اخیر نیز تخفیف داده شد که 41 دلار با ریال محاسبه شود و مبلغ نهایی آن 199 هزار 875 تومان در نظر گرفته شد.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی گفت: این یک کمک بسیار خوبی برای کاهش هزینه زائران است ضمن اینکه از سال گذشته بحث عوارض خروج از کشور مطرح شد تا کسانی که از طریق زمینی در زمان اربعین به زیارت می روند عوارض خروج 12 هزارو 500تومان حذف شد که از زائران گرفته نمی شود.
وی گفت: همچنین هزینه کارگزاری که 100 هزار تومان است در ایام اربعین به 15 هزارتومان کاهش پیدا شده که در اینجا نیز 85 هزار تومان کاهش هزینه اربعین برای زائران داریم.
وی گفت: در بحث هزینه بیمه نیز به همراه خدمات درمانی سرپایی در ایام غیر اربعین 33 هزار تومان است که در اربعین به 20هزار تومان کاهش یافته و علاوه بر این خدمات و تعهددهی بیمه گذار افزایش پیداکرده است.
ذوالفقاری در ادامه به چاپ دفترچه برای اتباع افغانستانی که در ایران حضور دارند، اشاره کرد و گفت: براساس این دفترچه ها سفارت عراق برای اتباع افغانستانی ویزا صادر می کند.
وی گفت: کار دیگری که در این خصوص صورت گرفت تشکیل ستاد تقویت زائران پاکستان، آذربایجان و ترکیه است که در واقع زائرانی که از این کشورها وارد ایران می شوند برای شرکت در مراسم اربعین به عراق سفر می کنند. برای آنها در طول مسیر ستادهای استقبال تشکیل شده تا از زائران این کشورها استقبال و نسبت به اسکان آنها مکان هایی در نظر گرفته شود.
ذوالفقاری گفت: همچنین زائران پاکستانی که سال قبل در ایران برای شرکت در مراسم اربعین مشکلاتی داشتند طی مذاکراتی که صورت گرفت این مشکلات زائران پاکستانی برطرف شد.
وی گفت:همچنین زائرانی از افغانستان بدون ویزای عراق وارد ایران شدند که در این خصوص نیز سال گذشته مشکلاتی داشتیم که این نیز برطرف شد.
در 24 نقطه صدور روادید در حال انجام است
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی گفت: در 24 نقطه اعم از 20 دفتر وکنسولگری صدور روادید در حال انجام است.
حسین ذولفقاری در نشست خبری افزود: سال گذشته 12 دفتر و 4 کنسولگری در حوزه صدور روادید فعال بود که امسال به 24 نقطه افزایش پیدا کرد.
وی گفت: دفاتر تهران ، کرمانشاه، مشهد، اهواز ، اصفهان (در دو نقطه)، همدان، اراک ،کرمان، یزد، هرمزگان ،قم ، بوشهر،شیراز، ایلام، سوسنگرد،آبادان، اردبیل،بیرجند، گلستان،تبریز، کرج و ساری از دفاتری هستند که روادید صادر می کنند.
ذوالفقاری گفت: ضمن اینکه امسال نیز همانند سال گذشته ویزا به صورت انفرادی صادر می شود که در سال گذشته تجربه خوبی داشتیم و افرادی که از کاروان ها جا می مانند با این شیوه مشکلی برای آنها پیش نمی آمد.
ذوالفقاری گفت: تعداد موکب ها نسبت به سال گذشته افزایش یافته به طوری که هزار و 945 موکب شناسنامه دار شده اند که در طول مسیر راهپیمایی اربعین مستقر می شوند و ارائه خدمات می کنند.
وی افزود:خدمات دهی از نظر اسکان و تغذیه نیز در این موکب ها از 10 تا 23 ماه صفر است و طبق توافق و برنامه ریزیی های که با موکب داران شده قبل وبعد از این تاریخ خدمات دهی صورت نمی گیرد.
ذوالفقاری در ادامه گفت: از سال گذشته تا کنون در محورهای مواصلاتی منتهی به چهار مرز 84 کیلومتر به راه اصلی اضافه شده و مسیرها از نظر ایمنی ونصب علائم راهنمایی و رانندگی ساماندهی شده و تردد برای زائران آسان شده است.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی افزود: 200 گیت مرزی در شلمچه داریم و 60 گیت نیز در خسروی آماده شده و در سایت پایانه های شلمچه نیز آماده ارائه خدمات بهداشتی در مرزها نیز تقویت شده است و پارکینگ ها نیز برای توقف خودروها تقویت شده به طوری که 400 هکتار در 4 مرز مورد نظر پارکنیگ آماده ارائه خدمات است.
