به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روزنامه فایننشال تایمز ؛ سازمان کشورهای صادر کننده نفت -اوپک- اعلام کرد عواملی بر بازار نفت تاثیر گذاشته است که تحت کنترل اوپک قرار ندارد.
در این گزارش آمده است: دبیرکل اوپک با اشاره غیر مستقیم به موضع دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در ارتباط با ایران و سیاست های تجاری آمریکا، اعلام کرد عواملی خارج از کنترل اوپک بر بازار جهانی نفت تأثیر گذاشته است.
محمد بارکیندو گفت: رویدادهای فرعی و غیر اساسی می توانند بر تلاش های برای برقراری ثبات تأثیر گذار باشند. ما سخت در تلاشیم تا این تأثیرات و ابهامات را تعدیل کنیم.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا بارها در توئیتر از اوپک به سبب ناتوانی اش در کنترل بهای نفت انتقاد کرد. بهای نفت برنت دریای شمال در هفته گذشته به بیش از هشتاد و شش دلار در هر بشکه رسید.
اما این رابطه خصومت آمیز آمریکا با ایران -از جمله خارج شدن واشنگتن از توافق هسته ای با تهران و اعمال تحریم بر صادرات نفت ایران- است که سبب افزایش بهای نفت در بازارهای جهانی شد.
بارکیندو در حاشیه نشست پول و نفت در لندن در پاسخ به سوالی در ارتباط با انتقادهای ترامپ از اوپک گفت: بازار به صورت فزاینده ای تحت تأثیر تصمیماتی قرار دارد که در جاهای دیگر اتخاذ می شود.
بارکیندو گفت: بهای بالای نفت اکنون تحت تأثیر برداشت ها در ارتباط با کمبود احتمالی نفت قرار دارد و سئوالات در ارتباط با این موضوع افزایش یافته است که آیا دیگر کشورها قادر خواهند بود کاهش نفت ناشی از ایران را جبران کنند یا خیر.
وي گفت افزایش بهای نفت در حال ایجاد اختلال در تلاش های مشترک در میان اوپک و تولید کنندگان خارج از این گروه همانند روسیه به منظور ایجاد توازن در عرضه و تقاضاست.
بارکیندو اضافه کرد: در حالی که درباره ظرفیت تولید اضافی نگران است، اما عرضه نفت بازار در حال حاضر همچنان به اندازه کافی است و عربستان سعودی و روسیه در صورت لزوم نفت بیشتری تولید خواهند کرد. نگرانی های فزاینده ای در ارتباط با چشم انداز تقاضا برای نفت طی ماه های آتی وجود دارد به ویژه در بحبوحه تداوم اختلافات در تجارت در سطح جهان که می تواند سبب بازسازی ذخایر شود.
این گونه اقدامات تلافی جویانه شامل تعرفه های گمرکی آمریکا علیه محصولات چینی به ارزش کلی دویست و پنجاه میلیارد دلار و اعمال تعرفه بر فولاد و آلومینیوم وارداتی از اتحادیه اروپا، مکزیک و کاناداست.