پخش زنده
امروز: -
گوردون براون گفت: تنها راه برون رفت از شرایط موجود برگزاری همه پرسی دوباره بر سر خروج انگلیس از اتحادیه اروپاست.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما، نخست وزیر پیشین انگلیس تاکيد کرد برای اجرای نتیجه همه پرسی درباره خروج این کشور از اتحادیه اروپا همه پرسی دیگری برگزار شود.
"گوردون براون" با اشاره به اختلافات درون احزاب و حاکمیت درباره خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و چگونگی اجرای آن گفت: تنها راه برون رفت از شرایط موجود برگزاری همه پرسی دوباره بر سر خروج انگلیس از اتحادیه اروپاست.
نخست وزیر اسبق انگلیس تاکید کرد: چنانچه بریتانیا با اتحادیه اروپا بر سر چگونگی خروج از این اتحادیه به توافق نرسد و مجبور شود بدون توافق از آن خارج شود ضرورت همه پرسی دوم در این باره بیشتر خواهد شد.
در حالی که ۲۹ مارس امسال پایان مهلت تعیین شده برای آغاز روند خروج انگلیس از اتحادیه اروپاست، انگلیس و اتحادیه اروپا هنوز نتوانسته اند درباره چگونگی خروج و اختلافاتی که برای تحقق آن وجود دارد؛ به توافق نهایی برسند.
این موضوع گمانه زنیها برای خروج بدون توافق انگلیس از اتحادیه اروپا را تقویت کرده است و اتحادیه اروپا نیز درباره پیامدهای جدایی بدون توافق به لندن هشدار داده است.
اختلافات درباره چگونگی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا نه تنها میان انگلیس و اتحادیه اروپا بلکه در میان احزاب سیاسی در بریتانیا حتی حزب حاکم محافظه کار نیز سبب اختلافات عمیق شده است تا جاییکه منجر به استعفای "دیوید دیویس" وزیر برگزیت و "بوریس جانسون" وزیر خارجه انگلیس شد آنهم زمانی که "ترزا می" نخست وزیر این کشور برای خروج از بن بست مذاکرات طرحی را در چکرز (کاخ تابستانی نخست وزیر) ارائه کرد که به طرح چکرز مشهور شده است.
پیامدهای ناشی از ابهام در نحوه خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و روشن نبودن چشم انداز روابط انگلیس و اتحادیه اروپا پس از برگزیت بنا بر اعلام کارشناسان تا کنون میلیاردها پوند به اقتصاد انگلیس زیان وارد کرده است و بسیاری از سرمایه گذاریها را مختل و شمار زیادی از شرکتها را به تعطیلی کشانده است.
کوچ شرکتها از انگلیس به دیگر کشورهای اروپایی و تهدید به خروج در صورت دست نیافتن به توافق نیز بر مشکلات و شمار بیکاران در این کشور افزوده است.
شرکت ایرباس که بالهای هواپیماهایش در انگلیس ساخته میشود، اعلام کرد: چنانچه انگلیس نتواند به توافقی دست یابد که آنان بتوانند به موقع به تعهدات خود عمل کنند مجبورند کارخانه خود را با ۱۴ هزار کارمند به کشور دیگر وعضو اتحادیه اروپا منتقل کنند. شرکتهای بزرگ خودروسازی فعال در انگلیس که برای ۸۵۰ هزار نفر در این کشور شغل ایجاد کرده اند از جمله جگوار، لندرور، بی. ام. دبلیو. نیسان و برخی دیگر از شرکتهای خودرو سازی، انگلیس را به توقف سرمایه گذاری و خروج از این کشور تهدید کرده اند.
علاوه بر اینها بانکها و برخی از شرکتهای بین المللی بزرگ اعلام کردند بخشی از فعالیتها و دفاتر مرکزی خود را به دیگر کشورها منتقل خواهند کرد تا علاوه بر کاهش هزینه بتوانند بر مشکلات ناشی از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا فایق آیند.
بر اساس برآورد کارشناسان بیش از ۱۰ هزار شغل در بخش مالی و بانکداری انگلیس که عمدتا در سیتی لندن قرار دارند در صورت توجه نداشتن به شرایط آنها هنگام خروج در معرض تهدیدند. سوم تیر ماه سال ۱۳۹۵ حدود ۵۲ درصد مردم بریتانیا شامل انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی در یک همه پرسی به خروج کشورشان از اتحادیه اروپا رای دادند. بر اساس نتایج چندین نظر سنجی در ماههای اخیر؛ بسیاری از افرادی که به خروج کشورشان از اتحادیه اروپا رای داده اند؛ اعلام کردند: فریب برخی اظهارات درباره بهبود اوضاع در صورت خروج را خورده اند و اکنون که پیامدهای اولیه آن را لمس و از مشکلات آن آگاه شده اند، پشیمانند و چنانچه همه پرسی دیگری برگزار شود به ماندن کشورشان در اتحادیه اروپا رای خواهند داد، اما "ترزا می" برگزاری همه پرسی مجدد در این باره را رد کرده است.