مقاله تحلیلی هافینگتون پست؛
نقش پول و لابی های سعودی در حمایت واشنگتن از جنگ یمن
سعودی ها از حمایت ده ها شرکت و نهاد عمومی لابی کننده در آمریکا بهره مند هستند. در میان آن ها، مارک لامپکین، مدیر شرکت هایات فاربر قرار دارد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما پایگاه اینترنتی نشریه هافینگتون پست نوشت: چطور پول سعودی ها و لابی های وابسته به آنان باعث حمایت واشنگتن از جنگ یمن شده اند؟
به گزارش این پایگاه اینترنتی، در ماه مه 2017، سعودی ها به طور فزاینده ای عصبی شدند، زیرا برای بیش از دو سال آن ها به شدت به حمایت نظامی آمریکا و بمب های آمریکایی برای شکست نیروهای حوثی (انصارالله) در یمن وابسته شده بودند. این روزها، مجلس سنای آمریکا در حال بررسی طرحی درباره عربستان است.
این طرح مورد حمایت دو حزب عمده آمریکا برای قطع کمک های نظامی و توقف فروش بمب های آمریکایی به عربستان سعودی است. شواهدی مبنی بر حمایت آمریکا در حمل و نقل هوایی و کمک و پشتیبانی از حملات هوایی سعودی در یمن و کشتار غیرنظامیان دیده می شود. با وجود پیشنهاد این طرح، دولت سعودی تنها سلاح مورد نیاز برای نگه داشتن این بمب ها و کمک های دیگر را در اختیار دارد و آن، ارتش لابی گران و واسطه های خود در آمریکا است.
شواهدی مبنی بر حمایت آمریکا در حمل و نقل هوایی و کمک و پشتیبانی از حملات هوایی سعودی در یمن و کشتار غیرنظامیان دیده می شود.
سعودی ها از حمایت ده ها شرکت و نهاد عمومی لابی کننده در آمریکا بهره مند هستند. در میان آن ها مارک لامپکین، مدیر شرکت هایات فاربر قرار دارد. این همان شرکتی است که دولت سعودی در سال 2017 تقریبا نیم میلیون دلار به آن پرداخت. سوابق نشان می دهد که این شرکت بیش از 20 بار در مورد این طرح با دفاتر سناتورهای آمریکایی تماس گرفته است.
به عنوان مثال لامپکین در تاریخ 16 مه 2017، با سناتور تیم اسکات در مورد این لایحه صحبت کرده است. لامپکین روزانه مبلغ 2000 دلار به این سناتور داده است. این موضوع سبب شد که اسکات در 13 ژوئن همراه سناتورهای دیگر به طرح دیگر رأی دهد تا به سعودی ها اجازه دهد بمب های خود را همچنان دریافت کنند. یک سال بعد، معلوم شد از همان بمب هایی که به عربستان فروخته شده بود در حملات هوایی که در آن، غیرنظامیان در یمن کشته (شهید) شدند، استفاده شده است.
لابی های سعودی در سال 2017 بیش از 2500 بار با نمایندگان کنگره، کاخ سفید، رسانه ها، و شخصیت های تاثیرگذار در اندیشکده ها تماس گرفته اند. در این روند، آن ها همچنین به صندوق های جمع آوری کمک های انتخاباتیِ سناتورها و اعضای مجلس نمایندگان تقریبا 400،000 دلار واریز کردند، تا آنها از عربستان حمایت کنند.
داستان لامپکین یک مورد استثنایی در مورد لابی گران به نام پادشاهی سعودی نیست. در حقیقت، این امری بسیار معمول است. دولت سعودی لابی گرانی را استخدام می کند که به طور موثر اعضای کنگره و رئیس جمهور را به نادیده گرفتن نقض حقوق بشر و تلفات غیرنظامیان در یمن متقاعد می کنند.
لابی هایی که برای منافع عربستان سعودی در آمریکا کار می کنند، فقط در سال 2017 بیش از 2500 بار با نمایندگان کنگره، کاخ سفید، رسانه ها، و شخصیت های تاثیرگذار در اندیشکده ها تماس گرفته اند.
در این روند، آن ها همچنین به صندوق های جمع آوری کمک های انتخاباتیِ سناتورها و اعضای مجلس نمایندگان تقریبا 400،000 دلار واریز کردند، تا آن ها از عربستان حمایت کنند. نقش مارک لامپکین فقط یک مقیاس کوچک در داستان گسترده و مداوم چرخش پول سعودی ها برای منافع شان در واشنگتن است. بدون شک لامپکین در روزهای آتی سعی در جلوگیری از تلاش های کنگره برای پایان دادن به مشارکت آمریکا در جنگ فاجعه آمیز یمن خواهد داشت.
