پخش زنده
امروز: -
سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در مرحله دوم فروش ارز نیما، حدود ۱۷ هزار میلیارد تومان برای اشتغال روستایی اختصاص یافته است که در هیچ مقطع و دولتی این گونه به بخش روستایی توجه نشده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ محسنی بندپی در پنجمین همایش روز ملی روستا و عشایر افزود: روستا در جمهوری اسلامی ایران به عنوان نماد بوم، فرهنگ و تولید متاثر از تمدن ایرانی است.
وی گفت: اگر بخواهیم برای حفظ فرهنگ و تمدن خود در مرحله نخست و در مرحله دوم برای مقابله با تحریم های ظالمانه آمریکا اقدامی کنیم باید به توسعه روستا در ابعاد اقتصادی، اجتماعی و آموزشی توجه بیشتری کنیم.
محسنی بند پی با بیان اینکه اکنون در حال گذر اجتماعی و اقتصادی هستیم اظهار داشت: یکی از اثرات ناشی از این گذار، میل مهاجرت از روستا به شهر و افزایش حاشیه نشینی است.
وی با تاکید بر آسیب شناسی در این خصوص افزود: چرا توسعه روستایی با مشکل مواجه شده بود و از سوی دیگر دارای خشکسالی های فراوان در روستاها بودیم؟
سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه هزاران کشاورز بدون دانش کشاورزی فعالیت می کنند گفت: صدها هزار متخصص و فارغ التحصیل کشاورزی داشتیم اما زمین کشاورزی نداشتیم.
محسنی بندپی به پایین بودن بهره وری در باغداری در گذشته اشاره کرد و افزود: در گذشته نگاه سنتی به توسعه روستایی وجود داشت.
وی گفت: در این 5-4 سال اخیر اقدامات خوبی صورت گرفته است، شاید به نقطه ایده آل نرسیده باشیم اما در مسیر خوبی قرار گرفته ایم.
محسنی بندپی افزود: در این مدت به غیر از باغداری و کشاورزی به ابعاد و ظرفیت های دیگر روستاها نیز توجه می کنیم تا بتوانیم زمینه ماندگاری نسل دوم در روستاها را فراهم کنیم.
وی پرداخت یک و نیم میلیارد دلار به بخش توسعه روستایی را یکی از اقدامات در این دوره بیان کرد و گفت: این اقدام با همکاری بانک های عامل و صندوق توسعه ملی صورت خواهد گرفت.
محسنی بندپی بیمه اجتماعی روستاییان را از دیگر اقدامات بیان کرد و گفت: این اقدام یکی دیگر از زمینه های ماندگاری روستاییان در روستاها است.
سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: از 6 و نیم میلیون روستایی حدود یک میلیون و 660 هزار نفر از بیمه اجتماعی روستایی برخوردار شده اند.
وی به فراهم شدن بیمه اجتماعی چایکاران شهرهای شمالی و زعفران کاران استان خراسان اشاره کرد و گفت: از دیگر اقدامات این است که همه مهدهای کودک روستایی از یک وعده غذای گرم برخوردار شدند که با این کار 50درصد سوء تغذیه در این مناطق کاهش یافته است.
بندپی با اشاره به صاحب مسکن شدن همه خانواده های دو معلول به بالا افزود: همه پشت نوبتی های مستمری بگیران کمیته امداد و سازمان بهزیستی در فهرست مستمری بگیران قرار گرفته اند.
وی به افزایش حمایت اجتماعی دولت از روستاییان و مناطق محروم اشاره کرد و گفت: پرداختی به خانواده های تک نفره از 53 هزار تومان به 168 هزار تومان در سال 97 افزایش یافته است.
بندپی ابراز امیدواری کرد: روستاها به عنوان کانون تولید و اقدامات اثربخش و کانون توسعه کشور قلمداد شوند تا شاهد رشد بالندگی کشور باشیم.