به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما، لی که چیانگ نخست وزیر چین از سازمان همکاری شانگهای OCS خواست مبارزه با تروریسم، افراط گرایی و مواد مخدر را تشدید کند.
نخست وزیر چین روز جمعه از کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای خواست همکاریهای خود در زمینه امنیتی را تقویت و مبارزه با سه چالش بزرگ تروریسم، افراط گرایی و مواد مخدر را تشدید کنند.
نخست وزیر چین این پیشنهاد را در هفدهمین نشست شورای روسای دولتهای سازمان همکاری شانگهای در شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان بیان کرد.
لی که چیانگ تصریح کرد مشکلات امنیتی که در حال حاضر کشورهای منطقه با آنها روبرو هستند به یکدیگر گره خورده اند و فراتر از مرزهای ملی هستند بنابراین برای مرتفع کردن آنها پاسخها و راه حلهای مشترک لازم است. وی افزود کشورهای منطقه برای مقابله با تهدیدهای موجود باید یک دیدگاه امنیتی مشترک، فراگیر، پایدار و مبتنی بر همکاری اتخاذ کنند.
نخست وزیر چین در سخنرانی خود بر ضرورت اجرای جدی یک برنامه همکاری به منظور مبارزه با تروریسم، جدایی طلبی، افراط گرایی تاکید کرد و تبادل اطلاعات و تجارب و تلاشها و تمرینات ضدتروریستی مشترک را در این زمینه حائز اهمیت دانست.
نخست وزیر چین همچنین از کشورهای منطقه خواست مبارزه با تولید و قاچاق مواد مخدر را که از مهمترین منابع مالی سازمانهای تروریستی محسوب میشود، تشدید کنند. وی افزود همکاری در زمینه امنیت سایبری در منطقه باید تقویت گردد تا بتوان از ترویج اندیشههای افراط گرایانه توسط گروههای تندرو و تروریسم از طریق اینترنت، فناوریهای انفورماتیک و ارتباطات جلوگیری کرد.
نخست وزیر چین همچنین خواستار حمایت بیشتر از تلاشهای گروه تماس درباره افغانستان OCS-Afghanistan شد و از کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای خواست در حل و فصل سیاسی مسایل افغانستان درایت و کاردانی بیشتری از خود نشان دهند.
به گزارش خبرگزاری شین هوا از دوشنبه، لی که چیانگ خاطر نشان ساخت برای مقابله موثرتر با خطرات و تهدیدهای تروریستی، جنایات فرامرزی و قاچاق در افغانستان، لازم است که ظرفیتهای دفاعی و امنیتی این کشور تقویت گردد. برای تحقق این هدف لازم است که کشورهای منطقه و همچنین سازمانهای منطقهای به ویژه سازمان همکاری شانگهای همکاریهای امنیتی خود را افزایش دهند. در این راستا پیشبرد روند آشتی ملی افغانستان به منظور برقراری صلح پایدار و ثبات در این کشور امری حیاتی است.
وی افزود سازمان همکاری شانگهای و در مقیاسی وسیعتر جامعه بین المللی باید از روند فراگیر آشتی ملی در افغانستان کاملا حمایت کند تا شرایط برای مذاکرات صلح این کشور با حضور تمام بازیگران حیات سیاسی و امنیتی این کشور فراهم گردد و هر چه زودتر اهداف تعیین شده در این زمینه محقق شود. لازم است که از دولت افغانستان در زمینه آموزش و تجهیز نیروهای امنیتی و دفاعی این کشور بیشتر حمایت شود تا ظرفیتهای این کشور در مبارزه موثر با تروریسم، جنایات فراملی و قاچاق مواد مخدر افزایش یابد.
سازمان همکاری شانگهای در سال دو هزار و یک توسط چین، قزاقستان، قرقیرزستان، ازبکستان، روسیه و تاجیکستان تاسیس شد. هند و پاکستان در سال دو هزار و هفده به عنوان عضو کامل به این سازمان ملحق شودند. شورای روسای دولتهای سازمان همکاری شانگهای یک بار در سال به منظور بحث درباره راهبرد و اولویتهای این سازمان در زمینه همکاریهای چندجانبه تشکیل جلسه میدهد.