پخش زنده
امروز: -
چهارمین جشنواره شیره انگور(دوشاب پزان)، با نام ملکان؛ پایتخت دوشاب ایران در شهرستان ملکان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در این جشنواره که هم در شهر ملکان و هم در روستای ملاسراب برگزار شد، تاکداران این شهرستان، پایان برداشت محصول انگور خود را به پخت دوشاب اختصاص دادند.
بیش از 15 نوع شیره انگور در محل برگزاری جشنواره، پخته و عرضه شد.
فرماندار ملکان در جشنواره دوشاب روستای ملاسراب با اشاره به ثبت ملی دوشاب به نام ملکان گفت: با توجه به کشف تنوره های دوشاب پزی در قلعه تاریخی بختک لیلان، قدمت تاریخی دوشاب پزی در این شهرستان، بیش از 3 هزار سال تخمین زده شده است.
محمد باقر خانی در ادامه با اشاره به افزایش رغبت مردم شهرستان ملکان برای تهیه شیره انگور افزود: پیش بینی می شود امسال بیش از 200 تن شیره انگور (دوشاب) در این شهرستان فرآوری شود که این میزان نسبت به پارسال از افزایش 2 برابری برخوردار است.
تقی کرمی، مدیر کل امور روستایی استانداری آذربایجان شرقی هم نقش روستاییان را در رونق اقتصادی و خودکفایی در زمینه تولید محصولات کشاورزی مهم خواند و افزود: امسال از 300 هزار تن انگور برداشتی در ملکان، بیش از 80 درصدِ آن در روستاهای این شهرستان تولید شده است، از این رو توجه به کشاورزی روستاها و در کنار آن ایجاد امکانات تبدیلی برای فرآوری محصولات کشاورزی در روستاها، ضرورتی انکارپذیر است.