پخش زنده
امروز: -
نشست مدیرعامل و مدیران صندوق بازنشستگی کشوری با هیات تجاری مکزیک در خصوص بررسی فرصت های سرمایه گذاری و همکاری با شرکتهای تابعه این صندوق برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری، جمشید تقی زاده در این نشست که با حضور مدیرکل امور بین الملل وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی رئیس هیئت مدیره و مدیران ارشد صندوق بازنشستگی کشوری، مدیران هلدینگ ها و تعدادی از شرکتهای برجسته این صندوق با هیئت تجاری مکزیک برگزار شد گفت: ایران در روابط بینالمللی خود تنها بر تجارت تکیه نمیکند بلکه خواستار گسترش سرمایهگذاریهای مشترک با طرفهای تجاری خود است و قطعا این نوع روابط از استحکام و دوام بیشتری برخوردار خواهد بود. بنابراین ما با توجه به روابط خوب دو کشور از اقدامات جدی تر و نشست های مختلف استقبال می کنیم تا فعالان اقتصادی مکزیک با همه ظرفیتهای ایران به ویژه شرکت ها و نهادهای اقتصادی دولتی و خصوصی آشنا شوند.
تقی زاده گفت: ایران اقتصاد بزرگی دارد و تولید ناخالص داخلی آن در بین 20 کشور بزرگ دنیا قرار گرفته و در منطقه خاورمیانه نیز موقعیت برجسته ای دارد. ضمن اینکه ایران از عوامل تولید فراوان، نیروی کار جوان و زیرساختهای توسعه یافته و منابع طبیعی متنوع نظیر نفت و گاز برخوردار است. این ویژگی ها، فرصت و امکان بسیار خوبی برای کشورهای دوست فراهم میکند که از ظرفیتهای ایران بهرهمند شوند.
وی با بیان اینکه یکی از استراتژی های دولت تدبیر و امید حمایت از سرمایه گذاری خارجی است ، گفت: موقعیت ایران در منطقه و روابط دوستانه ای که کشور ما با کشورهای همسایه و کشورهای مختلف در منطقه دارد می تواند زمینه های خوبی برای گسترش و توسعه همکاری ها و سرمایه گذاری ها میان کشورهای مختلف از جمله مکزیک فراهم کند.
تقی زاده تاکید کرد: بسیار خرسندم که در کشورمان میزبان نمایندگان کشوری هستم که جایگاه مناسبی در آمریکای جنوبی دارد و نقش فراوانی در حوزه اقتصادی میتواند ایفا کند. ایران و مکزیک میتوانند همکاری های مشترک و مکملی را با یکدیگر انجام دهند. مکزیک یکی از کشورهای بزرگ دنیا از لحاظ اقتصادی است و ما نیز میتوانیم از جایگاه و نقش مکزیک برای توسعه اقتصادی و سرمایه گذاری استفاده کنیم.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری ضمن معرفی دو شرکت آپادانا سرام و نفت ایرانول به هیأت مکزیکی برای سرمایه گذاری و توسعه فعالیت ها و همچنین صادرات محصولات به مکزیک، عنوان کرد: امروز فرصت سرمایه گذاری بسیار مناسبی در حوزه های مختلف فراهم است. ایران موقعیت خاص و استراتژیکی در خاورمیانه دارد و با بازار ۳۵۰ میلیون نفری منطقه مشارکت و تعامل دارد. بنابراین، بهره برداری از ظرفیت های فراوانی که موجود است به نفع هر دو کشور ایران و مکزیک خواهد بود.
تقی زاده، صندوق بازشستگی کشوری را دومین صندوق بیمهای ایران عنوان کرد و گفت: این صندوق در حوزه اجتماعی و اقتصادی فعالیتهای گستردهای انجام میدهد و هم اکنون سرمایهگذاریهای این صندوق در ۲۰۰ شرکت و شش هلدینگ بزرگ تابعه در حال انجام است. حوزه های حمل و نقل، گردشگری، صنایع غذایی، دارویی و کشاورزی، عمران و ساختمان، مالی و بانکی و همچنین نفت و انرژی از جمله حوزههایی است که این صندوق در آن ها فعالیت می کند.
وی با پیشنهاد ایجاد کمیته مشترک میان ایران و مکزیک، گفت: نیاز است تا در این کمیته توجیهات فنی، اقتصادی و مالی برای سرمایه گذاری های مشترک در حوزه های مختلف بررسی کارشناسی و دقیق شود تا در نهایت پس از مشخص شدن بررسی های تخصصی، تفاهم نامه ها و قراردادهای همکاری در آینده نزدیک شکل گیرد.
