به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا وسیما، رضا نجفی در نشست دادستان تهران با مسئولان بورس افزود: وزارت صنعت با وجود اینکه فهرست تولیدکنندگان واقعی را به بورس ارایه کرده است اما کماکان کالا در اختیار دلالان قرار می گیرد.
وی گفت: اخیرا وزارت صنعت به بورس نامه نگاری کرد که با توجه به اینکه در مورد هر کالا اسامی مصرف کنندگان اعلام می شود اما بورس ، کف میزان عرضه را رعایت نمی کند و با توجه به اینکه تعادل عرضه و تقاضا باید وجود داشته باشد رعایت این موضوع به ویژه در خصوص کالاهای انحصاری بسیار مهم است .
معاون اول دادستان تهران گفت: اتهام اصلی بورس بحث ارایه اطلاعات است و بورس باید اعلام جرم کند.
در ادامه این جلسه تعدادی از مسئولان اطلاعاتی و امنیتی از بورس بخاطر این که در جذب نقدینگی مردم هیچ برنامه عملی ندارد انتقاد کرده بود.
انتقاد از نظارت نادرست بورس که موجب شده است کالاها به دست مصرف کننده واقعی نرسد از دیگر انتقادات مطرح شده بود.
در این جلسه مطرح شد که عده ای به دنبال حذف سامانه بهین یاب هستند در حالی که حذف این سامانه به معنای از بین رفتن شفافیت تلقی شد و مسئولان حاضر در این نشست شفاف شدن سامانه را خواستار شدند.
وصل نبودن سامانه های وزارت خانه ها از دیگر انتقادات مطرح شده در این جلسه بود.
شاپور محمدی افزود: از ما انتقاد شد که چرا اعلام جرم نمی کنیم در حالی که ما گاهی اوقات برای اطلاعاتی که درخواست می کنیم تاخیر صورت می گیرد و این از نظر ما تخلف است و اگر اطلاعات را ارایه نکنند جرم است.
وی گفت: اکنون مجازات جریمه بدل از حبس از نظر دادگاه حدود دو سه میلیون است درحالی که ما خودمان در بورس شرکت های متخلف را 120 میلیون تومان می توانیم جریمه کنیم در حالی که این جریمه هم کم است.
محمدی گفت: از ما انتقاد می شود که چرا بعد از عرضه و تقاضا نظارت نمی کنیم در حالی که ما سالی 4 بار صورت مالی 590 شرکت را روی سایت می گذاریم و سالی 16 بار تولید آنها را افشا می کنیم و شفافیت بورس ما از بورس آلمان هم بیشتر است .
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: گمرک و سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان باید نظارت کند.
محمدی افزود: در خصوص مواد اولیه محصولات پتروشیمی ما مجدد اعلام می کنیم که سامانه بهین یاب باید اصلاح شود و ما البته موافق حذف این سامانه نیستیم .
وی گفت: خوشبختانه ما از مرحله حواله گذشته ایم و باسازوکارها باید اقتصاد را اداره کنیم و خیلی جاها در معاملات عمده افرادی پول شویی می کردند و 80 میلیارد تومان را یک خانم انجام داده بود که گردش مالی اش 300 میلیون تومان بود .
محمدی گفت: اظهار نامه مالیاتی با صورت مالی باید توامان بیاید و بیش اظهاری ها و کم اظهاری ها باید در کنارهم قرار گیرد و نمی شود فردی مالیات را کم اظهاری کند اما در هنگام خرید بیش اظهاری داشته باشد.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت:در خصوص کارگزاری ها هم ما تخلفاتی دیده ایم که کارمندش متخلف بود و مدیرعامل خبر نداشت اما از بین 108 کارگزاری فقط دو مورد تخلف داشتند.