پخش زنده
امروز: -
همایش بزرگداشت روز جهانی غذا در دانشگاه علوم کشاورزی مازندران شهرستان ساری آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران، رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت کشور در این همایش گفت: مازندران با دارا بودن ظرفیت های تولید غذا و محصولات غذایی به ساکنان بومی تعلق نداشته و نگاه ملی در تصمیم سازی درست اجرایی در عرصه تولید و صنعت غذا به این استان، ضرورت دارد.
سهل آبادی نبود پژوهش های اخطاری و دانشگاهی در زمینه غذا را یکی از مشکلات این صنعت نام برده و با بیان اینکه کشاورزان با حضور دلالان در زنجیره تولید غذا با مشکلاتی روبرو شده اند نسبت به روند تاخیر پرداخت مطالبات کشاورزان انتقاد کرد و افزود: نبود قوانین و دستورالعمل ها در بازار متلاطم، سایه امنی در عرضه و تقاضا محصول ایجاد نکرده است.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت کشور تکمیل زنجیره های تولید غذا فاسد شدنی، تامین حمل و نقل متناسب با محصولات را از مشکلات پیش رو فعالان صنعت غذا در مازندران برشمرد و گفت: در کشور با تراکم تشکل های مختلف حوزه صنعتی، تولیدی غذایی روبرو هستيم که باید با همدلی زمینه آموزش تجارت تولید را به دانشجویان فراهم کنیم.
مدیرکل سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه 70 درصد غذای مصرفی ایرانی ها خام خوری بوده و مهم ترین مشکل در بخش مصرف غذای کمتر کنترل شده است بر تولیدات غذایی کشور بصورت صنعتی به میزان تنها 30 درصد است تاکید کرد و افزود: هر جا که موضوع تولید غذای سالم مطرح می شود، سلامت غذا نیز در کنار آن مهم بوده و کارشناسان غذا و تغذیه بر مصرف شیر و لبنیات در سفره غذایی مردم ایران تاکید می کنند.
وحید مفید با اشاره به صرف هزینه های سنگین بیماری های ناشی از مصرف نادرست غذا، نمک و شکر در سفره غذایی مردم افزود: با برنامه ای هماهنگ نیازمند ساماندهی و نظارت های منسجم و برنامه دار در صنعت غذا و دارو بوده و در حال حاضر شاهد نبود نظام متمرکز از سفره تا کارخانه در کشور هستیم.
مهدی صادقی نیارکی مدیرکل دفتر صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی وزارت صنعت معدن و تجارت کشور نیز سهم اشتغال غذا در صنعت را حدود 15 درصد و سهم واحدهای فعال را 11 درصد دانست و با بیان اینکه صنایع غذایی مازندران رتبه ششم کشور را داراست گفت: 6 ماه گذشته وجود افزایش نامتوازن ارز شاهد افزایش 50 درصدی وزن صادرات محصولات غذایی بوده ایم.
خاتمی رئیس انجمن صنایع غذایی مازندران هم با اشاره به فعالیت 500 واحد صنایع غذایی در سال های گذشته گفت: این تعداد هم اکنون به 80 واحد فعال در این استان رسیده و است حمایت از تولید کنندگان و نیز توجه به زیرساخت های حوزه حمل و نقل این صنعت مازندران موجب رهایی از گرسنگی و تکمیل زنجیره غذایی در استان می شود.