پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ استیون منوچین وزیر خزانه داری آمریکا در اظهارنظری کاملا متفاوت با دیدگاه صندوق بین المللی پول اعلام کرد تنشهای تجاری میان آمریکا و چین در نهایت برای اقتصاد جهان مفید خواهد بود.
در شرایطی که صندوق بین المللی پول در ماههای اخیر بارها درباره عواقب منفی مناقشه تجاری آمریکا با چین هشدار داده است، وزیر خزانه داری آمریکا که در کنفرانسی مطبوعاتی در حاشیه نشست صندوق بین المللی پول و بانک جهانی در بالی اندونزی سخن می گفت، خاطر نشان ساخت:" هدف آمریکا در رابطه با چین کاملا روشن است: ما تلاش می کنیم یک رابطه تجاری متوازن با چین داشته باشیم."
استیون منوچین تصریح کرد:" من فکر می کنم که اگر بتوانیم چنین رابطه ای با چین برقرار کنیم، این اتفاق برای شرکتهای آمریکایی، کارگران آمریکایی، اروپاییها، ژاپنی و همه متحدان ما و حتی خود چین خوب خواهد بود ."
صندوق بین المللی پول درباره آثار و پیامدهای منفی سیاست تجاری دونالد ترامپ هشدار داده و اعلام کرده است عواقب تدابیر خصمانه تجاری ترامپ بر برخی قدرت های اقتصادی از جمله چین می تواند از اقتصاد کشورهای دخیل در این رویارویی نیز فراتر رود و با برانگیختن تدابیر تلافی جویانه از طرف دیگر کشورها، نظام تجاری چندجانبه ای را که بر پایه قواعد باز و منصفانه بازار استوار شده است، به خطر اندازد اما این انتقادات و هشدارها تا کنون هیچ تاثیری بر اراده رئیس جمهور آمریکا نگذاشته است.
منوچین ادامه داد:" هدف ما افزایش صادرات و ایجاد روابط متعادل، منصفانه و عادلانه با چین است. ما تلاش می کنیم شرایطی ایجاد کنیم که شرکتهای آمریکایی بتوانند در معاملات خود با چین از شرایط و وضعیتی مشابه با آن چه در آمریکا وجود دارد، برخوردار شوند."
تنشهای تجاری میان واشنگتن و پکن و تنشهای مشابهی که میان آمریکا و اروپاییها تحت تاثیر سیاستهای تجاری حمایت گرایانه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به وجود آمده، در ماههای اخیر تشدید شده و طرفهای رقیب در این رویارویی تدابیر تنبیهی متعددی بر ضد یکدیگر به اجرا گذاشته اند.
دونالد ترامپ با اصرار بر سیاستهای حمایت گرایانه تجاری خود مجازاتها و تدابیر محدود کننده آمریکا بر ضد اقتصاد چین وضع کرده و چین نیز به این تدابیر پاسخهای متقابل داده است تا دو کشور عملا وارد یک جنگ تجاری بی سابقه شوند. آمریکا تا به امروز حقوق گمرکی جدیدی بر دویست و پنجاه میلیارد صادرات از چین وضع کرده است و چین نیز در اقدامی تلافی جویانه مالیاتهای مشابهی بر یکصد و ده میلیارد دلار از کالاهای آمریکایی اعمال کرده است.
صندوق بین المللی پول هفته گذشته پیش بینیهای خود را درباره رشد اقتصادی جهان کاهش داد و علت بازبینی خود در رشد اقتصادی جهان را خطرات فزاینده ای دانست که اقتصاد جهان را تهدید می کند. تنشهای تجاری میان قدرتهای بزرگ اقتصادی جهان از مهمترین عواملی است که صندوق بین المللی پول را به این کار واداشته است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از نوسا دوئا (اندونزی)، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و شی جینپینگ همتای چینی وی در مناقشه تجاری فعلی میان دو کشور کاملا جدی و انعطاف ناپذیر ظاهر شده اند. دونالد ترامپ در توجیه تهاجم تجاری خود به چین می گوید با اتخاذ تدابیر محدود کننده بر ضد چین تلاش می کند این کشور را به تغییر رفتار خود و رها کردن روشهای تجاری متقلبانه وادار کند اما رئیس جمهور چین نیز بارها تاکید کرده است که حاضر نخواهد شد در شرایطی که " کارد به گلویش گذاشته اند، سر میز مذاکره بنشیند".
آغازگر این مناقشه تجاری بی سابقه دونالد ترامپ بود که چین را به رفتار متقلبانه و سرقت مالکیت معنوی متهم کرد و تابستان امسال در اقدامی تنبیهی حقوق گمرکی بیست و پنج درصدی بر پنجاه میلیارد کالاهای وارداتی چین وضع کرد اما چین نیز بیکار ننشست و در واکنش به این اقدام آمریکا مقابله به مثل کرد و تعرفه های گمرکی بیست و پنج درصدی بر برخی محصولات وارداتی اعمال کرد تا مناقشه تجاری دو کشور جدیتر شود.
گفته می شود روسای جمهور آمریکا و چین احتمالا در حاشیه نشست سران گروه بیست که نوامبر آینده برگزار خواهد شد، دیدار و درباره امکان انعقاد توافق نامه به منظور حل اختلافات تجاری گفتگو خواهند کرد.
با این حال وزیر خزانه داری آمریکا روز شنبه تصریح کرد:" من فکر نمی کنم که تصمیمی درباره این دیدار گرفته شده باشد. این چیزی است که من نیز با آن موافق هستم و درباره آن بحث می کنیم. در حال حاضر پیش شرطی وجود ندارد اما رئیس جمهور درباره آن تصمیم نهایی را خواهد گرفت."