پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما از لندن ؛ هواداران صلح و مخالفان جنگ در انگلیس، در نامه ای خطاب به نخست وزیر این کشور، تداوم حضور نظامیان انگلیسی را در افغانستان، محکوم کردند و پایان مداخله نظامی در این کشور را خواستار شدند .
"ائتلاف جنگ را متوقف کنید" در اطلاعیه ای اعلام کرد به مناسب هفدهمین سالروز حمله آمریکا و انگلیس به افغانستان و تداوم حضور نظامیان انگلیسی در افغانستان، نامه اعتراض امیزی به دفتر تراز می، نخست وزیر انگلیس تحویل داده شد.
در این اطلاعیه آمده است روز شنبه 7 اکتبر (14 مهر ماه) برابر با هفدهمین سالگرد حمله آمریکا، انگلیس و شماری از متحدان این دو کشور و اشغال افغانستان است. براساس این اطلاعیه، فقط 217 هزار نفر از مردم افغانستان، بر اثر جنگ تحمیل شده بر آنان جان باختند و 3546 نظامی ناتو، از جمله 456 نظامی انگلیسی نیز در حمله به افغانستان جان دادند.
به نوشته "ائتلاف جنگ را متوقف کنید" اکنون دولت انگلیس بر شمار نظامیانش در افغانستان می افزاید.
نامه اعتراض امیز هواداران صلح در انگلیس را برایان انو (Brian Eno) موسیقی دان، آهنگساز و رهبر "ائتلاف جنگ را متوقف کنید"، مراد قریشی رئیس "ائتلاف جنگ را متوقف کنید"، لیندزی جرمن (Lindsey German) مدیر "ائتلاف جنگ را متوقف کنید"، مری دابین (Mary Dobbin)، نماینده صداهای بدون خشونت و کیت هادسون (Kate Hudson)، دبیرکل ائتلاف مبارزه برای خلع سلاح هسته ای، تحویل دفتر نخست وزیری انگلیس دادند.
در اطلاعیه "ائتلاف جنگ را متوقف کنید" به نقل از کریس نینهام (Chris Nineham)، معاون این ائتلاف آمده است: دخالت نظامی غربی ها در افغانستان، رنج، ویرانی و مرگ برای افغانستان در پی داشت و پس از 17 سال، اکنون طالبان بیش از نیمی از این کشور را در دست دارد.
به مناسبت سالگرد حمله 17 سال پیش آمریکا و انگلیس به افغانستان و اشغال ان کشور، اوایل این هفته برنامه های اعتراض آمیز متعددی در شهرهای انگلیس برگزار شد .
بر اساس گزارش سازمانهای بین المللی پس از 17 سال حضور نظامیان امریکایی و هم پیمانانش در افغانستان نه تنها امنیت وعده داده شده در این کشور محقق نشده بلکه بیم حمله هواپیماهای بدون سرنشین امریکا و کشتار زنان و کودکان به کابوسی برای خانوارها مبدل شده است .
یونیسف نیز با ابراز نگرانی از وضعیت کودکان در افغانستان اعلام کرده در حال حاضر حدود نیمی از کودکان در افغانستان به علت شرایط نامناسب امنیتی و معیشتی و نبود امکانات لازم از تحصیل محروم مانده اند که این امار در برخی ولایات به 85 درصد می رسد .
کارشناسان معتقدند امریکا و هم پیماناش نه تنها اقدام در خوری برای تامین امنیت وعده داده شده در افغانستان شکل نداده اند بلکه برای تامین امکانات اولیه معیشتی و بهداشت و درمان افغانستان نیز به وعده های خود عمل نکرده اند ، طوریکه هم اکنون مرگ و میر زنان هنگام زایمان پنج برابر مرگ ناشی از جنگ شده است .
در هفدهمین سال حضور امریکا و همپیماناش در افغانستان گزارشهای سازمان ملل متحد و سازمانهای خیریه از نیازمند بودن 12 میلیون نفر به کمک حکایت دارد که تاکید شد چها رمیلیون نفر از انان به کمک فوری نیاز دارند .
سازمانهای بین المللی مبارزه با مواد مخدر نیز از افزایش چشمگیر سطح زیر کشت خشخاش و تولید مواد مخدر در افغانستان ابراز نگرانی کردند .
براساس گزارشهای اعلام شده سطح زیر کشت خشخاش در افغانستان در آغاز تهاجم نظامی امریکا و هم پیماناش به افغانستان حدود هشت هزار هکتار بود که اکنون به بیش از 328 هزار هکتار رسیده و تولید مواد مخدر در این کشور را به 9 هزار تن در سال رسانده است .