ماجرای خاشقجی ممکن است تلقی دولت های غربی درباره بن سلمان را تغییر دهد
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از بی بی سی، ماجرای ناپدید شدن و قتل احتمالی خاشقجي در کنسولگری عربستان سعودی در استانبول ممکن است دولت های غربی را به تجدید نظر در تلقی خود از ولیعهد عربستان و سرکوبگری بیرحمانه وی علیه مخالفان مجبور کند.
مارک لوون خبرنگار این شبکه در استانبول درباره آخرین تحولات مربوط به ماجرای ناپدید شدن روزنامه نگار برجسته عربستانی گفت وزارت امور خارجه ترکیه اعلام کرده است مقامات سعودی به مقامات ترکیه اجازه داده اند کنسولگری عربستان سعودی در شهر استانبول را تفتیش کنند. جمال خاشقجی از یک هفته قبل پس از آنکه برای دریافت اوراق مربوط به جدایی اش از همسر سابق خود وثبت ازدواج جدیدش وارد این کنسولگری شد ناپدید شده است. ما نمی دانیم تفتیش کنسولگری چه زمانی انجام خواهد گرفت اما انتظار می رود این کار به زودی انجام بگیرد. البته کنسولگری ها و سفارتخانه ها جزو خاک کشورهای اداره کننده آنها محسوب می شوند و برای همین است که ترکیه برای این تفتیش از مقامات سعودی اجازه خواسته است.
همچنین گزارش هایی از تلویزیون دولتی ترکیه دریافت کرده ایم که حاکی است مقامات امنیتی به این تلویزیون گفته اند 15 فرد سعودی که سه شنبه گذشته ، یعنی در همان روز ناپدید شدن خاشقجی از عربستان به استانبول آمدند، به اعتقاد این مقامات در ناپدید شدن وی نقش داشته اند. مقامات امنیتی ترکیه همچنین گفته اند این 15 نفر تصاویر دوربین های نظارتی داخل کنسولگری را با خود به عربستان بردند. برادر محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، که سفیر کنونی این کشور در آمریکاست، گفته است همه گزارش هایی که حاکی است جمال خاشقجی در کنسولگری عربستان در استانبول ناپدید شد، یا اینکه مقامات سعودی وی را بازداشت کرده اند یا به قتل رسانده اند، کاملا کذب و بی پایه و اساس است. بنابراین، دو روایت کاملا متضاد درباره اینکه بر سر این روزنامه نگار ناراضی برجسته عربستانی چه آمده است، وجود دارد.
خبرنگار بی بی سی در استانبول همچنین درباره واکنش رسانه ها و مطبوعات به حادثه ناپدید شدن خاشقجی گفت این ماجرای مهمی است. اگر ثابت شود که خاشقجی در کنسولگری عربستان به قتل رسیده است، این نخستین مورد از چنین حادثه ای برای یک روزنامه نگار خواهد بود. این اتهامی بسیار بزرگ است که ترکیه مطرح کرده است. البته عربستان سعودی به شدت این اتهام را رد می کند. این ماجرا در راس خبرهای مطبوعات و رسانه های ترکیه و جهان قرار دارد. این ماجرا به سبب روابط عربستان سعودی با غرب و تلاش های محمد بن سلمان برای جلوه دادن چهره ای ملایم تر از کشورش یک بعد بین المللی نیز پیدا کرده است. اگر معلوم شود که خاشقجی با یک نقشه از قبل طراحی شده در داخل کنسولگری عربستان در استانبول به قتل رسیده است، پیامدهای بسیار مهم نه فقط برای روابط ترکیه با عربستان، بلکه همچنین برای روابط دولت های غربی با عربستان سعودی خواهد داشت. این ماجرا ممکن است دولت های غربی را به تجدید نظر در تلقی خود از ولیعهد عربستان و سرکوبگری بیرحمانه وی علیه مخالفان مجبور کند. البته مقامات سعودی فعلا ادعا می کنند که گزارش ها درباره کشته شدن خاشقجی کاملا کذب است و او کنسولگری را اندکی پس از وارد شدن به آن در سه شنبه گذشته ترک کرد.