پخش زنده
امروز: -
معاون علمی و فناوری پارک فناوری پردیس با اشاره به برگزاری دومین رویداد فن بازار صنعت گاز گفت: در این فن بازار ۱۷ طرح ارائه می شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما حسین صابری در نشست خبری در جمع خبرنگاران افزود: از این تعداد ۱۴ شرکت دانشبنیان و سه شرکت غیردانشبنیان حضور داشتند. از ۱۷ طرح پیشبینی میشود در جلسه هفته آینده شش یا هفت طرح انتخاب شود و بعد از انتخاب آنها، به سمت امضای قرارداد پیش خواهیم رفت.
وی بابیان اینکه در فنبازار باید از ظرفیتهای مختلف استفاده شود گفت: فنبازار نهادی برای تجارت فناوری است ما از طرفی با عرضهکنندگان طرح و از سوی دیگر با متقاضیان در ارتباط هستیم و در اینمیان تقاضاکنندگان سرمایهگذاران شرکتهای صنعتی هم میتوانند باشند.
صابری بابیان اینکه برای یک فنبازار باید سازوکار حرفهای تعریف کرد گفت: اکنون 80 کارگزاردر بازار ایجادو سازوکار قانونی فراهم شده و در اختیار طرف عرضه و تقاضا قرار میگیرد.
وی ادامه داد: شرکتهای صنعتی متقاضی، نیاز های خود را از بازار بینالمللی خرید میکنند و با خرید محصول فناوری مهندسی معکوس انجام میدهند اما فنبازار از ظرفیت داخلی استفاده میکند و شرکتهای نوپا عرضهکننده هستند.
صابری گفت: ما در حال حاضر در 17 منطقه فنبازار منطقهای داریم که در چند هفته آینده دو استان دیگر به آنها اضافه میشود.
وی تاکید کرد: هدف ما این است که فنبازار تخصصی شکل بگیرد تا ضمن اینکه در مناطق کشور فنبازار منطقهای داشته باشیم فنبازار تخصصی نیز ایجاد شود تا عرضهکننده به متقاضی متصل شود.
معاون علمی و فناوری پارک فناوری پردیس گفت: از سال 93 با همکاری بورس نخستینبازار مبتنی بر دارای فکری تشکیل شد که 200 دارایی فکری عرضه شده که تاکنون 20 مورد معامله شده که ارزش آنها 29 میلیارد تومان است.
صابری ادامه داد: سرمایهگذاران با این مبحث آشنا هستند و در کنار سازمان بورس قوه قضائیه نیز به عنوان ضلع سوم کمک کرد که این مرکز قانونی باشد.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران هم دراین نشست با اشاره به سابقه دیرینه فعالیت شرکتهای دانش بنیان در کشورهای خارجی اشاره کرد و گفت: در کشور ما این شرکت ها جوان بوده و ورود آنها به حوزه صنعتی نیاز به تجربه و تخصص دارد. ما سعی کردیم نیازهای واقعی شرکت ملی گاز را شناسایی و اولویت بندی کنیم تا آنها را در معرض دید عرضه کنندگان قرار دهیم.
سعید پاک سرشت گفت: شرکت های دانش بنیان و مجموعه استارت آپ های پارک علم و فناوری میتوانند به توسعه فضای کسب و کار کمک کنند. همچنین برای تامین نیازهای صنعت گاز نیاز به فرهنگ سازی است که تا بتوانیم پیوند بین عرضه و تقاضا را ایجاد کنیم.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران افزود: در کنار رویداد فن بازار، اتفاقات دیگری در حال شکل گرفتن است. در این راستا تورهای فناورانه برگزار شد و آنها بازدید واحدهای عملیاتی صورت گرفت. همچنین واحدهای عملیاتی، بازدیدهایی از پارکهای علم و فناوری داشتند.
پاکسرشت با بیان اینکه با این اقدام، فضای کسبوکار برای تامین نیازهای واقعی صنعت گاز فراهم میشود، گفت: شرکت ملی گاز در این زمینه نقش حاکمیتی خود را اجرا میکند. در این راستا در قالب فنبازار رویدادهایی تعریف شده و شرکتهای کوچک و نوپا به متقاضیان معرفی میشوند.
وی با بیان اینکه با استفاده از این فناوری، فضای کسب و کار تغییر میکند و به سمت استفاده از دانش داخلی میرود افزود: استارتآپها قابلیت ورود به این فضا را دارند و ما باید این عرصه را فراهم کنیم.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران اضافه کرد: ما امکان استخدام در این بخش نداریم اما فضای جدید کارآفرینی بوده که برای تامین نیاز گاز از روشهای جدید استفاده میکنیم و شرکتهای بزرگ و سرمایهگذاران ورود میکنند، در عین حال فضا را برای شرکتهای کوچک نیز آماده میکنیم.
گفتنی است نخستین رویداد فن بازار صنعت گاز در حاشیه نمایشگاه نفت اردیبهشتماه امسال برگزار شد.