به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ، ذبیح الله خداییان در کارگاه آموزشی ارائه خدمات مشاوره در دادگاه اطفال و نوجوانان در هتل المپیک تهران افزود: باید از روش های معاضدت قضایی مانند مصالحه استفاده کرد و در همان دادسرا مقرراتی اعمال و به نوعی برخورد شود که جنبه اصلاحی و تربیتی به همراه داشته باشد.
وی گفت : با دادرسی در مرحله دادگاه ، تکلیف دعوای کیفری مشخص می شود و مهمترین مقطع دادرسی است.
معاون حقوقی قوه قضائیه افزود : قضات با توجه به وظیفه ای که در دادگاه أطفال دارند ، از حیث روانشناسی، جرم شناسی و علوم دیگر هم تبحر لازم را داشته باشند و روحیات کودک را به خوبی بشناسند.
خداییان گفت : در قانون پیش بینی شده است که قاضی دادگاه اطفال دست کم باید پنج سال سابقه کار قضایی داشته باشد . ترجیحا متأهل و صاحب فرزند باشد تا شرایط این کودک مرتکب رفتار بزه را درک کند.
وی افزود : اگر اطفال مورد بی مهری قرار نمی گرفتند و به تربیت آنان توجه می شد ، چنین سرنوشتی برای آنها رقم نمی خورد و خود را در نقش یک مجرم تعریف نمی کردند.
خداییان گفت : گاهی یک برخورد ما قضات ، یک کینه نسبت به جامعه در دل کودکان ایجاد می کند؛ بنابراین قاضی باید رفتار پدرانه داشته باشد.
وی افزود : باید مجازاتی برای این دسته از اطفال تجویز کرد که آنها را به جامعه برگرداند و اثرات روحی روانی مثبت برای آنها داشته باشد.
وی افزود : باید به جایی برسیم که در فضای دادسرای ویژه نوجوانان، شکل و ظاهر و حتی ترتیب نشست افراد به نسبت دادسرای بزرگسالان متفاوت باشد. اینکه آیا لازم است برای اطفال دادسرا وجود داشته باشد اختلاف نظر وجود دارد. برخی معتقدند به دلیل طولانی شدن رسیدگی در دادسراها ممکن است برچسب هایی به کودکان و اطفال زده شود و آسیب ببینند در نتیجه بهتر است پرونده آنها زودتر رسیدگی و به دادگاه ارسال شود.