ریشه های این لابی گری ها به زمان حملات تروریستی 11 سپتامبر 2001 برمی گردد، زیرا 15 تن از 19 هواپیماربا از شهروندان عربستان سعودی بودند. لذا جای تعجب نداشت که افکار عمومی آمریکا به پادشاهی عربستان بدبین شود. از این رو، خاندان سلطنتی سعودی در یک دهه، حدود 100 میلیون دلار برای بهبود افکار عمومی و حفظ نفوذ خود در پایتخت آمریکا صرف کرد. این لابی ها موفق شدند در سال 2015، با دولت اوباما در رابطه با توافق هسته ای ایران مراوداتی داشته باشند.
با این حال، زمانی که دونالد ترامپ برنده ریاست جمهوری شد، سعودی ها فرصتی بی نظیر به دست آوردند و لابی گری های عربستان به طرز خارق العاده ای افزایش پیدا کرد. در سال 2016، براساس گزارش های نهاد فارا، آن ها هزینه های 10 میلیون دلاری به شرکت های لابی پرداخت می کردند. در سال 2017 این مقدار تقریبا سه برابر و به 27/3 میلیون دلار رسید. آن ها مبالغ قابل توجهی برای دانشگاه های مهم یا اندیشکده ها یی مانند اندیشکده کشورهای حاشیه خلیج (فارس)، اندیشکده خاورمیانه (غرب آسیا) و مرکز مطالعات راهبردی و بین المللی صرف کردند.
پیش از آن که رئیس جمهور ترامپ حتی به مقام خود برسد، دولت سعودی یک قرارداد با گروه مک کین، یک شرکت لابی، تحت مدیریت هوارد "باک مک کین" جمهوری خواه، رئیس کمیته خدمات قوای مسلح مجلس نمایندگان، امضا کرد.
این افزایش هزینه ها باعث شد عربستان سعودی به طور چشمگیری تعداد لابی هایی خود را در آمریکا افزایش دهد. پیش از آن که رئیس جمهور ترامپ حتی به مقام خود برسد، دولت سعودی یک قرارداد با گروه مک کین، یک شرکت لابی، تحت مدیریت هوارد "باک مک کین" جمهوری خواه، رئیس کمیته خدمات قوای مسلح مجلس نمایندگان، امضا کرد.
این شرکت همچنین نماینده لاکهید مارتین، یکی از ارائه کنندگان برتر تجهیزات نظامی به پادشاهی عربستان بود. در سمت حزب دموکرات، لابی های سعودی یک قرارداد 140،000 دلاری با گروه پودِستا تحت مدیریت تونی پودستا امضا کردند. پودستا در حزب دموکرات فعالیت می کرد و با هیلاری کلینتون، نامزد ریاست جمهوری سابق این حزب، ارتباط داشت.
در سال 2017، عربستان سعودی با 45 شرکت ثبت شده در نهاد فارا قرارداد بست که رکورد جدیدی بود. بیش از 100 تن به عنوان نمایندگان خارجی عربستان در آمریکا ثبت نام کرده اند. چنین فعالیت هایی نشان می دهد که یک الگوی مشخص وجود دارد. عوامل خارجی عربستان سعی می کنند به طور خستگی ناپذیر به شکل دادن به افکار عمومی در این کشور ادامه دهند و اهداف سعودی ها را به ویژه در خصوص جلب حمایت از جنگ یمن، دنبال کنند.
در حالی که اصطلاح "عامل خارجی" اغلب به عنوان مترادفی برای لابی گران استفاده می شود، اما بخشی از کار انجام شده توسط نمایندگان پادشاهی در اینجا شبیه فعالیت های بخش روابط عمومی است. این خیلی بیشتر از یک لابی گری ساده است. برای مثال در سال 2017، مقامات خارجی سعودی بیش از 500 بار از رسانه های آمریکا خبرهایی به نفع خود پخش کردند که از جمله مهمترینِ آن رسانه ها "نیویورک تایمز،" "واشنگتن پست،" "وال استریت ژورنال" و شبکه "پی بی اس" بودند. با این حال، رسانه های کوچکتری از جمله "پست گازت پیتسبورگ" و رسانه های تخصصی تر مانند شبکه ورزشی "ئی اس پی ان" در این موضوع دخالت و مشارکت داشتند.
