پخش زنده
امروز: -
دبیر ستاد ویژه توسعه نانو فناوری از صدور محصولات و فناوریها همچنین بستههای آموزشی نانو به ۴۰ کشور جهان خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سعید سرکار در نشست خبری در جمع خبرنگاران گفت: هدف ایران، کشورهای پرجمعیت و صنعتی همچون چین است و در نظر داریم کشورهایی همچون مکزیک، هند و برزیل را نیز هدف بازار صادرات نانو فناوری کشور قرار دهیم.
وی افزود: ایران در چین دفتر فناوریهای نانو و نمایشگاه دائمی به منظور معرفی محصولات و خدمات فناوری کشور به سرمایه گذاران چینی تشکیل داده است.
سرکار گفت: ایران در ترکیه و اندونزی نیز دفتر دارد و بزودی در عراق و همچنین هند نیز دفاتری فعال خواهد داشت.
دبیر ستاد ویژه توسعه نانو فناوری افزود: عمان در نظر دارد تا شهر نانو را با سرمایه گذاری خود و همکاری با شرکتهای دانش بنیان ایران ایجاد کند.
وی گفت: تاکنون عمان با ۱۵ شرکت فناوری نانوی ایران تفاهم نامه امضا کرده است.
وی با بیان اینکه عمان با کشورهای عربی و آفریقایی روابط تجاری فعال دارد، افزود: شهر نانو بعنوان یک پلت فرم (بستر) برای فعالیت شعب شرکتهای نانو فناور ایران به منظور تولید به بازارهای عربی و آفریقایی خواهد بود.
سرکار با انتقاد از بخش اقتصاد دولتی در کشور گفت: کارخانهها مرده اند، اما صنعت زنده است و پویایی دارد.
وی افزود: اگر اقتصاد صنعتی در اختیار بخش دولتی باشد، بعنوان مثال خودروسازها احساس نیازی به استفاده از تولیدات داخلی ندارند، زیرا با کیفیت کم و قیمت بالا محصولاتشان به فروش میرسد.
سرکار با بیان اینکه اگر در بخش دولتی گاهی بخشنامهها مؤثرند، اما در اقتصاد خصولتی به عنوان یک موجود دوگانه هیچ چیز مؤثر نیست، گفت: تولیدات فناوری نانو در صنایع کوچک بخش خصوصی کشور بسیار موفق بوده است و با ۲۰ درصد هزینه بیشتر، ۸۰ درصد بهره وری را افزایش داده است.
وی افزود: به عنوان نمونه روکشهای مقاوم شیرآلات در صنایع کوچک مشتری دارد و بازار خوبی نیز داشته است، اما خودروسازان به عنوان یک اقتصاد دولتی حاضر به خرید ماشین روکشهای محکم با قیمت ۸۰۰ میلیون تومان نشدند، اما به یک شرکت خارجی این ماشین با قیمت ۵۰۰ هزار دلار که با نرخهای امروزی حدود ۶ میلیارد تومان میشود فروخته شد.