پخش زنده
امروز: -
سازمان صلیب سرخ و برنامه جهانی غذا درباره افزایش بحران انسانی ناشی از تغییرات اقلیمی هشدار دادند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما ؛ سازمان صلیب سرخ و برنامه جهانی غذا درباره افزایش بحران انسانی ناشی از تغییرات اقلیمی هشدار دادند.
با گذشت زمان جنبه های بیشتری از آثار سوء مداخله انسان در طبیعت عیان می شود. یکی از این آثار سوء برهم خوردن تعادل طبیعی محیط زیست و وقوع بلاهای طبیعی مختلف است. تغییرات اقلیمی سبب مهاجرت اجباری و آوارگی شمار زیادی از انسانها شده است. خشکسالی و قحطی و سیل از جمله آثار این تغییرات اقلیمی است. سازمان جهانی صلیب سرخ نیز درباره افزایش فزاینده بلایایی طبیعی و تشدید مشکلات انسانی ناشی از آن هشدار داد. این هشدار در حاشیه برگزاری نشستی بین المللی در شهر ژنو سوئیس مطرح شد.
براساس اعلام کمیته بین دولتی تغییرات اقلیمی، در سالهای اخیر دمای سطح کره زمین یک درجه سانتیگراد افزایش یافته است که همین امر می تواند سبب بروز سیل و طوفان های گسترده در مناطقی وخشکسالی در مناطقی دیگر از جهان شود. براساس هشدار مطرح شده، ممکن است این افزایش دمای هوا به سه یا چهار درجه سانتیگراد نیز برسد.
دبیرکل فدراسیون بین المللی صلیح صلیب و هلال احمر در مصاحبه ای با خبرگزاری آسوشیتدپرس در حاشیه این کنفرانس بر لزوم تلاش های بیشتر به منظور افزایش تاب آوری درمقابل تغییرات اقلیمی فراروی انسان تاکید کرد.
الهاج آسی در این مصاحبه هشدار داد که آثار شوک های اقلیمی روز به روز شدیدتر می شود و تعداد و تکثر تعداد این رویدادها نیز در حال افزایش است.
الهاج آسی گفت: در دهه هزار و نهصد و هفتاد تعداد هشتاد تا صد بلای طبیعی ناشی از شوکها و مخاطرات اقلیمی در جهان رخ داد حال آنکه در سال دو هزار و هفده تعداد این موارد به چهارصد مورد رسید که نشان دهنده افزایش چهار برابری درمقایسه با چهار دهه پیش است. همین حالا که من صحبت می کنم فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر و تشکیلات آنها در سطح ملی کشورها با یکصدو دوازده شوک و مخاطره طبیعی دست و پنجه نرم می کند که بیش از نیمی از آنها به تاثیرات سوء تغییرات اقلیمی مربوط است.
گرنوت لاگاندا Gernot Laganda رئیس برنامه کاهش مخاطرات بلایای طبیعی و تغییرات اقیلمی در برنامه جهانی غذا نیز در حاشیه این کنفرانس گفت: نه تنها لازم است کمک های بشردوستانه بیشتر شود بلکه لازم است با پیامدهای وقوع موارد شدید تغییرات اقلیمی که با شدت و تکرار بیشتری رخ می دهد نیز مقابله شود به طوریکه از رویکرد پاسخ به بحران به رویکرد مدیریت ریسک چرخش داشته باشیم. پیش بینی می کنیم با گرم شدن کره زمین به میزان دو درجه سانتیگراد، حدود یکصد و هشتاد و نه میلیون نفر در جهان به شمار افرادی افزوده خواهد شد که در وضعیت فقدان امنیت غذایی قرار خواهند گرفت. براورد می کنیم اگر دمای کره زمین چهار درجه بیشتر شود و هیچ کاری صورت نپذیرد، تعداد این افراد در جهان به یک میلیارد نفر برسد درنتیجه لازم است اقدام قطعی در این زمینه صورت پذیرد. همین حالا هم شوک های اقلیمی سبب آوارگی بیست و دو میلیون و پانصد هزار نفر در جهان در سال می شود و این رقم در حال افزایش قابل توجه است. تغییرات اقلیمی به شدت با مسئله وقوع مناقشه های بشری گره خورده است. ده کشور جهان که در حال حاضر درگیر جنگ هستند ازجمله سوریه و یمن و جمهوری دموکراتیک کنگو در دامن مشکلات شدید اقلیمی نیز گرفتار هستند.