بعد از مطرح شدن دوباره در جلسات لیگ برتر؛
پیشنهاد در حال فراموشی باشگاههای بسکتبال
برخی تیمهای لیگ برتری بسکتبال در جلسات هماهنگی ابتدایی، پیشنهادی را مطرح کردند که به طور جدی پی گیری نشد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ نمایندگان تیمهای لیگ برتری بسکتبال در جلسه ابتدایی لیگ پیشنهادی را مطرح کردند که پیش از این هم جسته و گریخته در سالهای قبل شنیده میشد.
در این جلسه پیشنهاد شد که اتحادیه باشگاهها با ساختار و مدیریت مستقل ایجاد شود. این پیشنهاد در جلسه دوم لیگ هم مطرح شد؛ اما اقدامی در این باره صورت نگرفت.
باشگاهها يا فدراسیون؟
پیشنهاد تشکیل اتحادیه باشگاهها به یک دلیل در حال حاضر عملی نمیشود. متولی اصلی تشکیل این اتحادیه مشخص نیست و فدراسیون با باشگاهها در این زمینه تعارفاتی دارند.
طبق صحبتهای مسئولان کمیته مسابقات فدراسیون بسکتبال، باشگاههای لیگ برتری علاقمند بودند که به طور مستقل اتحادیه باشگاهها را راه اندازی کنند و فدراسیون نفوذی در اتحادیه نداشته باشد.
برخی نمایندگان باشگاهها در مقابل نظر دیگری دارند. امیرحسین صفرزاده مدیرعامل تیم شیمیدر تهران میگوید: "اینکه خود باشگاهها به طور مستقل، اتحادیه تشکیل دهند، به نوعی مقابله با فدراسیون میشود و نتیجهای ندارد. این تشکیلات حتما باید در کنار فدراسیون باشد و باشگاهها در آن بخشهایی که فدراسیون نمیتواند کاری انجام دهد، مثل بخش اقتصادی، فعالیتهایی انجام دهند."
به گفته صفرزاده ابتدا باید کار اتحادیه باشگاهها را به صورت محدود در ایران آغاز کرد و به تدریج حیطه اختیارات آنها را با افزایش ظرفیت و ایجاد فرهنگ افزایش دهند.
اسدالله کبیر رئیس هیئت بسکتبال گلستان و مدیرفنی تیم شهرداری گرگان هم تاکید میکند: "بالاخره یک نفر باید متولی این کار بشود. بهترین راه این است که فدراسیون از باشگاهها دعوت کند و بعد از تشکیل اتحادیه هم جلسات در همان محل فدراسیون یا یکی از شهرستانها برگزار شود. به این شکل خیلی از کارها با هماهنگی همین اتحادیه انجام میشود و معضلاتی مثل قیمت بازیکنان را میتوان پی گیری کرد."
استقبال از تشکیل اتحادیههای دیگر
لیگهای حرفهای بسکتبال دنیا از جمله NBA در کنار خود اتحادیههای مختلفی را دارند که منافع عوامل مختلف برگزاری مسابقات را به نحوی تامین میکنند.
حماد سامری سرمربی نفت آبادان که در جلسات لیگ برتر حضور نداشت، درباره تشکیل اتحادیهها میگوید: "این پیشنهاد را حالا از زبان شما میشنوم. به نظرم اگر اتحادیه مربیان، بازیکنان و داوران هم تشکیل شود، برای بسکتبال خیلی خوب است و به ایجاد چارچوب و نظم هم کمک میکند."
گفته میشود تشکیل این اتحادیهها حتی به صورت مستقل هم از طریق وزارت کشور قابل پی گیری است و اتحادیهها از مصادیق سازمانهای مردم نهاد به حساب میآیند که اگر ارادهای در بین صنفهای مختلف درگیر بسکتبال وجود داشته باشد؛ امکان تشکیل آنها وجود دارد. تفاوتهای مربوط به اتحادیههای داخل هر رشته ورزشی البته جای پی گیری بیشتر دارد و راحتترین راه همان ورود فدراسیون به ماجرا به نظر میرسد.
بی ثباتی باشگاه ها، مشکل اصلی
یکی از مشکلات در راه تشکیل اتحادیه باشگاه ها، بی ثباتی اسپانسرهایی است که کار را برای تشکیل چنین اتحادیهای سخت میکند. در واقع گفته میشود چنین اتحادیههایی مربوط به جمعی از باشگاههای حرفهای میشود که وضعیت سالهای بعد آنها هم مشخص است؛ اما در ورزش ایران به جز فوتبال، سایر رشتهها با مشکل بی ثباتی باشگاهها مواجهند.
با این وجود تعدادی باشگاه ریشه دار در لیگ برتر بسکتبال دیده میشوند که حتی با کناره گیری از لیگ برتر در لیگهای پایینتر یا ردههای پایه به فعالیت خود ادامه میدهند.
پتروشیمی بندرامام، دانشگاه آزاد، شهرداری گرگان، مهرام تهران، کاله مازندران و .. نمونههایی از این باشگاهها هستند. ذوب آهن اصفهان یکی دیگر از تیمهای ریشه دار نیز بار دیگر به عرصه بسکتبال بازگشته و شیمیدر تهران هم در دهه نود فعالیتهای خود را با یک سال تعطیلی ادامه داده است.
فرزاد کوهیان سرمربی تیم ذوب آهن اصفهان هم نظر مثبتی درباره تشکیل اتحادیه باشگاهها دارد و میگوید: "این کار قطعا مثبت است و به خصوص بخش خصوصی در برگزاری مسابقات و بازاریابی میتوانند کمک بیشتری کنند. ضمن اینکه تشکیل چنین اتحادیهای شاید به ماندگاری باشگاهها در لیگ هم کمک کند و باشگاهها حس کنند که برای لیگ خود کار میکنند. "
راههای رفته
چند ماه قبل بهمن سلیمانی مدیرعامل کاله مازندران هم گفته بود که سه سال قبل پیشنهاد تشکیل اتحادیه را داده بود. او ادامه میدهد: "برای این کار با یکی از افرادی که در وزارت ورزش کار میکرد و بازنشسته شده بود، جلساتی برگزار کردیم تا مسئولیت این کار را برعهده بگیرد؛ اما علی رغم استقبال مدیران باشگاهها از این طرح، اکنون در اجرای آن مانده ایم."
باید دید پیشنهاد امسال هم همان راه سالهای گذشته را میرود یا بالاخره باشگاهها و فدراسیون بسکتبال به دنبال راهکاری برای عملی کردن آن میروند.