به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، محمدرضا پورابراهیمی افزود:یکی از مباحث مطرح شده در جلسه غیرعلنی امروز تصمیم گیری در خصوص یارانه بنزین بود که متاسفانه امروز به شکل متفاوتی از هدف گذاری کشور در حال اجراست و باید تصمیم عاجلی برای آن گرفته شود.
وی ادامه داد: پیشنهادهایی از سوی دولت ، کمیسیون اقتصادی ، کمیسیون برنامه و بودجه و مرکز پژوهش های مجلس ارایه شد که اولین پیشنهاد در حوزه مصرف سوخت، بازگشت به همان متوسط 60 لیتر برای هر خودرو است و در حال حاضر مصرف روزانه ما متاسفانه از 90 میلیون لیتر نیز گذشته و این امر نشان می دهد یک دوم منابع ما یا در قالب قاچاق و یا اضافه مصرف در حال اتلاف است .
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه دو سناریو برای این موضوع در نظر گرفته شده است اظهار داشت: این سناریو در نظر گرفتن سرانه مصرف برای هر خودرو و هر فرد است که هریک ویژگی و نکات مثبت و منفی دارد .
پورابراهیمی افزود: مقرر شد این موضوع در جلسه مشترک دولت و مجلس بررسی و جمع بندی شود و ظرف مدت دو هفته و حداکثر یک ماه آینده تصمیم گیری نهایی در خصوص موضوع سوخت در کشور انجام و اعلام شود.
وی در ادامه با بیان اینکه موضوع مربوط به تفاوت نرخ ارز دیگر مبحث مطرح شده در جلسه غیرعلنی امروز بود اظهار داشت: براساس لایحه بودجه سال 97 نرخ تبدیل دلار به ریال 3 هزار و 800 تومان درنظر گرفته شده که در حال حاضر این عدد در بحث بودجه متفاوت شده و پیشنهاد ما این بود که سازمان برنامه و بودجه روی این اعداد کار ومحاسبات لازم را انجام دهد.
وی تصریح کرد: به رغم تحریم ها و اقداماتی که از سوی آمریکایی ها انجام گرفته پیش بینی ما این است که به دلیل افزایش جهانی قیمت نفت، میزان درآمد نفتی ما حتی با اعلام تحریم ها نیز تغییر چندانی نکند.
پورابراهیمی ادامه داد: البته باید با تدبیر دولت و حمایت مجلس موضوع فروش نفت به عنوان یکی از موضوعات مهم پیگیری شود اما در هر صورت پیش بینی ما در خصوص قیمت نفت بسیار بالاتر از پیش بینی ما در بودجه سال 97 بوده است.
وی با بیان اینکه قیمت جهانی نفت از میانگین متوسط 70 دلار گذشته است اظهار داشت: مجموع درآمد نفتی ما به احتمال زیاد می تواند بخش زیادی از هدف گذاری بودجه را به رغم اعمال تحریم ها پاسخ دهد و اگر این امر محقق شود درآمد نفتی دولت عددی می شود که تنها بخشی از آن برای تامین کالاهای اساسی اختصاص می یابد.
پورابراهیمی ادامه داد: ما به التفاوت قیمت کالاهای اساسی و عرضه دلارهای ناشی از فروش نفت در سامانه نیما و یا بازار سوم ، میزان ریال جدیدی برای دولت ایجاد می کند که در جلسه امروز مقرر شد میزان این اعداد و ارقام استخراج شود و ما بتوانیم برای نیمه دوم امسال دو تصمیم مهم را مدنظر قرار دهیم.
وی با اشاره به این دو تصمیم اظهار داشت : اولین تصمیم این است که چگونه از این محل درآمد، بخشی از قدرت خرید مردم را که به علت تحریم ها کاهش یافته جبران کنیم که یا در قالب افزایش پرداخت یارانه و یا در قالب افزایش میزان سبدهای حمایتی خواهد بود.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: تصمیم دوم بررسی امکان افزایش حقوق و دستمزد برای جبران بخشی از کاهش قدرت خرید مردم است .
پورابراهیمی ادامه داد: امیدواریم با نشست امروز و جمع بندی هیات رییسه بتوانیم ظرف یک تا دو هفته آینده جمع بندی نهایی را انجام دهیم و با دولت به توافق مشترک برسیم تا بتوان گام های موثری برای کاهش مشکلات و دغدغه های اقتصادی مردم برداشت.