ترامپ یا کیم جونگ اون...کدام یک دیگری را به بازی گرفته است؟
رئیس جمهور آمریکا و رهبر کره شمالی با اظهارات خود در واقع به دنبال فریب یکدیگر هستند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما، روزنامه اینترنتی رای الیوم چاپ لندن در سرمقاله جدید خود با عنوان «ترامپ یا کیم جونگ اون .کدام یک دیگری را به بازی گرفته است و به او می خندد و فریبش می دهد؟» ، نوشت: مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا دیروز یکشنبه با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی در سئول دیدار کرد و دو طرف توافق کردند بار دیگر نشستی بین سران دو کشور یعنی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و کیم جونگ اون برگزار شود تا فرایند خلع سلاح هسته ای زودتر به اجرا درآید و روابط دوجانبه بین آمریکا و کره شمالی گسترش یابد.
در اینجا این نکته قابل توجه است که از زمان برگزاری نشست اول سران دو کشور در سنگاپور در ماه ژوئن گذشته، که با پوشش رسانه ای بی سابقه ای همراه بود و در آن اعلام شد که کره شمالی قصد دارد به طور همزمان از برنامه های هسته ای و موشکی خود دست بردارد، هیچ فرایند اجرایی در زمینه توافق های ایجاد شده بین دو کشور مشاهده نشد، حتی دونالد ترامپ، در اوج خشم خود، دستور داد هر نوع تماسی با پیونگ یانگ متوقف شود. ما نمی دانیم چه کسی از این دو نفر، دیگری را به بازی گرفته است آیا رهبر کره شمالی به رئیس جمهور آمریکا می خندد یا اینکه ترامپ در حال فریب کیم جونگ اون است؟ یا اینکه رئیس جمهور چین که در حال اداره این بازی در پشت پرده است به هر دوی آنها خندیده است.
بنابراین غیر منطقی است که تماس هایی که بین مسئولان کره شمالی و آمریکا صورت گرفت به فرایند اجرایی در زمینه خلع سلاح هسته ای کره شمالی منجر نشده باشد، این در حالی است که جنگ تجاری بین چین و آمریکا برای همه روشن شده است و این جنگ به صورت فزاینده همچنان در جریان است، به طوری که دونالد ترامپ، چین را نخستین و خطرناک ترین دشمن را برای آمریکا بر می شمرد.
دولت ترامپ در وهله نخست، مالیات هایی را بر واردات کالاهای چینی تقریبا به مبلغ 200 میلیارد دلار تعیین کرد. این مرحله، در واقع مقدمه مرحله دوم مالیات هاست که شاید به 250 میلیارد دلار برسد، چین هم در اقدامی انتقامجویانه مالیاتی معادل 50 میلیارد دلار را بر واردات خود از کالاهای آمریکایی تعیین و اعلام کرد از واحد پولی «پترو یوان» به عنوان جایگزین دلار استفاده خواهد کرد تا همه واردات نفت خود را که تقریبا معادل 8 تا 9 میلیون بشکه در روز است پرداخت نماید. چین بیشترین حجم نیاز نفتی خود را از کشورهای عربستان سعودی ، ایران و دیگر کشورهای خلیج (فارس) تامین می کند.
هیچ شکی نداریم که کیم جونگ اون که از حمایت چین برخوردار است از طریق اعلام اینکه کشورش آمادگی دارد تا سلاح هسته ای اش را نابود کند، در حال بازی کردن با اعصاب رئیس جمهور آمریکاست، او می خواهد از این طریق زمان را به نفع خود حفظ کند و به طور جزئی و کلی انزوای کشورش را بشکند. از این رو بسیاری از ناظران سیاسی بر این باورند که رهبر کره شمالی بر خلاف شخصیتی که از خود نشان می دهد از هوش سیاسی و نظامی بسیار بالایی برخودار است، بنابراین بسیار سخت است که از سلاح هسته ای خود حد اقل در آینده مورد نظر دست بردارد.
جالب است که رئیس جمهور آمریکا در سپتامبر گذشته اعلام کرد رهبر کره شمالی را دوست دارد و او را «صاحب شخصیتی قوی» توصیف و از پیام وی تمجید کرد. این پیام دوستی ترامپ به کیم جونگ اون پس از مشاجرات و درگیریهای لفظی است که در چارچوب هیچگونه عرف دیپلماتیک قرار نمی گیرد؛ به طوری که رئیس جمهور آمریکا رهبر کره شمالی را به کوتوله موشکی توصیف کرده بود و او را اینگونه تحقیر کرده بود که دکمه های سلاح هسته ای (توان هسته ای) آمریکا بزرگتر (بیشتر) از توان هسته ای کره شمالی است.
البته این روزها رئیس جمهور آمریکا در حال ابراز علاقه خود به مسئولان کشورهای دیگر نیز هست زیرا ترامپ گفته بود سلمان بن عبد العزیز پادشاه سعودی را نیز دوست دارد، اما این علاقه ترامپ به پادشاه سعودی نتوانست باج خواهی های مستمر آمریکا از عربستان را بپوشاند، همچنین این ابراز علاقه ترامپ به سلمان نتوانست سرپوشی بر اهانتش به عربستان به دلیل ثروتهای انبوه سعودی شود و نتوانست مانع اصرار ترامپ برای دریافت سهم بزرگی از درآمدهای نفتی سعودی در قبال حمایت آمریکا از رژیم سعودی شود. به طوری که این اظهارات باعث شد تا شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی در مصاحبه با خبرگزاری بلومبرگ به ترامپ پاسخ دهد . وی گفت: ریاض نیازی به حمایت های آمریکا ندارد، و عربستان هزینه هر سلاحی را که از آمریکا خریداری کرده است، پرداخته است. هر چند شاهزاده سعودی علاقه متقابل به ترامپ را نیز در اظهارات خود بیان کرد و گفت دوست دارد با ترامپ همکاری داشته باشد!
ابراز علاقه ترامپ به رهبر کره شمالی با علاقه وی نسبت به پادشاه سعودی تفاوت دارد زیرا کره شمالی از سلاح هسته ای و موشکهایی که قادر به حمله کلاهک های هسته ای هستند برخوردار است ، و از حمایت و پشتیبانی چین نیز بی نصیب نیست اما عربستان سعودی ثروت و اموال زیادی دارد و آمریکا این کشور را گرفتار جنگ های زیادی کرده است، بنابر این شاید علاقه ترامپ نسبت به پادشاه سعودی علاقه ای کشنده باشد. از این رو تفاوت بین کره شمالی و عربستان سعودی از زمین تا آسمان است این در حالی است که آمریکا و همه کشورهای غربی تنها زبان زور را می فهمند. زبان زور هم با کلاهک های هسته ای و زاردخانه موشکی پیشرفته قابل فهم است اما متاسفانه همه رژیم های عربی فاقد چنین قدرت هایی هستند.