پخش زنده
امروز: -
وزیر بهداشت گفت: با توسعه کسب و کارهای دیجیتال در حوزه سلامت میتوان در جهت کاهش هزینههای درمان و ارائه خدمات گام برداشت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر سید حسن قاضی زاده هاشمی در مراسم امضای تفاهم نامه با معاونت علمی و فناوری در خصوص توسعه و حمایت از کسب و کارهای دیجیتال در حوزه سلامت افزود: از فعالیتهای علمی و پژوهشی در دولت، شتاب دهندهها و صندوقهای خطر پذیر تشکر میکنم.
وی گفت: سلامت و نقشی که این فناوریهای نوین در جهت رفاه حال مردم در بخش تشخیص و درمان دارد از اهمیت زیادی برخوردار است و متأسفم از اینکه در این بخش نتوانستیم فرصتها را ایجاد کنیم.
قاضی زاده هاشمی افزود: در بخش تشخیص کار کردیم و در بخش خدمات عقب هستیم و هزینه تمام شده برای مردم گران میشود.
وی گفت: کارهای مقدماتی در این زمینه انجام و چند جلسه کار شده است و متعاقب این تفاهم نامه کارهایی در جهت رفاه مردم و کاهش هزینه خدمات انجام میشود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به لزوم استفاده مردم سراسر کشور از امکانات مساوی درمان افزود: سونوگرافی و سی تی اسکن از خدماتی است که همه نیازمندند و تهیه امکانات، یک بخش است که در طرح تحول سلامت توانستیم بیش از یک چهارم کل تختهای بیمارستانی را اضافه کنیم.
وی گفت: بیش از ۵۰۰ دستگاه سونوگرافی روانه مناطق مختلف کردیم که این دستگاهها نیاز به رادیولوژیست دارند که چندین سال زمان برای تربیت آنها لازم است.
قاضی زاده هاشمی افزود: در این خصوص یکی از شرکتهای دانش بنیان اصفهان طرحی را پیشنهاد داده بود که ما را بی نیاز از حضور رادیولوژیست در کنار دستگاه میکرد.
وی گفت: در این طرح از طریق دوربین و یک شخص آموزش دیده امکان کار با دستگاه رادیولوژی فراهم میشود و هزینه رفت و آمد کاهش مییابد.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی افزود: از این قبیل موارد در حوزه پزشکی زیاد است، در وزارت بهداشت بالای ۵۰ هزار مراجعه شونده است که میتوان با استفاده از این کسب و کارها آنها را کاهش داد.
وی گفت: در معاونتهای وزارت بهداشت باید از سنتها دور شویم و به علم روی آوریم و باید منافع مردم و راحتی مردم در نظر گرفته شود.
در حاشیه امضای تفاهمنامه با معاونت علمی، وزیر بهداشت در جمع خبرنگاران به تصمیمات اخیر این وزارتخانه برای پذیرش دانشجویان رشتههای پزشکی ایرانی شاغل به تحصیل در دانشگاههای خارجی اشاره کرد و افزود: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده هر فردی که تا یک ماه و نیم آینده در دانشگاههای خارج از کشور ثبت نام کند، با شرط گذراندن ۷۲ واحد میتواند در دانشگاههای داخل ادامه تحصیل دهد.
وی با تأکید بر اینکه رتبههای دانشگاههای خارجی نباید کمتر از ۷۰۰ باشد، گفت: از ابتدای دولت یازدهم تاکنون شرط انتقال دانشجویان پزشکی به داخل دارا بودن رتبه کمتر از ۷۰۰ است و با توجه به مشکلات ارزی ایجاد شده، این دسته از دانشجویان نه تنها ۷۲ واحد بلکه با گذراندن ۳۶ واحد میتوانند در دانشگاههای داخل ادامه تحصیل دهند.
قاضی زاده هاشمی افزود: بر این اساس دانشجویانی که از ابتدای سال ۲۰۱۹ اقدام به ثبتنام در دانشگاههای خارج از کشور در یکی از رشتههای پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و ... میکنند، باید تا پایان دوره تحصیل در همان دانشگاه ادامه تحصیل دهند و مجاز به انتقال به داخل کشور نیستند.
وی با اشاره به کمرنگ شدن آزمون سراسری به عنوان دلیل اصلی این موضوع گفت: انتقال این دسته از دانشجویان به داخل نوعی تبعیض برای جوانان مستعد است و بازگشتن به کشور حتی با شرط آنکه دو ترم خوانده باشد، موجب میشود که صندلی سایر دانشجویان مستعد را پر کنند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص حمایت از استارت آپهای حوزه سلامت افزود: از این کسب و کارها با نگاهی به دور از سنتها حمایت میشود، اما دقت ویژهای به بحث سلامت مردم خواهد شد.