پخش زنده
امروز: -
دو سناتور دموکرات آمریکایی در یادداشتی در سی ان ان، پایان همدستی آمریکا را در فاجعه انسانی در این کشور خواستار شدند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ دو سناتور دموکرات آمریکایی در یادداشتی در سی ان ان، ضمن انتقاد از سیاستهای دولت ترامپ در مشارکت در نبرد یمن، پایان همدستی آمریکا را در فاجعه انسانی در این کشور خواستار شدند.
به گزارش پایگاه اینترنتی سی. ان. ان، «الیزابت وارن» سناتور دموکرات از ایالت ماساچوست و «رو کانا» سناتور دموکرات از ایالت کالیفرنیا در یادداشتی در وبگاه این شبکه تلویزیونی، از سیاستهای دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در همدستی در نبرد یمن انتقاد کردند و خواستار پایان یافتن همدستی آمریکا در فاجعه انسانی این کشور و توقف استفاده از سلاح های ساخت آمریکا در کشتار یمنی ها شدند.
در این یادداشت آمده است: اوت امسال، وقتی که ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی حمله ای هوایی را به یمن انجام داد و جان 40 کودک بی گناه را گرفت، جهان با وحشت نظاره گر آن بود. این کودکان که زیر 10 سال بودند وقتی که اتوبوس مدرسه آنها در راه مدرسه بمباران شد، جان باختند. سلاح های استفاده شده در این بمباران مرگبار، ساخت آمریکا بود.
اولین بار نبود که چنین حادثه ای رخ می داد. در ماه ژوئن نیز حملات هوایی به کلینیک پزشکان بدون مرز یمن صورت گرفت. کاملا هم مشخص بود که این یک مرکز پزشکی است ولی باز هدف حمله قرار گرفت.
در آوریل نیز 20 غیرنظامی که بیشتر آنها از یک خانواده بودند در یک جشن عروسی در روستایی در شمال غربی یمن کشته شدند. در نتیجه جنگ یمن تاکنون دست کم 10 هزار یمنی کشته شده اند و بیش از دو میلیون نفر بی خانمان و 22 میلیون نفر نیز به کمک های بشر دوستانه نیاز دارند.
این دو سناتور آمریکایی در ادامه یادداشت خود نوشتند: این فاجعه انسانی یک شبه اتفاق نیفتاده است بلکه بیش از سه سال است که ائتلاف نظامی تحت رهبری عربستان و امارات عربی متحده در حال بمباران یمن به عنوان بخشی از نبرد نیابتی هستند. در طول این مدت آمریکا نیز بی سرو صدا در حال ارائه انتقال اطلاعات و مشاورههای نظامی به ائتلاف تحت رهبری عربستان است. دولت ما همچنین در آسمان به جنگندههای ائتلاف سعودی سوخت می دهد. دولت ما به این ائتلاف کمک می کند و مشاوره می دهد. دولت ما اجازه فروش بمب ها و موشک های ساخت آمریکایی را که ائتلاف در این جنگ استفاده می کند، داده و تصویب کرده است.
این دو سناتور نوشتند ما نمی توانیم چشمان خود را به روی اقدامات ائتلاف سعودی، یا نقش خود ما در درد و رنج مردم یمن ببندیم.
تلاش های فزاینده ای در واشنگتن برای یافتن راهی جهت پایان دادن به این جنگ داخلی در یمن صورت گرفته است. کنگره در تصویب لایحه بودجه دفاعی امسال، تهدید کرد حمایتهای آمریکا از عملیات ائتلاف سعودی در یمن را قطع می کند تا زمانیکه دولت ترامپ تایید کند که ائتلاف سعودی «تلاش فوری و با حسن نیت» برای کاهش تلفات انسانی و کاستن از این بحران انسانی انجام می دهد و نیز رای پایان دادن به جنگ داخلی مذاکره می کند.
اما به جای استفاده از این فرصت به عنوان اهرمی برای مسئول دانستن شرکای ما، «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا مهر تاییدی بر اقدامات ائتلافی تحت رهبری سعودی زد. حتی با وجود اینکه سازمان ملل گزارش داد که ائتلاف سعودی در بیشتر موارد کشته شدن کودکان در یمن در سال گذشته مقصر است، «جیمز ماتیس» وزیر دفاع آمریکا ادعا کرد که این ائتلاف "هر گونه تلاش" را برای جلوگیری از تلفات غیرنظامیان انجام داده است.
در ادامه یادداشت این دو سناتور آمریکایی آمده است: تصمیم دولت در مضاعف کردن حمایت آمریکا از حملات و بمباران های ائتلاف، قدرت نظارتی کنگره را به سخره می گیرد. نادیده گرفتن بی توجهی های آشکار ائتلاف سعودی به معیارها و قوانین بین المللی در جنگ، موجب ارتقاء جایگاه آمریکا در جهان نمی شود. و ادامه حمایت از این نبرد نیابتی ناخوشایند، به ایمن تر شدن آمریکا منجر نمی شود.
طراحان قانون اساسی ما معتقد بودند که تصمیم برای درگیر شدن و مشارکت در یک درگیری مانند نبرد یمن، نیازمند رضایت مردم است که از طریق نمایندگان منتخب آنها بیان می شود. اما کنگره هرگز دخالت ما را در این نبرد تصویب نکرده است. به همین دلیل، ما از تلاش های دوجانبه و دو حزبی برای پایان دادن به دخالت آمریکا در جنگ داخلی یمن حمایت کرده ایم، مگر آنکه کنگره به طور ویژه آن را تصویب کند. در حالی که عملیات ضد تروریسم علیه القاعده و گروههای وابسته به آن ادامه می یابد، حمایت از عملیات نظامی ائتلاف سعودی علیه حوثی ها متوقف می شود.
در پایان این یادداشت آمده است: بحران در یمن در حال وخیم شدن است و آمریکا می تواند در این زمینه اقدامی انجام دهد. ما می توانیم ائتلاف سعودی را مسئول این ماجرا بدانیم. ما می توانیم از تمامی جناح های درگیر بخواهیم تا خشونت را متوقف کنند. ما می توانیم از مذاکرات صلح «مارتین گریفیتس» نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور یمن حمایت کنیم. مردم یمن رنج می برند و آمریکا به جای حمایت از بمباران های بیشتر، می تواند به تحقق صلح در منطقه کمک کند. کنگره، در این زمینه مسئولیت فوری بر عهده دارد.