تقی زاده گفت: فعل خواستن باید دو طرفه باشد و ما باید تلاش کنیم تا حرف ها به عمل تبدیل شود. صندوق بازنشستگی کشوری و شرکت های تابعه آمادگی فروش محصولات متنوع خود را به مکزیک دارد و در این زمینه محدودیتی وجود ندارد.
کیفیت و تنوع محصولات ایرانی بازار تجاری خوبی در مکزیک ایجاد می کند
رئیس هیات تجاری مکزیک در دیدار با مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری بر توسعه روابط تجاری و بازرگانی میان ایران و مکزیک تاکید کرد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری، ویکتور هوگو سوتو رئیس هیات تجاری مکزیک در نشست با مدیرعامل و مدیران صندوق بازنشستگی کشوری و تعدادی از هلدینگ ها و شرکت های تابعه صندوق گفت: از سرمایه گذاری و روابط تجاری با ایران استقبال میکنیم و علاقه مندیم در راستای منافع ملی مشترک میان ایران و مکزیک هر گونه همکاری و تعامل تجاری لازم را انجام دهیم.
وی اظهار داشت: باید به دنبال تشکیل پرتفوی سرمایه گذاری مشترک که منافع دو طرف را تامین کند، باشیم. قطعا ایران به عنوان یک کشور بزرگ اقتصادی که آینده خوبی در پیش دارد، می تواند دوست تجاری مناسبی برای مکزیک باشد و خوشبختانه دولت جدید مکزیک که به زودی مستقر خواهد شد، از توسعه ارتباطات با ایران استقبال خواهد کرد.
هوگو سوتو همچنین گفت: برگزاری این نشست و نشست های مشابه به منظور یافتن مسیرهای جدید است تا بتوان فاصله های موجود را به ویژه در حوزه روابط تجاری و بازرگانی از میان برداشت. روابط دولت های ایران و مکزیک مناسب است، اما این روابط در عرصه تجاری نیاز به تقویت دارد.
وی تصریح کرد: ما تلاش می کنیم تا همه ظرفیت های قابل سرمایه گذاری و مناسب برای توسعه ارتباطات تجاری با ایران را بشناسیم تا در آینده نزدیک مسیر تجارت بین دو کشور هموار شود. در مکزیک نیز ظرفیت های خوبی برای سرمایه گذاری وجود دارد که نیازمند شناخت بیشتر شرکت های اقتصادی ایرانی است.
این مدیر اقتصادی مکزیک همچنین گفت: این نشست زمینه ای برای آشنایی ما با صندوق بازنشستگی کشوری و شرکت های تابعه آن به عنوان یکی از نهادهای اثرگذار در اقتصاد ایران فراهم کرد و ما علاقه مند به همکاری تجاری و توسعه روابط در حوزه های مختلف حتی در بخش گردشگری هستیم.
وی با استقبال از شکل گیری کمیته مشترک با بخش اقتصادی صندوق بازنشستگی کشوری تاکید کرد: سیاست دولت جدید مکزیک درهای باز به روی کشورهای دنیا و کاهش مرزبندی های موجود به خصوص در روابط تجاری و اقتصادی است. کیفیت و تنوع محصولات ایرانی می تواند بازار خوبی را در مکزیک شکل دهد و امیدوارم نتیجه نشست های کمیته مشترک، توسعه همکاری های تجاری و اقتصادی دو طرف باشد.
تعاونی ها و بنگاه های اقتصادی دو حوزه مهم همکاری تجاری میان ایران و مکزیک
مدیرکل امور بین الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: تعاونی ها و شرکت های تابعه این وزارتخانه دو حوزه مهم برای همکاری های تجاری و سرمایه گذاری میان ایران و مکزیک است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، علی حسین شهریور، مدیرکل امور بین الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشست مدیرعامل و مدیران صندوق بازنشستگی کشوری با هیات تجاری مکزیک، اظهار داشت: مکزیک می تواند به عنوان مرکزی برای توسعه تجارت ایران در آمریکای جنوبی عمل کند و ایران هم می تواند پایگاهی برای صادرات محصولات مکزیک به خاورمیانه و کشورهای همسایه باشد و در نتیجه این تعاملات، می توان وابستگی بالای اقتصاد مکزیک به آمریکا را کاهش داد.
وی با بیان اینکه دولت ایران و به خصوص وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی آماده هر نوع همکاری با کشور مکزیک است، گفت: در این وزارتخانه دو حوزه مهم فعالیت وجود دارد که یکی از بخش های عمده فعالیت های ما در حوزه تعاون است، که خود بخش مهمی از اقتصاد ایران را دربر می گیرد.
