به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی معاونت برنامهریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران، حجتالله میرزایی در نخستین جلسه کمیته برنامهریزی و هماهنگی ستاد بازآفرینی شهری تهران که با حضور رئیس سازمان نوسازی و معاونان برنامهریزی مناطق مختلف شهرداری تهران برگزار شد، با تشریح سیاستهای کلی برنامه پنجساله توسعه در خصوص نوسازی بافت فرسوده و ناپایدار شهری و ارتقای زیستپذیری و کیفیت زندگی در محلات اظهار کرد: محلات شهر تهران بر اساس 60 شاخص کمی و کیفی بررسی شدهاند که بر این اساس، به محلات بالاتر از متوسط، متوسط، پایینتر از متوسط و کمتر برخوردار تقسیمبندی شدهاند.
وی اضافه کرد: سطح سوم برنامه پنجساله سوم پس از حوزه شهر و منطقه، باید برای محلات نوشته شود که در فاز اول، برای 150 محله کم برخوردار تا پایان امسال و برای تمامی محلات شهر تهران تا پایان سال آینده، این برنامه توسعهای آماده میشود.
به گفته معاون شهردار تهران، افزایش مشارکت مردم در توسعه محله، رفع نابرابری ها در محلات، توسعه محلات کم برخوردار و پایینتر از متوسط و توجه به اجرای بازآفرینی شهری در بافت فرسوده و ناپایدار از مهمترین رویکردهای مدیریت شهری در توسعه محلهای خواهد بود.
وی با اشاره به پیشبینی سه حکم در برنامه پیشنهادی سوم توسعه شهر تهران در بحث بازآفرینی شهری گفت: در برنامه بازآفرینی یک موضوع مشترک بین کمیسیون های برنامهریزی، شهرسازی و اجتماعی است که هر کدام از این کمیسیونها باید در راستای تحقق این موضوع، به برنامهریزی و اجرای برنامههای هماهنگ بپردازند.
میرزایی همچنین از تخصیص بیشتر بودجه نقدی برای بافت فرسوده خبر داد و گفت: در جلسه کمیته بودجه به زودی تشکیل میشود، یک تغییر رویکرد در تخصیص بودجه نقدی و غیرنقدی انجام میشود زیرا برخی سازمانها و دستگاهها تنها به بودجه نقدی نیاز دارند و برعکس، برخی دیگر از دستگاهها با بودجه غیرنقد نیز میتوانند ادامه فعالیت دهند؛ از جمله دستگاههایی که باید بودجه نقد بیشتری دریافت کند، سازمان نوسازی است.
پیشبینی 350 میلیارد بودجه برای نوسازی بافت فرسوده در سال جاریمدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران هم در این جلسه، با تاکید بر اینکه برنامهریزی مهم ترین رکن در بازآفرینی شهری و نوسازی بافتهای فرسوده است، تاکید کرد: امسال 350 میلیارد تومان بودجه برای بافت فرسوده پیشبینی شده که بیشتر آن برای توسعه عمومی و جبران کمبودهای خدماترسانی در این بافتها هزینه شده است.
کاوه حاجی علیاکبری اضافه کرد: بازگشایی معابر، ایجاد فضای سبز، افزایش امکانات رفاهی، توسعه سرانههای فرهنگی و ورزشی و احداث پارکینگهای عمومی از اقداماتی است که در این بخش انجام شده و یا در حال پیگیری است.
وی در خصوص برنامه سوم هم گفت: امسال برای 150 محله با مشارکت دفاتر نوسازی، برنامه توسعه محلهای تدوین میشود و سپس برای 30 محله که دفاتر نوسازی در آن، در حال شکلگیری است این برنامه آماده میشود؛ البته تا پایان سال 98 برای همه محلات شهر تهران، این برنامه توسعه محلهای تدوین خواهد شد.