وی ادامه داد: خط لوله آب چذابه که از مشکلات ما در سال گذشته بود با ظرفیت 300 هزار نفر تکمیل شده است همچنین تصفیه آب بسته بندی شده در داخل آماده ارائه خدمات است ضمن اینکه در مرزهای مورد نظر روشنایی و نصب برج نوری صورت گرفته است.
ذوالفقاری گفت: جانمایی برای استقرار موکب ها انجام شده و زیرساخت های مناسبی نیز تامین شده است به طوری که از نظر ترافیک امسال مشکلات خاصی نخواهیم داشت.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی به امضای تفاهم نامه با طرف های عراقی اشاره کرد و افزود: تمام جزئیات در خصوص اربعین حسینی نهایی شده و هم موضوعات به صورت شفاف مشخص شده است .
وی گفت: این تفاهم نامه سند بسیار مهمی است که مبنای اقدامات هر دو کشور اعم از صدور روادید ، تردد زائرین ،ارائه خدمات است به طوری که در سال های گذشته در اجرا دچار مشکل می شدیم اما امسال با این تفاهم نامه مشکلات برطرف شده است.
ذوالفقاری افزود: در بحث ارائه خدمات شهرداری نیز مقدمات کار فراهم شده است و امیدواریم در شورای شهر تصویب شود و ارائه خدمات شهرداری همانند سال گذشته انجام شود.
هیچ مشکلی برای فعال کردن مرز خسروی نداریم
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی گفت: هیچ مشکلی برای فعال کردن مرز خسروی نداریم اما بدون پذیرش مسئولیت و اعلام آمادگی طرف عراقی از این مرز زائر به عراق نمی فرستیم.
حسین ذوالفقاری در نشست خبری افزود: مرز خسروی هم در تفاهم نامه وهم در پیگیری متعدد برای تردد زائرین مد نظر بوده و تا این لحظه بنا بود طرف عراقی آمادگی خود را برای پذیرش زائر از این مرز اعلام کند و تا آخر هفته قرار است اعلام آمادگی کند.
ما هیچ مشکلی برای تردد زائران از این مرز نداریم و منتظر تایید طرف عراقی هستیم چون دولت عراق باید تامین امنیت تردد زائران را از این مرز را برعهده بگیرد.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی درباره تردد اتباع خارجی نیز گفت: دو بخش را برای زائران تردد اتباع خارجی در نظر گرفتیم ، مرز مهران برای تردد زائران ترکیه وآذربایجان است و مرز شلمچه نیز برای تردد زائرانی است که از مرز شرقی وارد ایران می شوند.
ذوالفقاری در خصوص ارز مسافرتی نیز افزود: ارز مسافرتی یارانه ای نداریم اما برنامه هایی برای تامین ارز مسافران از بانک های عامل در نظر گرفته شده است.
وی درباره دینار همراه مسافرین نیز گفت: هماهنگی صورت گرفته که زائران دینار را از بانک های عامل بگیرند تا مشکلی در این خصوص نداشته باشند.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی در خصوص گنجایش ظرفیت پارکینگ ها افزود:پارکینگ ها مشکل سال های قبل را نخواهند داشت بلکه تدابیر لازم و جانمایی صورت گرفته و قرار است از مرزها بازدید کنیم.
ذوالفقاری در خصوص تامین امنیت زائران نیز افزود: تامین امنیت در داخل عراق بر عهده دولت عراق است ، کمیته امنیتی داخل ستاد عراق هماهنگی لازم را انجام دادند و طرح های امنیتی را بررسی کردند و همانند سال گذشته برای تامین امنیت زائران آمادگی کامل وجود دارد.
وی گفت: در سال های گذشته قبل از اربعین دو حادثه در سامرا اتفاق افتاد که در واقع تروریست ها برآورد کرده بودند که قبل و بعد از مراسم تدابیر امنیتی کمتر می شود بنابراین دو حادثه تروریستی قبل و بعد از اربعین صورت گرفت.
ذوالفقاری ادامه داد: سال گذشته قبل و بعد از مراسم اربعین نیز مراقبت ها انجام شد و هیچ اتفاقی نیفتاد.
وی گفت: در داخل ایران نیز با توجه به حادثه تروریستی که امسال در اهواز رخ داد، تدابیر ویژه ای در مسیرها و پایانه ها اندیشیده شده است.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی گفت: مرز چیلات در دهلران نیز آماده است به علاوه که در آنجا بازارچه نیز داریم اما زیرساخت ها برای صدور گذرنامه و کنترل ویزا آماده نیست .