حمایت سازمان جهانی فائو از توسعه کشت سویا در اردبیل
مشاور بین المللی سازمان خواربار جهانی (فائو) در سفر به استان اردبیل از حمایت این سازمان بین المللی از توسعه کشت انواع دانه های روغنی به ویژه سویا در استان اردبیل خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، دکتر «پائول رابرتو گلرانی» در این باره گفت: هدف ما این است که تمامی تجربیات و اندوخته های خودمان در کشور برزیل را استان اردبیل بکار بگیریم و با تبادل اطلاعات علمی با متخصصین ایرانی ، به راهکارهایی دست یابیم که حداکثر محصولات دانه های روغنی را در واحد سطح تولید کنیم. وی با اشاره به کشت ارقامی از گیاه سویا در دشت مغان که سازگاری مناسبی با آب و هوای این منطقه دارند ، تاکید کرد: آخرین فناوریها و تکنولوژی های مرتبط با کشت سویا می بایست در این نقطه از کشور پهناور ایران ماندگار و بومی شود و سازمان فائو در این رابطه آماده هرگونه حمایت است. وی با یادآوری اهمیت گیاه سویا در تامین روغن غذایی مورد نیاز بشر و استفاده از تفاله این محصول در صنایع غذایی جانبی گفت: در حال حاضر وضعیت کشت این محصول در استان اردبیل و به ویژه دشت مغان مطلوب و رو به توسعه است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل هم در این بازدید گسترش همکاری بین سازمان جهاد کشاورزی استان با سازمان خوار و بار جهانی فائو را برای توسعه کشت سویا در استان بسیار خوب و سازنده توصیف کرد . خلیل نیکشاد افزود : دنیای کشاورزی امروزی با چالش های بسیار مهمی همچون چالش آب و خاک و انواع آفت ها روبروست و استفاده از تجربیات جهانی می تواند میزان آسیب پذیری بخش کشاورزی کشور را به حداقل برساند و روند توسعه آن را تسریع کند.