نشان دادن تصویری زیبا و جذاب از پادشاهی عربستان سعودی در آمریکا به وضوح در صدر اهداف این فعالیت ها بود. با این حال، سهم بیشتری از فعالیت ها بر مسائل امنیتی متمرکز شده بود. به عنوان مثال، عوامل عربستان سعودی با مقامات وزارت امور خارجه آمریکا تماس گرفتند، که طبق گزارشات فارا، نزدیک به 100 بار در سال 2017 این تماس ها برقرار شد. این نهاد همچنین بر بیشترین میزان حمل و نقل و فروش تسلیحات نظارت می کند.
از اواخر سال 2016 تا پایان 2017، لابی گران عربستان با بیش از 200 تن از آن شخصیت ها- که اغلب در مناصب مهم بودند- تماس گرفتند. این ها کسانی بودند که بیشترین نفوذ را در خصوص مناسبات آمریکا با عربستان سعودی داشتند
از همه مهمتر، تمرکز آن ها بر کنگره، به خصوص اعضای با سابقه در کمیته های کلیدی بود. در نتیجه، از اواخر سال 2016 تا پایان 2017، لابی گران عربستان با بیش از 200 تن از آن شخصیت ها- که اغلب در مناصب مهم بودند- تماس گرفتند، که البته جای هیچ تعجبی ندارد. این ها کسانی بودند که بیشترین نفوذ را در خصوص مناسبات آمریکا با عربستان سعودی داشتند؛ افرادی از قبیل سناتور لیندزی گراهام جمهوری خواه، که عضو کمیته های تخصیص بودجه و قوای مسلح است و سناتور کریس کانز دموکرات که عضو کمیته های امور مالی و روابط خارجی سنا است.
این منبع افزود: الگوی مشخصی برای جریان پول های لابی به این اعضای کنگره وجود دارد. مدارک فارا که تمام فعالیت های سیاسی خارجی را ضبط می کند، هزینه های آن ها در مبارزات انتخاباتی که توسط این عوامل تأمین شده است را نیز فهرست می کند. ما متوجه شدیم که بیش از یک سوم از اعضای کنگره که با این شرکت ها تماس گرفته اند. طبق گزارشات سال 2017 نهاد فارا، عوامل خارجی در شرکت هایی که مشتریان عربستان سعودی هستند، 390 هزار دلار کمک مالی به کنگره پرداختند.
به عنوان مثال، هوگان لالِس در تاریخ 26 آوریل سال 2017 از طرف سفیر عربستان سعودی با سناتور باب کورکر جمهوری خواه دیدار کرد و در آن روز یک نماینده در این شرکت مبلغ 2700 دلار به حساب گروه موسوم به "باب کورکر برای مجلس سنا 2018" واریز کرد. در حالی که بعضی ها ممکن است استدلال کنند که مشارکت هایی مانند این بسیار شبیه ارتشا است، آنها این کارها را کاملا قانونی جلوه می دهند، زیرا در واقع هیچ قانونی وجود ندارد. این لابی گرها با درخواست های خود به دفاتر کنگره سرازیر می شوند و خواهان آن می شوند که اعضای کنگره به کشته شدن بیش از 10،000 غیرنظامی در یمن توسط بمب های آمریکایی و جنگ یمن که منجر به احیای القاعده در شبه جزیره عربستان شده است، بی توجه باشند.
وابستگی عربستان سعودی به حمایت های آمریکا و حملات هوایی است که باعث کشته شدن غیرنظامیان در مراسم عروسی، مراسم تشییع جنازه، اتوبوس مدرسه و امثال آن می شود.
چنین لابی گرانی از پول های سلطنتی سعودی برای تبلیغات خود استفاده می کنند. مطمئنا آنچه آن ها بر آن تاکید نمی کنند، وابستگی عربستان سعودی به حمایت های آمریکا و حملات هوایی است که باعث کشته شدن غیرنظامیان در مراسم عروسی، مراسم تشییع جنازه، اتوبوس مدرسه و امثال آن می شود.
علاوه بر این، جنگ یمن باعث ایجاد قحطی غم انگیز و شیوع بیماری های مختلف در این کشور شده است که ممکن است به صورت بالقوه به فاجعه ای به مراتب شدیدتر در این کشور تبدیل شود. به همین دلیل، به جای فروش تسلیحات پیشرفته به عربستن سعودی، به ارسال کمک های بشردوستانه به مردم یمن نیاز است.