به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از شبکه تلویزیونی رای نیوز ایتالیا؛ گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور برده داری معاصر در حالی به ماموریت ده روزه خود در ایتالیا پایان داد که گزارش خود را در سال 2019 میلادی به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد ارسال خواهد کرد.
(خانم) اورمیلا بولا گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور برده داری معاصر، در ماموریت چند روزه خود به ایتالیا و دیدار با برخی از نمایندگان موسسه های مختلف کارگری در این کشور، اعلام کرد، از حدود یک میلیون و سیصد هزار کارگر مشغول به کار در بخش کشاورزی، دست کم صد هزار نفر، آوارگانی هستند که در شرایط نابسامانی کار می کنند و مورد سوء استفاده قرار می گیرند. بنابراین، چنین مواردی حاکی از نوع جدیدی از برده داری (در ایتالیا) است.
در همین زمینه، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور برده داری معاصر، گفت: دولت ایتالیا از ساختارهای سیاسی و قانونی کاملی بهره می برد. در عین حال، موسسه های مختلفی در تلاش به منظور از میان برداشتن سوء استفاده ها در محیط های کاری هستند. سوء استفاده هایی که حاکی از نوعی برده داری معاصر است. ایتالیا متعهد به احترام به حقوق بشر است. اما آنچه فقدان آن مشهود است، منابع است تا همه موسسات بتوانند کارگران را استخدام کنند. از دیگر موارد درخواستی من از دولت ایتالیا، حمایت و پشتیبانی کردن از حقوق کارگران بود. در این خصوص، مواردی را برای من، از جمله تیراندازی به سمت کارگران، تعریف کردند. مانند یک کارگری که به علت شلیک کردن به سمت او، کشته شد.
چنین مورادی حاکی از وجود شرایطی خیلی سخت است. چرا که جوامع، توانایی پذیرش چنین کارگرانی را ندارند. بنابراین، ما شاهد نژاد پرستی و بیگانه هراسی فاحشی در این مناطق (کارگری) در ایتالیا هستیم.
در همین زمینه، روزنامه ایتالیایی زبان "اونیره" نیز در گزارش جداگانه ای نوشت، ماموریت ده روزه اورمیلا بولا گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور برده داری معاصر، در ایتالیا، از تاریخ سوم ماه اکتبر سال 2018 میلادی، شروع و تا دیروز ادامه داشت. طی این دوره، بولا با مسئولان دولت ایتالیا، انجمن های کارآفرین، اتحادیه های مختلف کارگری و تعداد زیادی از کارگرانی که مورد سوء استفاده قرار گرفته اند، دیدار کرد. گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور برده داری معاصر، همچنین از شرکت های فعال در زمینه کشاورزی، یک مرکز نگهداری ویژه از آوارگان، مراکز رسمی نگهداری از آوارگان در استان کالابریا، پولیا و لاتینا در ایتالیا دیدن کرد.
بر همین اساس، گزارش کامل ماموریت بولا در تاریخ نوزدهم ماه سپتامبر سال 2019 میلادی به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد ارسال خواهد شد.
اما بر اساس موارد منتشر شده در خصوص این ماموریت، اغلب آوارگان، افرادی هستند که در مزارع و در شرایط سخت مشغول به کار هستند.
در همین زمینه، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور برده داری معاصر اعلام کرد، طی ده روز ماموریت خود در ایتالیا، با تعداد زیادی از قربانیان سوء استفاده در بخش کشاورزی و برده داری، صحبت کردم. آنها کارهای خیلی طاقت فرسایی را انجام می دهند. برخی از آنها هفده ساعت در روز بدون استراحت و بدون هرگونه پرداخت دستمزد در زمان مرخصی، آن هم در مکان هایی ناامن، کار می کنند. تعدادی از آنها که در محیط های کاری دچار حادثه و آسیب دیدگی شده و به بیمارستان منتقل شده اند، مجبور هستند در بیمارستان، از محل کار، محل حادثه و شرکتی که برای آن کار می کنند، حرفی بر زبان نیاورند! با یک جوان بیست ساله هندی صحبت کردم که او یک سال پیش وارد ایتالیا شده بود. خانواده او ده هزار یورو برای او هزینه کرده بودند تا این جوان خود را به ایتالیا برساند. اما پس از سه ماه کار کردن، هیچگونه دستمزدی به او پرداخت نشده بود. هر دفعه که خواستار دستمزد شده بود، به شدت او را کتک زده بودند...
بولا که از سال 2014 میلادی، با فعالیت های ضد آپارتایدی، وکیل و فعال در زمینه دفاع از حقوق بشر، در سازمان ملل متحد مشغول به فعالیت است، با مشاهده چنین مواردی در ایتالیا، از آن به عنوان جرمی سنگین نام برده است. او اعلام کرد، مجبور کردن کارگران به چهارده ساعت کار کردن در روز و به زندگی کردن در شرایط سخت، آن هم کارگرانی که میلیادرها یورو صادرات برای کشور در بخش کشاورزی به بار می آورند، جرم سنگینی است.
گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور برده داری معاصر اعلام کرد، بر اساس برآوردهای به عمل آمده، بیش از چهارصد هزار کارگر فعال در بخش کشاورزی در ایتالیا، مورد سوء استفاده قرار می گیرند، یا دست کم صد هزار نفر از آنها در شرایط سخت غیر انسانی بسر می برند. حقوق دریافتی آنها نیز خیلی کم و فقط برای رفع گرسنگی است. یعنی سه یورو در هر ساعت. اما علاوه بر سوء استفاده کاری از آوارگان، تعداد زیادی از آنها، به ویژه آوارگانی که از کشورهای آفریقایی به ایتالیا آمده اند، متحمل تبعیض نژادی نیز هستند. بر همین اساس، آنها حتی از برخوردار شدن از اقامتگاه های آبرومندانه نیز محروم هستند. صدها نفر از آنها، در شرایط وحشتناک و در حاشیه ها و مکان های دورافتاده زندگی می کنند.
بنابراین، به وجود آمدن چنین شرایطی برای آوارگان، با خطر ایجاد تنش های اجتماعی، افزایش نژاد پرستی و بیگانه هراسی همراه است. اگر توجهی به مشارکت آوارگان در فعالیت های اجتماعی و پایان دادن به مصونیت مجرمانی که در برابر آوارگان دچار جرم شده اند، نشود، مواردی مانند کشته شدن سومایلا ساکو آواره جوان ساکن در منطقه روزارنو در ایتالیا در تاریخ دوم ماه ژوئیه سال 2018 میلادی، یا شلیک با تفنگ بادی به سمت آوارگان کارگر هندی در منطقه لاتینا در ایتالیا، می تواند افزایش یابد.
گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور برده داری معاصر ادامه داد، مهاجران غیر قانونی با خطر جدی سوء استفاده روبرو هستند. این افراد در شرایط خیلی شکننده ای قرار دارند. آنها درآمد خیلی کمی دارند، اما از ترس بازداشت و اخراج از کشور، اعتراض نمی کنند.