پخش زنده
امروز: -
معاون سیاسی بسیج اساتید تهران: ایران هیچ گاه بن بستی نداشته و با وجودتحریمها پیشرفت چشمگیری داشته است.
روح الله سلگی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: جمهوری اسلامی ایران با اتکا به جوانانی که برخی متصدیان اجرایی اعتقادی به آنان و مدیریت جوانگرا ندارند توانست به پیشرفت هایی دست یابد که در منطقه خاورمیانه و حتی در جهان جزو برترین های علمی باشد.
وی گفت: جوانان در المپیادها و در دیگر عرصه های علمی جهانی درخشیده اند و در فناوری های نوین همچون نانو و فناوری هسته ای توانسته ایم با اتکا به آنان قدرت اول منطقه و حتی جزو برترین های جهان باشیم.
سلگی با اشاره به اینکه حدود 10 روز پیش 290 نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاه ها در نامه ای خطاب به مردم، مشکلات کشور را بدون ارائه راهکار یا برون رفت مطرح کردند افزود: 900 نفر از بسیجیان عضو هیأت علمی دانشگاه های کشور در پاسخ به این نامه پر از یأس، نامه ای دیگر مشتمل بر بیان ظرفیت های کشور منتشر کردند.
معاون سیاسی بسیج اساتید تهران بزرگ اضافه کرد: در این نامه پیشرفت های کشور در مقایسه با پیش از انقلاب اسلامی و در بُعدی دیگر در مقایسه با دیگر کشورهای منطقه مطرح شد.
سلگی خطاب به مردم ایران بیان کرد: از یک قرن گذشته دو جریان فکری به تعاطی اندیشه (برخورد دیدگاه ها) پرداخته اند.
وی افزود: یک جریان متأثر از نظریه پردازانی همچون تقی زاده ها بوده است که نتیجه آن قرارداد 1919 بود که شمال ایران را منطقه نفوذ شوروی سابق و جنوب کشور را منطقه نفوذ انگلیس تقسیم کرد.
سلگی اضافه کرد: این نگرش را مقایسه کنید با هشدار و اعلام و تذکر مقام معظم رهبری به امریکا که منطقه غرب آسیا حوزه نفوذ آنها نیست و حق ندارند در این منطقه حضور پیدا کنند.
وی گفت: نظریه ای که در سپهر سیاسی ایران به وادادگی منجر شد باید با دیدگاهی که براساس ظرفیت های درونی کشور و توانمندی هایمان از بن بست ها نجات پیدا می کنیم مقایسه شود.
معاون سیاسی بسیج اساتید تهران بزرگ افزود: شرایط اقتصادی کشور دچار نابسامانی هایی است اما در کنار مشکلات کشور جای توانمندی ها نیز نباید خالی باشد و ظرفیت ها نیز باید بیان شود.
سلگی گفت: در نامه آن استادان جای شاکی و متهم عوض شده چرا که اگر ضعفی هم در اداره کشور وجود دارد از جانب احزابی است که آنان یا از آن حمایت کرده اند و یا با آنان همکاری داشته اند و این فرار رو به جلو قابل پذیرش نیست.
وی افزود: باید ظرفیت ها و موفقیت های کشور نیز بیان شود و اگر هم اشکالی هست با آرامش به گونه ای بیان شود که روحیه نشاط و امید در جامعه طنین انداز شود.
سلگی گفت: همواره برای تبیین سیاست ها و پذیرش قراردادها موافقان و مخالفانی در کشور وجود داشته اند که این طبیعی است اما نحوه مواجهه با منتقدان گاه قابل پذیرش نیست.
وی افزود: جامعه دانشگاهی نمی پذیرد کسانی که از آزاداندیشی و تکثر اندیشه ها و دموکراسی دفاع می کنند با منتقدان اینگونه برخورد کنند.
سلگی گفت: برای مثال برجام منتقدانی داشت که دیدیم نظرهای آنان که دلسوز بودند به کرسی نشست اما در برجام منتقدان را کاسبان تحریم می خواندند و امروز نیز منتقدان FATF را متهم به تروریسم می کنند.
وی افزود: جای سوال است که اتهام به منتقدان چگونه با اعتقاد به تکثراندیشی همخوانی دارد.
معاون سیاسی بسیج اساتید تهران بزرگ گفت: برخی قراردادها در تاریخ معاصر ایران بعد از دو یا سه دهه ابعاد مختلفشان برای مردم روشن شد اما در برجام که خیلی از آن نگذشته است امریکا توافقنامه را از دستور کار خارج کرد و برجام عملاً فایده ای برای ما نداشت.
سلگی افزود: ما در برجام آنچه داشتیم در اختیار غرب قرار دادیم و در بخش هسته ای امتیازاتی از دست دادیم که عملاً دستاوردی برای ما نداشت.
وی اضافه کرد: نمونه عینی قراردادی که منتقدان یک حرف زدند و آنان را به باد تهمت گرفتند و برخلاف ادعاهایشان که اعتقاد به دموکراسی داشتند بیان دیدگاه های متفاوت را تحمل نکردند.
سلگی در ادامه گفت: موضوعاتی همچون امید به زندگی در کشور که از 55 سال به بیش از 75 سال افزایش یافته و فناوری های نوین همچون نانوفناوری و دیگر فناوری های پیشرفته در کشور در دهه های اخیر با اتکا به جوانان ایجاد شده است.
وی افزود: ما ضعف ها را می دانیم اما نقاط قوت را نیز باید بگوییم.
سلگی گفت: با همه تحریم ها و مشکلات همچون هشت سال دفاع مقدس، اما فناوری های نوین با اتکا به جوانان در منطقه و جهان برتر شده است.