شهریور اضافه کرد: بیش از ۱۰۰ هزار تعاونی در حوزه تولیدی و خدماتی در ایران مشغول فعالیت هستند که در بخشهای مختلفی از جمله کشاورزی، صنعت، معدن، خدمات و غیره هستند.. وزارت تعاون از ارتباط بخش تعاونی با تجار و فعالان اقتصادی مکزیک حمایت کامل می کند.
مدیرکل امور بین الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین اظهار داشت: علاوه بر بخش تعاونیها، هلدینگها و شرکتهای بزرگی تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان تامین اجتماعی که زیر مجموعه این وزارتخانه هستند، وجود دارند که فرصت های اقتصادی فراوانی را برای سرمایه گذاری مکزیک فراهم میکنند.شرکت بازرگانی صندوق بازنشستگی و کسب رتبه ۱۸ در بین 50 صادرکننده برتر محصولات فولادی
با وجود فشارهای اقتصادی و شرایط سخت بازارهای صادراتی ، شرکت بازرگانی صندوق بازنشستگی کشور با تلاش و تدبیر و رایزنی های تجاری، توانست در بین 50 صادرکننده برتر محصولات فولادی ایران، رتبه 18 را کسب کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ این در حالی است که در میان 17 شرکت نخست فهرست صادرکنندگان برتر تنها سه شرکت بازرگانی به چشم می خورد و دیگر نام ها مربوط به تولیدکنندگان فولادی است.
بنابر گزارش روابط عمومی شرکت بازرگانی صندوق بازنشستگی کشوری، بررسی آمارهای انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران مربوط به 5 ماهه نخست سال جاری نشان می دهد که صادرات فولاد میانی و محصولات فولادی ایران به 2.5 میلیون تن نزدیک و به حدود یک میلیون و 487 هزار تن رسید که در این میان شرکت بازرگانی صندوق بازنشستگی کشور با صادرات بیش از 200 هزار تن محصول هات بریکت( HBI) به عنوان نخستین و تنها صادر کننده این محصول توانست به عنوان شرکتی مطرح در این زمینه مطرح شود.
آمارهای انجمن فولاد گویای رشد ۱۱۱ درصدی در صادرات محصولات فولادی و ۹ درصدی در صادرات فولاد میانی است.
مشکلات پیش روی صادرکنندگان محصولات فولادی
فعالان بازار و تولیدکنندگان رکود مبادلاتی و بالارفتن قیمت ارز را عامل اصلی نوسانات میدانند و معتقدند صادرات در وضعیت فعلی اهرم نجات بازار بوده و اگر در شرایط صادرات به لحاظ ارتباط بانکی بینالمللی گشایشی ایجاد شود بازار داخل نیز با رونق همراه خواهد شد و اگر خللی در این روند ایجاد شود شاهد سقوط آزاد قیمتها و ورشکستگی بسیاری از واحدهای فولادی خواهیم بود.
نیاز به نگاه فرابخشی، همه جانبه و حمایت تصمیمسازان اقتصادی از صادرات فولاد بهعنوان یگانه راه بهبود این بازار از اهمیت بسزایی برخوردار است که در صورت نفوذ این رویکرد اجرایی به طرز فکر فعالان برجسته بازار و مسوولان دولتی، اقتصادی و حتی سیاسی و مورد بحث قرار گرفتن صادرات فولاد در مناسبات دیپلماتیک مخصوصا با کشورهای همسایه و بازارهای منطقهای و جهانی میتواند به بهبود سریع این بازار و جذب بخش بزرگی از عرضهها همچنین افزایش حجم تولید در واحدهای فولادی کوچک، متوسط و بزرگ منجر شود.
بازار ایران به دلیل رکود با بازارهای جهانی هماهنگی ندارد و با وجود آنکه سایر بازارها با رشد قیمت مواجه بودند و سطح فعلی نرخها در بازارهای جهانی از ایران بالاتر است به دلیل اشباع بازار داخلی و رکود، بازار نشانهای از بهبود ندارد. برغم تمام تلاش دولت شاهد رکود بازار در تمامی سطوح هستیم و این موضوع تنها منحصر به بازار مسکن و ساختمان و فولاد نیست و در شرایط فعلی تنها صادرات میتواند راهگشای بازار باشد.
واحدهای بزرگ به دلیل امکانات بیشتر از جمله داشتن دفاتر بینالمللی و همچنین پایین بودن قیمت تمامشده به دلیل بالا بودن تناژ تولید این امکان را دارند که با قیمتهای پایینتر محصول خود را عرضه کنند که این موضوع باعث میشود بخش خصوصی قدرت رقابت را در بازارهای جهانی از دست بدهد.