به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ؛ مهدی عبدالرزاقی رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای عالی استان ها در دهمین اجلاس شورای عالی استانها با اشاره به ویژگیهای استان قزوین و اینکه 50 سال پایتخت ایران بوده است ، گفت: این شهر با معماری خاص و شهرسازی خود به الگویی برای توسعه شهری در امپراتوری گسترده صفوی تبدیل شده است.
نماینده مردم قزوین با بیان اینکه این شهر دارای بزرگترین کاروانسرای درون شهری خاورمیانه به نام «سعدالسلطنه» است، اظهار کرد: قزوین اکنون با قرارگیری در کریدور اصلی شمال، جنوب، شرق و غرب کشور، عبور بیش از 150 هزار خودرو را در روز تجربه میکند.
وی با بیان اینکه مناطق شهری قزوین با مشکلات زیست محیطی، بحرانهای بیسابقه مالی و افت منابع اساسی مانند آب و خاک رو به رو هستند، گفت: مدیریت شهری در شرایط امروز با چالشهای روبروست که چالش در حوزه نیروی انسانی، منابع مالی پایدار، فقر شهری، چرخشهای فرهنگی، ناهنجاریهای اجتماعی و مشکلات زیست شهری جزو این موارد هستند.
عضو شورای عالی استان ها افزود: شهرها امروز در کنار مشکلات ناشی از شهرنشینی گسترده و بیبرنامه، مکانهایی برای بروز خلاقیتهای فرهنگی و اجتماعی هستند و تبدیل به مراکز تولید ثروت شدهاند.
عبدالرزاقی با بیان اینکه انتظار شهروندان به عنوان صاحبان اصلی شهر فراهم آوردن محیطی پاکیزه، سالم و خلاق از سوی مدیریت شهری است، گفت: بر این اساس یکی از روشهای مطرح در پاسخ به انتظارات مردمی، حرکت به سوی شیوه حکمروایی خوب شهری است.
وی با بیان اینکه مدیران شهری به تنهایی بر پایه اصول و اخلاق حاکم و حکمروایی خوب شهری قادر به پاسخگویی به نیازهای جدید نیستند، اظهار کرد: ضروری است با افزایش انتقاد و قابلیتهای خود از طریق جذب نیروها به عنوان ذینفعان اصلی، توان پاسخگویی به نیازهای جدید را افزایش دهیم.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای عالی استان ها با تأکید بر اینکه حکمروایی خوب شهری در دنیا واژه شناخته شدهای است، اظهار کرد: شاخصهای بینالمللی برای حکمروایی خوب شهری تأیید شده ولی با نگاه ملی و بر اساس پژوهشهای دانشمندان ایرانی میتوان به معیارهایی دیگر مانند مشارکت شهروندان، اثربخشی و کارایی، مسئولیت پذیری و پاسخگویی اشاره کرد.
عبدالرزاقی با بیان اینکه در این الگو مسئولیت اجرایی مستقیم مدیریت شهری کمتر شده و امکان بیشتری برای برنامه ریزی و کنترل از پایین به بالا توسط سازمانهای غیردولتی فراهم میشود، اظهار کرد: حاکمیت مردمی در مدیریت نوین شهری نقشی تعیین کننده دارد و مداخله و مشارکت عمومی است که در تمام فرآیندها مانند برنامه ریزی، اجرا، نگهداری و حتی توقف برنامههای شهری حضور داشته و تعیین کننده است.
وی افزود: در جهان امروز دیگر هیچ سیاست، برنامه و پروژه شهری بدون مداخله عمومی انجام نمیشود.
عضو شورای عالی استانها با بیان اینکه با هدف پیاده سازی الگوی حکمروایی خوب شهری بین مدیریت شهری و نمایندگان مردم در مجلس همکاری خوبی شکل گرفته است، اظهار کرد: این وضعیت نویدبخش حرکتی نوین در زمینه مقابله با مشکلات شهری و یافتن راه حل برای چالشهای پیش روی شهرهای کشور است.